گلوتاتیون چیست؟

مطلب را به اشتراک بگذارید

گلوتاتیون مهمترین آنتی اکسیدانی است که بطور خود به خود ساخته می شود و عملکرد مهم آن تجزیه و از بین بردن سم های کشنده، قوی ومهاجم به بدن است همچنین این آنتی اکسیدان قادر است در دستگاه گوارش غذاهای چرب را از وجود رادیکالهای آزاد پاک نماید. تحقیقات نشان میدهد افرادی با گلوتاتیون خون بالاتراز ۲۰% در مقایسه با افرادی که گلوتاتیون کمتری در خون خود دارند، تنها ۱/۳ احتمال ابتلا به التهاب مفاصل، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی، اختلال در سیستم گردش خون، مرض قند (دیابت)، بیماریهای گوارشی و عفونتهای ادراری را دارند.
افزایش گلوتاتیون خون، همراه با افزایش سن، متضمن سلامت و عمر طولانی است. گلوتاتیون از سه اسید آمینه ساخته شده است که بطور طبیعی در غذاها موجود است و نیز این ماده در درون سلولهای بدن بعنوان قسمتی از سیستم عظیم مسمومیت زدائی برای دفع رادیکالهای آزاد مخرب، ساخته می شود.
نقش گلوتاتیون بطور فهرست وار عبارتند از:
۱- فعال نمودن سیستم ایمنی و برطرف کننده ضعف سیستم ایمنی
درصورت کاهش گلوتاتیون تا میزان ۲۵% کمتر از حد طبیعی، سلول های مدافع سیستم ایمنی بدن از میزان طبیعی کمتر شده و توانائی مقابله با میکروبها را از دست می دهند.
• تحقیقات نشان داده است که گلوتاتیون دارای چنان قدرتی است که در لوله های آزمایشگاه مانع تکثیر یا انتشار ویروس ایدز به میزان ۹۰ درصد می شود.
۲- ممانعت از وارد شدن آسیب کلی به سلول
گلوتا تیون قادر است فعالیت ۳۰ عامل سرطان زا را متوقف نماید. لذا با توجه به اینکه میوه ها وسبزیجات بطور طبیعی سرشار از این ماده می باشند لذا افرادی که ار این منابع سرشار از گلوتاتیون استفاده می نمایند ۵۰% کمتر در خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.
۳-ازبین بردن چربی های خطرناک
گلوتاتیون اثر چشمگیری در حفظ بدن از عوارض زیانبار ناشی از مصرف چربیهای مضر دارد. این ماده غذا را در لوله گوارش از چربیهای فاسد و اکسید شده پاک نموده و مانع حملات رادیکالهای آزاد به سلولها می شود.
۴- پیشگیری و درمان دیابت
طبق تحقیقات بعمل آمده مصرف غذا های پر چرب احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش میدهد و افزودن گلوتا تیون به بدن،در درمان دیابت نوع دو موثر است.
۵- ممانعت از سمی و اکسیده شدن کلسترول خون
۶- جلوگیری از آسیب رساندن رادیکالهای آزاد به ریه ها
۷- پیشگیری از استحاله لکه زرد در شبکیه چشم در اثر افزایش سن
چگونه میتوان گلوتاتیون خون و بافت ها را افزایش داد؟
می توان با مصرف مواد شیمیائی که در بدن تبدیل به گلوتاتیون می شوند میزان این ماده را افزایش داد. برای مثال ویتانین C، سلنیوم و گلوتامین که یک مکمل اسید آمینه است، گلوتاتیون خون را افزایش میدهد. برای اینکار:
۱- در هر وعده، از غذاهای حاوی گلوتاتیون استفاده نمائید. میوه ها وسبزیجات تازه ویخ زده سرشار از گلوتاتیون هستند. باید دانست که پختن یا حرارت دادن آنها گلوتاتیون را از بین می برد همچنین میوه های تازه و یخ زده ۸ برابر بیشتر از نوع کنسرو شده گلوتاتیون دارند. حتی در هنگام خردکردن و آبگیری از میوه ها وسبزیجات نیز مقداری از گلوتاتیون از دست میرود از میان آب میوه ها بجز آب پرتقال بقیه دارای گلوتاتیون کمی هستند. گوشت تازه و گردو نیز سرشار از گلوتاتیون هستند.
۲- سبزیجات برگدار استفاده نمائید.ازجمله کلم دلمه ای، کلم پیچ، گل کلم سفید وگل کلم سبز (بروکلی). زیرا این مواد غذائی دارای عاملی بنام سیانو هیدروکسی بوتن هستند که افزایش دهنده گلوتاتیون می باشند.
۳- ویتامین C مصرف نمائید. طبق تحقیقات بعمل آمده خوردن حداقل ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز روشی سریع،آسان و مطمئن جهت بالا نگهداشتن میزان گلوتاتیون سلولها می باشد. با مصرف یک پرتقال در روز میتوان میزان گلوتاتیون را تا ۵۰% افزایش داد.
۴- سلنیوم و خشکبار برزیلی مصرف نمائید. مصرف مکمل های سلنیوم و یا غذاهای غنی از سلنیوم موجب تحریک بدن برای تولید گلوتامین بیشتر می گردد.
۵- اگر از مقدار کافی گلوتاتیون دریافتی از میوه ها وسبزیجات مطمئن نیستید می توانید از مکمل گلوتامین استفاده نمائید. این اسید آمینه قادر است بطور عجاب انگیزی گلوتاتیون خون را افزایش دهد. گلوتامین قادر است کبد را جهت تولید گلوتاتیون تحریک نماید همچنین این ماده برای افرادی که تحت فشار روحی هستند ضروری است. این ماده قادر است سیستم دفاعی را تقویت، مدت بیماری را کوتاه و بهبودی را تسریع نماید.
* توصیه میشود بجای اسنفاده از قرص گلوتامین از پودر آن استفاده شود زیرا پودر آن بی مزه بوده و به سهولت در مایعات قابل حل است و می توان این پودر را با آب سیب، یا فرنی سرد مخلوط نمود. گلوتامین در گرما و محیط اسیدی از بین می رود لذا این ماده را با غذاهای حاوی اسید زیاد مانند سرکه یا غذاهای داغ مخلوط نکنید.
مقدار گلوتاتیون مورد نیاز بدن چقدر است؟
طبق تحقیقات انجام شده مصرف روزانه ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم گلوتاتیون موجود در غذاها به منظور دفع عناصر خطرناک چربی مصرف شده، کافی است. متخصصان معتقدند مصرف مقادیر زیادتر این ماده در حد هزار میلیگرم گلوتاتیون در روز خطرناک نمی باشد.
میوه ها و سبزیجاتی که سرشار از گلوتاتیون هستند عبارتند از:
آواکادو خام، هندوانه، ماچوبه بصورت خام وپخته شده، گریپ فروت تازه وپوست کنده، بلوط پخته شده درفر یا پوره، سیب زمینی باپوست پخته شده، توت فرنگی یخ زده، بامیه تازه و پخته شده، گوجه فرنگی خام، پرتقال پوست کنده وخام، طالبی خام، گل کلم، هلو خام، پیاز تازه و پخته شده، کدو تازه وپخته شده، هویج خام، اسفناج خام.
توجه داشته باشید که مواد غذایی خود را بر اساس گروه خون خود انتخاب کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *