طبق گفته سازمان سلیاک آمریکا در بین ۱۰۰ بیمار دارای علائم متفاوتی هستند، حتی برخی دارای علائم پنهان هستند که مهم تشخیص این علائم است. اگر علائم ناشناخته و علائم بیماری دارید که تا کنون نداشته اید باید هرچه زودتر مصرف مواد غذایی گلوتن دار را از رژیم غذایی خود حذف کنید، و ببینید آیا احساس بهتری دارید یا خیر؟ بهترین راه هم آزمایش خون است که آیا این بیماری را دارید یا خیر؟ (اگر خوردن گلوتن را قبل از آزمایش متوقف کرده باشید نتایج به دست آمده دقیق نخواهند بود)
بهترین غله برای درمان این عارضه مصرف جو دو سر و سبوس آن است و قطع مصرف نان گندم.
در زیر ۴ نشانه معمول برای تشخیص سلیاک بررسی می کنیم:
در یک تحقیق در سال ۲۰۱۴ نشان داده شد که افراد سلیاکی %۳۰ ریسک بیشتری در شکستگی استخوان دارند .دلیل اصلی آن هم این است که مواد معدنی مانند کلسیم به خوبی در بدن آن ها جذب نمی شود. اگر شما در سنین جوانی هستید و خیلی پیش می آید که استخوان جایی از بدنتان شکسته شود، می تواند یکی از علایم ابتلا به این بیماری باشد.
رژیم ویژه برای جلوگیری از سلیاک و بهبود آن:
دارندگان گروه خون O و B در نتیجه مصرف نان گندم آسیب بیشتری نسبت به دارندگان گروه خون A و AB می بینند و بهترین انتخاب برای جلوگیری از ابتلا به سلیاک مصرف نکردن نان گندم بوده و به جای آن می بایست تنها از جو دو سر (یولاف) که بدون گلوتن است مصرف نمایند.