دست پیچ کلم لبنانی

مطلب را به اشتراک بگذارید

مواد لازم‎: ‎

کلم پیچ سفید …………………………‏ ۱ عدد

گوشت چرخ‌کرده ………………………‏ ۳۵۰ گرم

برنج خام ………………………………. ۱ پیمانه

لیموترش ………………………………. ‏۴ عدد

سیر پوست گرفته ‏شده …………….. ‏۲۰ حبه

روغن زیتون …………………………… ‏۳ قاشق غذاخوری

ادویه مخلوط ………………………….‏ ۱ الی ۲ قاشق چای‌خوری

نمک ………………………………….. به مقدار لازم

 

طرز تهیه ‏‎:‎

‎ابتدا برگ‌های رویی کلم را جدا کنید و دور بیاندازید و کلم درسته را خوب بشوئید. سپس برای جدا کردن برگ‌های ‏کلم کل آن را ‏به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در یک ظرف آب جوش روی حرارت قرار دهید تا آب جوش روی کلم را ‏بگیرد‎.‎

‎بعد از اینکه برگ‌ها از هم جدا شدند به آرامی با یک چنگال کلم را پایین نگه دارید و با چنگال دیگری برگ‌ها را ‏به آرامی جدا ‏کنید تا برگ‌ها کامل باقی بمانند و تکه تکه نشوند. در این هنگام سعی کنید ۱ یا ۲ برگ را رول کنید ‏اگر به اندازه کافی نرم و قابل ‏رول شدن بودند بقیه برگ‌ها را جدا کنید و در غیر این‌صورت اجازه دهید تا کمی ‏دیگر در آب جوش پخته شوند‎.‎

‎برگ‌های جدا شده را در صافی قرار دهید. به خاطر داشته باشید برگ‌های کلم را هنگامی که خام است جدا نکنید ‏چون بسیار ترد و ‏شکننده هستند و پاره می‌شوند‎.‎

‎یک قابلمه آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک روی شعله قرار می‌دهیم وقتی آب جوش آمد برنج را داخل آن می‌ریزیم و ‏حدود ۵ دقیقه ‏صبر می‌کنیم تا برنج کمی از بیرون پخته و از داخل خام باشد. سپس برنج را در صافی می‌ریزیم تا ‏آب آن برود و کنار می‌گذاریم. ‏‏(به اصطلاح برنج را آبکش می‌کنیم)‏

‎گوشت چرخ شده، برنج آبکش‌شده، ۱ قاشق مرباخوری از ادویه مخلوط عربی، ‏‎½ قاشق چای‌خوری نمک را به ‏خوبی با هم ‏مخلوط نمایید و کناری قرار دهید‎.‎

‎برگ‌های کلم را روی تخته آشپزی قرار دهید و در صورتی‌که ساقه کلم ضخیم است آن را ببرید و ۱ تا ۲ قاشق ‏غذاخوری از ‏مخلوط گوشت را یک سمت آن به صورت خطی قرار دهید و بالا و پائین برگ را روی گوشت قرار ‏داده و در راستای خطی که ‏گوشت را قرار دارد برگ کلم را با دقت و به‌صورت فشرده رول کنید‎.‎

‎رول‌هایی را که آماده کردید در کنار هم کف قابلمه بچینید و بین ردیف‌ها سیرهای اسلایس شده قرار دهید و به ‏همین ترتیب ‏ردیف‌های بعدی را بچینید. دقت کنید که برگ‌های سبزتر را که بیشتر نیاز به پختن دارند در کف ‏ظرف قرار دهید زیرا آنها برای ‏نرم شدن و پختن به دمای بیشتری نیاز دارند‎.‎

‎‎۱۰‎تا ۱۵ حبه سیر رنده شده یا له شده را با ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید تا بوی سیر بلند شود‎.‎

‎آب ۴ عدد لیموترش را بگیرید و با ۴ پیمانه آب و ۱ قاشق مرباخوری نمک مخلوط کنید و این مخلوط را در سیر ‏تفت داده شده ‏بریزید. این سس را در قابلمه بریزید تا روی دلمه‌ها را بگیرد و اگر تا سطح بالای آنها نمی‌آید مقداری ‏آب به آن اضافه کنید. ظر ‏ف را به آرامی به طرفین تکان دهید تا سس تمام دلمه‌ها را آغشته کند‎.‎

‎یک بشقاب کوچکتر از قابلمه را که داخل آن برود برعکس روی سطح دلمه‌ها قرار دهید تا در هنگام پخت دست‌پیچ ‏ها باز نشوند. ‏در قابلمه را بگذارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی شعله زیاد قرار دهید تا سس بجوش آید‎.‎

‎سپس شعله را بسیار کم کنید و اجازه دهید تا غذا به مدت ۱ تا ۱٫۵ ساعت بپزد. توجه کنید که این زمان ممکن است ‏متفاوت باشد و ‏باید کلم‌ها کاملاً نرم و پخته شوند. باید مقداری از سس کف ظرف باقی بماند و اجازه ندهید تا کاملاً ‏تبخیر شود‎.‎

‎این غذا را داغ سرو کنید. برای سرو این غذا می‌توانید مقداری آبلیموی تازه و ماست یونانی با آن همراه کنید‎.‎

البته تمام مواد غذایی باید بر اساس گروه خون انتخاب شوند. بطور مثال: مصرف برنج برای دارندگان گروه خونی O بلامانع، و برای سه گروه خونی دیگر سودمند میباشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *