عید و مصرف تنقلات

مطلب را به اشتراک بگذارید

زیاده‌روی در مصرف آجیل، شیرینی و شکلات می‌تواند سوء‌هاضمه در پی داشته باشد همچنین در رشد کوکان اثر منفی بر جای بگذارد.
در این ایام چون معمولا از خوراکی‌های با ارزش غذایی و کالری بالا استفاده می‌شود و افراد به دلیل تعطیل بودن ادارات و مدارس تحرک کمتری دارند، احتمال بروز چاقی و اضافه وزن بیشتر است.
زیاده روی در مصرف آجیل، شیرینی و شکلات و افزایش دفعات و حجم مصرف این تنقلات می‌تواند سوء‌هاضمه در پی داشته باشد و به علاوه در رشد کوکان اثر منفی بر جای بگذارد.
چون در این ایام مصرف تنقلات بیشتر است توصیه می‌شود افراد مصرف برنج و نان را در وعده‌های غذایی اصلی خود محدود کنند و بیشتر از غذاهای سبک از جمله سوپ و کوکو استفاده نمایند.
بهتر است در این ایام مصرف نوشیدنی‌های شیرین از جمله نوشابه و دلستر و همچنین  سس همراه با سالاد کمتر مصرف شود.
آجیل‌ها دارای چربی‌های مفید و غیراشباع هستند و می‌توانند برای قلب مفید باشند به علاوه اسیدآمینه “آرژنین” موجود در آن برای ترشح هورمون رشد کودکان مفید است.
سلنیوم، منیزیم، فسفر و آهن از دیگر ریز مغذی‌های موجود در آجیل است.
افرادی که چربی خون بالا دارند توصیه می شود مصرف آجیل را محدود کنند و از آجیل‌های خام و غیرشور استفاده کنند.
بهتر است شیرینی‌های عید هم کوچک و خشک باشند و از مصرف شیرینی‌های خامه‌ای پرهیز شود.
نان برنجی و نان نخودی بهترین انواع شیرینی برای ایام نوروز هستند، خصوصا نان نخودی که برای افرادی که مزاج سرد و مشکلات مفصل دارند مفید است.
از شیرینی‌هایی که دارای گردو هستند بیشتر استفاده شود.
بهتر است به جای استفاده از آبنبات و تافی‌ها از شکلات تلخ استفاده شود که منیزیم بالایی دارد.
افراد دیابتی، افراد مبتلا به کبد چرب و همچنین افرادی که آرتروز دارند، توصیه می شوند که کمتر شیرینی و شکلات مصرف کنند.
و در آخر سعی کنید در این روزها بر اساس گروه خون خود تغذیه کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *