واکسن هپاتیت ب (Hepatitis B Vaccine)

مطلب را به اشتراک بگذارید

موارد و مقدار مصرف:
واکسن هپاتیت B برای ایمن سازی بر علیه تمام عفونتهای ایجادشده به وسیله انواع ویروس های هپاتیت B و همچنین برای واکسیناسیون افرادی که در معرض خطر عفونت هپاتیت B هستند، استفاده می شود. کارکنان بهداشتی و درمانی که ممکن است به نحوی با خون یا نمونه های آزمایشگاهی بیماران کار کنند و نوزادان متولد شده از مادران HBsAg مثبت باید بر علیه هپاتیت B واکسینه شوند.
عوارض جانبی:
خستگی، ضعف، تب، ناخوشی، افزایش تعریق، احساس گرما، لرز، سردرد، سرگیجه، کهیر، درد و التهاب در محل تزریق، لنفادنوپاتی از عوارض جانبی این واکسن می باشند.
تداخل دارویی:
مصرف همزمان داروهای کاهنده سیستم ایمنی و گلوکوکورتیکوییدها ممکن است پاسخ ایمنی ناقص را موجب شوند.
مکانیسم اثر:
واکسن نوترکیبی هپاتیت B از آنتی ژن سطحی HBsAg، تولید شده توسط سلول های مخمر، بدست می آید. این واکسن تولید پادتن های ضد HBs را، در بیشتر افرادی که یک دوره سه نوبتی واکسیناسیون را انجام داده باشند،تحریک می کند. ایجاد مصونیت با میزان پادتن بیش از ۱۰mIU/ml اثبات می شود.
نکات قابل توصیه به بیمار:
۱- در صورت عفونت فعال و شدید باید واکسیناسیون هپاتیت B را به تعویق انداخت، مگر اینکه تاخیر درواکسیناسیون عواقب وخیم تری را به دنبال داشته باشد.
۲- محل تزریق عضلانی در ایجاد پاسخ ایمنی تاثیر دارد. تزریق در عضله دلتوییدبرای بزرگسالان و در عضله ران برای کودکان توصیه شده است. تزریق درعضله سرینی باعث کاهش پاسخ ایمنی میشود.
۳- واکسن هپاتیت B باید در دمای ۲-۸درجه سانتیگراد و بدور از نور نگهداری شود. از نجماد واکسن جلوگیری شود.
۴- مصونیت ایجاد شده مدت ۵ سال طول میکشد و در این مدت به تزریق یادآوری نیازی نیست.
اشکال دارویی:
Injection:5mcg/ml HBsAg for adults
& 2.5mcg/ml HBsAg for children

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *