خواص و ارزش غذایی گندم سیاه

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص و ارزش غذایی گندم سیاه

خواص گندم سیاه

گندم سیاه غنی از پروتئین و فیبر است و با محافظت از قلب، از ابتلا به دیابت و بیماری های گوارشی نیز پیشگیری می کند. گندم سیاه با توجه به خواص مغدی که دارد شهرت فراوانی در بین گیاه خواران و افرادی که از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی می کنند کسب کرده است.

یکی از خواص اصلی گندم سیاه در مقایسه با سایر غلات، نوعی ترکیب آمینو اسیدی است که نقش بسیار مهمی در فعالیت های بیولوژیکی همانند کاهش کلسترول، تنظیم فشار خون و تسکین یبوست ایفا می کند.

گندم سیاه در دو نوع دانه پوست کنده و آرد در دسترس عموم قرار دارد و می توان از آن به عنوان افزودنی در انواع غذاها، سوپ ها و سالاد ها و از آرد آن در تهیه کیک و نان استفاده کرد. گندم سیاه برخلاف نامش فاقد هرگونه گندم و پروتئین گلوتن بوده و از خانواده گیاهان چند ضلعی بشمار می رود.

گندم سیاه ارگانیک ۲۵۰ گرمی

ارزش غذایی یک لیوان گندم سیاه پخته شده بشرح ذیل می باشد:

  • کالری ……………. ۱۵۵ کیلو کالری
  • پروتئین …………… ۶ گرم
  • چربی ……………. ۱ گرم
  • کربوهیدرات ……… ۳۳ گرم
  • فیبر ……………….. ۵ گرم
  • شکر ……………… ۱/۵ گرم
  • منگنز …………….. ۸۶ میلیگرم
  • منیزیم ……………. ۸۶ میلیگرم
  • فسفر …………….. ۱۱۸ میلیگرم
  • نیاسین …………… ۶ میلیگرم
  • زینک ………………. ۱ میلیگرم
  • آهن ……………….. ۳۴ میلیگرم
  • ویتامین ب-۶ ……….. ۰/۱۳ میلیگرم
  • فولات ……………… ۲۴ میلیگرم
  • اسید پانتوتنیک …… ۰/۶ میلیگرم

ویژگی های گندم سیاه:

  • با کاهش فشار خون و کلسترول سلامت قلب را به ارمغان می آورد: یک ماده مغذی گیاهی در گندم سیاه وجود دارد که حاوی آنتی اکسیدانی ضروری برای سلامت قلب و عروق بوده و با فشار خون بالا و کلسترول های بد مبارزه می کند.
  • غنی از آنتی اکسیدان برای مقابله با انواع بیماری هاست: آنتی اکسیدان های موجود در گندم سیاه همانند عوامل درمانی در مقابل آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد (استرس های اکسید کننده) عمل کرده، و با حمایت از عملکرد سلولی و محافظت از DNA مانع از تشکیل سلول های سرطانی می شوند.
  • حاوی پروتئین گیاهی قابل ملاحظه ای است: گندم سیاه حاوی ۱۲ نوع آمینو اسید ضروری برای رشد و سنتز عضلانی است که ساختمان یک پروتئین کامل را می سازند. حجم پروتئین موجود در گندم سیاه بسیار بیشتر از برنج، گندم، ارزن و ذرت است و اگر شما یک گیاه خوار هستید انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
  • با مقدار فیبر بالا به دستگاه گوارش کمک می کند: با وجود ۷ گرم فیبر در یک فنجان گندم سیاه علاه بر سیری طولانی مدت، دستگاه گوارش شما قادر خواهد بود مواد غذایی را راحت تر هضم و در روده ها به حرکت در آورد. هم چنین می تواند پروبیوتیک های ارزشمندی را تولید کند که با انتقال باکتری های سالم به روده، دستگاه گوارش را تغذیه می کند.
  • از ابتلا به دیابت پیشگیری می کند: کربوهیدرات های پیچیده موجود در گندم سیاه به آهستگی وارد جریان خون شده و به شما کمک می کند مدت زمان بیشتری احساس سیری و با انرژی باشید و این روند به حفظ سطح قند خون و کاهش حساسیت بدن نسبت به تولید انسولین کمک میکند.
  • فاقد گلوتن و ضد آلرژی است: گندم سیاه از لحاظ بافت و شکل ظاهری بسیار شبیه جو و گندم سفید است، با این تفاوت که گندم سیاه فاقد گلوتن بوده و برای بیماران سلیاکی و افرادی که به آن حساسیت دارند بسیار مناسب است. با استفاده از غلات و دانه های بدون گلوتن از اختلالات گوارشی همانند نفخ، یبوست و اسهال پیشگیری کنید.
  • تأمین مواد معدنی و ویتامین های ضروری: گندم سیاه غنی از ویتامین های گروه B و مواد معدنی همانند منگنز، منیزیم، زینک، آهن و فولات که به هضم غذا، رشد عضلات و ریکاوری بدن کمک شایانی می کنند.

عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک نمکی

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک بدون نمک

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *