خواص و مضرات بلال یا ذرت

مطلب را به اشتراک بگذارید

ذرت که به فارسی بلال نیز نامیده می شود، گیاهی است یک ساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهار متر می رسد. ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. برگ های ذرت متناوب و دراز می باشد. گل های نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد. گل های ماده آن از ۲ تا ۴ گل تشکیل شده که در کنار برگ های ذرت قرار دارد.
از ریزش مو و شکسته شدن و ترکیدن و گوشه کردن ناخن ها جلوگیرى مى نمایید.
سرشار از ویتامین ((ب)) است و کسانى که منحصرا از آرد ذرت تغذیه مى کنند، و با غذاى خود سبزى و میوه نمى خورند، پس از چندى مبتلا به بیمارى برص برص کاذب خواهند شد.
بر روى دانه هاى ذرت قارچى به عمل مى آید که براى انعقاد خون مفید است.
از میوه آن یک نوع ژلاتین مى سازند که در داروسازى جهت ساختن جلد کپسول از آن استفاده میشود.
کاکل داراى چند نوع قند و سرشار از املاح کلسیم و پتاسیم است، و به همین جهت یکى از بهترین داروهایى است که ادرار را زیاد مى کند، و براى مبتلایان به سنگ کلیه و مثانه و عفونت هاى مجارى ادرار و التهاب و ورم درد مثانه – نزله مثانه – باد یامان (نفریت) پیدا شد آلبومین در ادرار – بیمارى هاى قلب و نقرس داروى مفیدى می باشد.
خوردن کاکل خواه به صورت جوشانده خواه به صورت شربت و خواه به صورت دیگر دارویى، جهت زیاد شدن ادرار نتایج نیکویى داشته و از جمله داروهایى است که هیچگونه ضرر نمى رساند و اعتیاد نمى آورد.

گروه خون و ذرت: مصرف ذرت برای دارندگان گروه های خونی O ,AB ,B مضر می باشد اما مصرف آن برای دارندگان گروه خون A به مقدار کم توصیه می شود.

کسانى که از خوردن چربى منع مى شوند، مى توانند از روغن ذرت  استفاده نمایند.
خون جامد را از معده دفع می نماید، ضماد پخته ذرت در سرکه جهت اگزما و سایر امراض جلدى مفید است.
غشایی که روی بلال را می پوشاند، سبز رنگ می باشد. دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند. این دانه ها به رنگ زرد یا قهوه ای می باشند.
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، ولی بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب مانند گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد. بنابراین برای تهیه نان ذرت، آرد آن را با آرد سایر غلات مخلوط می کنند.
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
سایر خواص آن عبارتند از:
– پماد ذرت خشک کننده زخم ها  می باشد.
– ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان  است.
– استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان  جلوگیری می کند .
– روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آورد.
– روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.
خواص درمانی کاکل ذرت:
کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن آن می چینند و به سرعت خشک می کنند. کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند.
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت،‌ مقدار ۳۰ گرم از آ ن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم کنید.
– کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم  است، به همین دلیل دم کرده آن ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است.
– درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد.
– سنگ مثانه،‌ التهاب و درد مثانه را از بین می برد.
– کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند.
به غیر از کاکل ذرت از برگ، ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می آید.
– جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی بینی را بند می آورد.
– برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده کنید.
– جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری  مفید است.
– جوشانده وسط ذرت درد شکم و معده را از بین می برد.
– در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *