طرز نگهداری و استفاده از دانه کتان

مطلب را به اشتراک بگذارید

طرز نگهداری و استفاده از دانه کتان

این دانه سرشار از اسیدهای چرب اُمگا-۳، فیبر و لیگنان ها ( ترکیباتی شبیه استروژن ها و آنتی اکسیدان ها) می باشد و با اضافه کردن آن به الگوی غدایی خود می توانید از فواید آن بهرمند شوید. دانه کتان سلامت دستگاه گوارش شمارا تضمین کرده و از یبوست پیشگیری می کند، و از آنجایی که باعث کاهش کلسترول خون می شود ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش می دهد.

“اضافه کردن دانه کتان به رژیم غذایی”

– بهتر است در ابتدا مقدار کمی ازفرآورده های دانه کتان استفاده کنید تا بدنتان به آن عادت کرده و از نفخ و درد شکم پیشگیری شود. بطور مثال روزانه یک قاشق سوپ خوری حاوی ۱۴گرم دانه کتان برای شروع کافی است.
– هرچه دانه های کتان خرد تر شوند ارزش غذاییشان بالاتر خواهد رفت، چون هضم پودر ازهضم دانه برای بدن راحت تر است. پس اگر کتان را بصورت دانه ای تهیه کردید می توانید قبل از مصرف در منزلتان آنرا آسیاب کنید و یا از نوع دانه کتان بو داده استفاده کنید که مصرف آن لذیذتر و راحت تراست و سریعتر جذب می شود.
– شما می توانید دانه کتان را با مایعات گرم یا سرد مانند انواع آبمیوه ها استفاده نمایید، تا از انسداد روده جلوگیری شود.
– بهتر است قبل از مصرف آنرا بخیسانیم تا بافت آن نرم ترشده و راحت تر جویده و هضم شود و یا از نوع بوداده آن استفاده کنیم. مخلوط آن با آبمیوه ها و سبزیجات بدلیل عطر و طعم خاصش می تواند یک صبحانه یا میان وعده خوبی باشد.
– دانه کتان ترکیب خوبی برای ماست کم چرب و غلات، بخصوص جو دوسر می باشد و ویژگی های سلامتی آنرا دوچندان خواهد کرد.
– می توانید دانه کتان بوداده را به سالاد یا سوپ های خود اضافه کنید و از طعم طرد و آجیلی آن لذت ببرید.
– باتوجه به اینکه پودردانه کتان سرشار از فیبر و حاوی مقدار کمی کربوهیدرات است، می تواند انتخاب خوبی در تهیه انواع کیک ها خصوصاً افرادی که دارای رژیم غذایی خاصی هستند، باشد.
– اگر می خواهید برای چند ماه دانه کتان تازه در منزلتان داشته باشید، آنرا در یک ظرف درب بسته و در یخچال نگهداری کنید.

“روغن دانه کتان”

– اگر به دانه کتان دسترسی ندارید، می توانید ار روغن آن با همان خواص بهره مند شوید. این روغن همچنین مرطوب کننده خوبی برای پوست صورت شماست.
– شما می توانید روزانه ۲الی۳ قاشق چایخوری روغن دانه کتان را با آب مخلوط کرده و میل نمایید، یا اینکه آنرا به سالاد و سوپ خود اضافه کنید.
– با توجه به اینکه روغن دانه کتان درجه حرارت پایینی دارد، لذا برای پخت وپز گزینه مناسبی نخواهد بود و موجب سوختن آن می شود.
– بهتر است بعد از مصرف در یخچال نگهداری شود.
– بهتر است قبل از مصرف از خلوص آن اطمینان حاصل نمایید. در نظر داشته باشید که خواص دانه کتان چندین مرتبه از روغن آن بالاتر است.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *