بذر و دانه کتان

مطلب را به اشتراک بگذارید

بذر و دانه کتان

کتان دانه ای از دسته گیاهان گلدار است و از آنجایی که زیاد در سفره غذایی مان رایج نیست، بیشتر برای تولید داروهای درمانی از آن استفاده می شود. اما شاید پس از مطالعه این مقاله و آشنایی با خواص دانه و روغن دانه کتان بیشتر به مصرف آن روی بیاوریم. این دانه های کوچک قهوه ای رنگ سرشار از اسید های چرب اُمگا-۳ ، آنتی اکسیدان و استروژن و فیبر می باشد. از خواص کتان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– کنترل دیابت: مصرف روزانه این محصول بدلیل دارا بودن آنتی اکسیدان و استروژن، باعث ثبات در سطح قند خون بیماران دیابتی می شود.
– پیشگیری از امراض قلبی: دانه کتان برای سلامت قلب مناسب است. این دانه از انباشت پلاک های خونی در شریان ها جلوگیری می کند ، فشار خون را کاهش داده و در تنظیم ضربان قلب موثر است. علاوه بر این باعث کاهش سطح کلسترول خون نیز می شود.
– پیشگیری از ابتلا به سرطان: بدلیل غنی بودن از اًمگا-۳ و آنتی اکسیدان، از تشکیل تومور های سرطانی نظیر سرطان پستان، سرطان پروستات و روده بزرگ پیشگیری می کند.
– ضد التهاب: با توجه به اسیدهای چرب موجود در دانه کتان، از پیشرفت التهاب های ناشی از بیماری هایی چون آرتروز و پارکینسون جلوگیری می کند.
– تسکین گُرگرفتگی: این مشکل معمولاً در میان زنان یائسه شایع است و از نوسان بعضی از هورمون ها سرچشمه می گیرد. آنتی اکسیدان موجود در دانه کتان باعث توازن در تعادل هورمون ها شده و بانوانی که از آن استفاده کرده اند ، ۵۷% از شدت این ناهنجاری کاسته اند.

”دانه کتان را چگونه استفاده کنیم”

– برای دیابت نوع دوم استفاده روزانه ۶۰۰میلیگرم از این محصول بمدت ۱۲هفته توصیه می گردد.
– برای کاهش کلسترول خون مصرف راوزنه۳۰-۴۰گرم از این محصول توصیه می گردد.
– برای بهبود عملکرد کلیه ها مصرف روزانه ۱۵گرم/۲بار همراه با غلات بدون گلوتن پخته شده مانند جودوسروآب گریپ فروت توصیه می گردد.
– برای کنترل علایم یائسگی استفاده روزانه ۴۰گرم از دانه های کتان بسیار سودمند است.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *