روش هایی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی

مطلب را به اشتراک بگذارید

روش هایی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی

 

اگر تا به حال به مسمومیت غذایی مبتلا نشدید بدانید که خیلی خوش شانسید!
مسمومیت غذایی حالتی ناخوشایند برای فرد به وجود می آورد.
شاید فکر کنید که فقط غذا خوردن در رستوران ممکن است شما را دچارمسمومیت کند، ولی چنین نیست. حتی در خانه نیز احتمال مسمومیت وجود دارد، پس با رعایت نکات زیر این احتمال را به صفر نزدیک کنید.
شستن دست
قبل از هر کاری، ابتدا دستانتان را با آب و صابون بشویید و خشک کنید.
تمیز کردن میز آشپزخانه و کابینت
قبل و بعد از هر کاری حتمآ میزی که برای آن استفاده کردید را با آب گرم و ماده شوینده تمیز کنید.
چون ممکن است گوشت خام و یا سایر مواد نشسته روی آن گذاشته باشید.
تخته های جداگانه داشته باشید
برای خرد کردن مواد غذایی خام و همچنین مواد غذایی پخته  شده که بلافاصله خورده خواهند شد، ۲ تخته ی جداگانه استفاده کنید.
یعنی روی تخته ای که گوشت خام خرد می کنید، سالاد درست نکنید.
گوشت خام را جداگانه نگه دارید
بدیهی است که نباید موادی مثل گوشت یا مرغ خام را کنار موادی که به صورت نپخته خورده می شوند، مثل میوه و سبزیجات نگه دارید. چون باکتری های گوشت که در اثر پختن آن از بین می روند، به مواد دیگر منتقل می شوند.
سعی کنید آن را در بالاترین قفسه و یا در فریزر نگه دارید تا هم یخ زده، و سالم باقی بماند، و هم باکتری های آن به سایر مواد منتقل نشوند.
غذاها را به طور کامل بپزید
همه ی غذا ها، مخصوصآ غذاهایی که در آن ها از گوشت و یا مرغ استفاده شده به طور کامل بپزید و به صورت گرم مصرف کنید.
غذاهایی که روغن آن ها زیاد است نیز بهتر است به صورت گرم مصرف شوند تا روغن منجمد وارد خون نشود.
فریزر خود را زیر ۵ درجه نگه دارید
این امر موجب سرد ماندن مواد غذایی می شود و از فاسد شدن آن ها جلوگیری می کند.
غذاهای گرم باقی مانده را به سرعت سرد کنید
اگر غذایی باقی ماند، سریع (در کمتر از ۱ ساعت) آن را دوباره در یخچال گذاشته و سرد کنید.
دقت کنید که به تعداد مکرر غذایی را گرم و سرد نکنید، چون این امر موجب به وجود آمدن باکتری های مضر در غذا می شود و هیچ غذایی را طولانی مدت نگه ندارید.
به تاریخ محصولات توجه کنید
دقت کنید که به هیچ وجه از مواد تاریخ گذشته استفاده نکنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *