خواص و مضرات هویج

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص و مضرات هویج

هویج سرشار از سلولز و انواع ویتامین‌های A,B,C,D,E است. هویج به دلیل داشتن آهن برای درمان کم‌خونی و عوارض آن در دوران بلوغ مفید است و از طرفی خواص خلط ‌آور و التیام‌بخش دارد و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.
هویج منبع غنی بتاکاروتن می باشد. بتا کاروتن مسئول رنگ نارنجی هویج است. هرچه بتا کاروتن زیاد تر باشد، هویج نارنجی تر می شود.
هویج برای بینایی و به دلیل داشتن انسولین برای بیماران دیابتی مفید است و خوراک خوبی برای کسانی است که از افزایش وزن و چاقی مفرط رنج می‌برند. هر دانه هویج متوسط دارای ۱۰ کالری است و از آنجا که دارای فیبر زیاد است کمک زیادی به لاغری می‌کند.
هویج در درمان و خارج کردن سنگ کیسه صفرا موثر بوده و موجب جوان شدن پوست و درمان جوش های صورت نیز می شود.
هویج برای برطرف کردن اسهال در کودکان و تحریک کبد و روده ها موثرترین دارو است. باید توجه داشت که هیچگاه نباید پوست هویج را کند زیرا این عمل موجب می شود تا مواد مغذی و ویتامینهای خود را از دست بدهد.
برای استفاده از خاصیت شفاف ‌کنندگی پوست علاوه بر مصرف خوراکی هویج می‌توان از ماسک طبیعی آن استفاده کرد. ماسک هویج باعث برطرف شدن لک‌ها و نرمی پوست نیز می‌شود. جهت تهیه ماسک هویج می‌توان هویج را رنده کرده و به روی صورت مالید یا ابتدا آن را پخته و سپس استفاده کرد.
مادران شیرده اگر هویج بخورند، شیرشان زیاد می شود. هویج به کاهش خونریزی قاعدگی کمک می کند. مصرف ۱ عدد هویج در روز، از بروز سرطان ریه جلوگیری می کند. هویج مانند دیگر سبزی ها دارای فیبر است ، از این رو از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند. دریافت زیاد کاروتن، ۲۰ درصد سرطان سینه را در زنان یائسه کاهش می دهد. دریافت زیاد کاروتن، ۵۰ درصد سرطان مثانه، رحم، پروستات، کولون (روده بزرگ)، حنجره و مری را کاهش می دهد.
افرادی که هویج مصرف می کنند، بیماری های قلبی را از خود دور می کنند. هویج از سرفه های مداوم جلوگیری می کند. در زمان های قدیم، مصریان از هویج در درمان نیش زهرآلود مارها استفاده می کردند. پزشکان، هویج را برای درمان گازکرفتگی سگ تجویز می کردند.
یک لیوان آب هویج دارای ۲ گرم پروتئین و ۹۴ کالری انرژی است. آب هویج کاهش دهنده اسید اوریک خون است، لذا برای بیماران نقرسی مفید است. آب هویج به خاطر وجود کاروتن و کلسیم، برای کودکان در حال رشد بسیار خوب و مفید است. کلسیم هویج به راحتی هضم می گردد. مقدار کلسیم در هویج ۶ برابر مقدار آن در سیب زمینی است.

پختن هویج باعث از بین رفتن فیبر می شود، اما کاروتن در اثر پختن از بین نمی رود. بخارپز کردن بهترین طریقه پختن است.

مضرات هویج :

در صورت مصرف بیش از اندازه سبب رسوب مواد رنگی زردرنگ در زیر پوست شده و ایجاد زردی می کند که البته این زردی با یرقان متفاوت است

توجه : مصرف هویج برای گروه خونی O بلامانع و برای گروه خونی A سودمند است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *