دلمه برگ مو لبنانی

مطلب را به اشتراک بگذارید

مواد لازم‎: ‎
برگ مو …………………………………‏ ۵۰۰ گرم (در حدود ۷۵ تا ۹۰ عدد)‏
آبلیمو ترش تازه ………………………. ‏۱ پیمانه
نخود پخته ……………………………. ‏½ پیمانه
برنج خام ……………………………… ‏½ پیمانه
روغن زیتون …………………………… ‏¾ پیمانه
گوجه فرنگی متوسط ………………… ‏۳ عدد
جعفری ‏………………………………..  ‏۱ دسته
نعناع ‏…………………………………..  ‏۱ دسته
پیازچه …………………………………. ‏۱ دسته
پیاز متوسط ……………………………‏ ۱ عدد
‏ نمک ………………………………….. ۲ قاشق مرباخوری
طرز تهیه ‏‎:‎
برنج را در یک قابلمه پر از آب جوش که روی حرارت قرار دارد با نصف قاشق غذاخوری نمک به مدت ۵ دقیقه ‏بجوشانید سپس ‏آبکش کنید‎.‎
‎از شب قبل بگذارید نخود خیس بخورد، سپس آن را بپزید و کنار بگذارید. بهتر است نخودها را کمی خرد یا دو نیم ‏کنید تا بهتر با ‏مواد ترکیب شود‎.‎
‎‎ ۲ ‎عدد از گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کنید‎.‎
‎برگهای نعناع و جعفری‌ را ریز خرد کنید. پیازچه‌ها را نیز ریز خرد کنید‎.‎
‎برای آماده کردن مواد میانی برگ‌ها، در یک کاسه، گوجه‌فرنگی‌های خرد شده، نعناع، پیازچه، نخود پخته، برنج، ‏‏۱ قاشق ‏مرباخوری نمک، ‏‎ ¼ ‎پیمانه روغن زیتون، ‏‎ ¼ ‎پیمانه آبلیمو را با هم مخلوط نمایید‎.‎
‎برای آماده کردن برگ‌ موی تازه آنها را بشوئید و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در آب جوش بگذارید بجوشد تا نرم شود و برای ‏پیچیدن و در ‏طی فرایند پخت مشکلی نداشته باشید. (اگر از برگ‌های کنسروی استفاده می‌کنید آب آن را خالی کنید، ‏چند بار آبکشی کنید تا مواد ‏نگهدارنده آن شسته شود و استفاده کنید‎‏.)‏
‎برگ‌ها را روی تخته آشپزی قرار دهید به نحوی که پشت آنها رو به بالا باشد‎.‎
‎‎¾ ‎ قاشق غذاخوری از مواد تهیه شده را در یک سمت برگ مو به صورت یک ردیف بریزید‎.‎
‎در این روش می‌خواهیم دلمه‌ها را سیگاری بپیچیم؛ به همین دلیل دو سمت برگ را روی سرو ته مواد قرار داده و ‏از قسمت ‏طولی می‌پیچیم‎.‎
‎رول تهیه شده باید محکم باشد تا وا نرود و مواد آن بیرون نریزد. اگر می‌خواهید دلمه‌هایی که درست می‌کنید شکل ‏زیباتری داشته ‏باشند بهتر است رول‌هایی تهیه کنید که قطری حدود ۱ سانتی‌متر و طولی در حدود ۶ سانتی‌متر ‏داشته باشند‎.‎
‎‎۱‎ عدد گوجه‌فرنگی و پیاز بزرگ را به صورت لایه‌ای و نازک خرد کنید‎.‎
‎وقتی رول‌ها آماده شدند آنها را چسبیده به هم و لایه‌ای در قابلمه‌ای بچینید که کف آن با یک لایه پیاز اسلایس شده ‏و یک لایه ‏گوجه‌فرنگی اسلایس شده پوشیده شده است‎.‎
‎زمانی که چیدن دلمه‌ها به پایان رسید روی آنها ۱ قاشق مرباخوری نمک، ‏‎¾‎ پیمانه آب لیمو،‏‎½ ‎ پیمانه روغن ‏زیتون و ۲ پیمانه آب بریزید‎.‎
‎ظرف را به طرفین تکان دهید تا مایه سس به کف آن نیز برسد. به خاطر داشته باشید که سس باید سطح بالایی ‏برگ موها را ‏بپوشاند‎.‎
‎یک بشقاب نشکن را برعکس روی دلمه‌ها و داخل قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا در حین پختن دلمه‌ها، روی ‏آنها باقی بماند. ‏این بشقاب فشاری را به سمت پایین ایجاد می‌کند و سبب می‌شود تا دلمه‌ها باز نشوند‎.‎
‎درب ظرف را باز بگذارید و اجازه دهید تا روی شعله زیاد سس آن به جوش آید‎ ‎ پس از آن شعله را کم کنید و به ‏مدت ۳۵ دقیقه ‏دلمه‌ها را بپزید‎.‎
‎برای سرو غذا در ظرف را بردارید و اجازه دهید تا به مدت ۱ ساعت خنک شود‎.‎
‎در این فاصله دلمه‌ها سس بیشتری به خود جذب می‌کنند و طعم بهتری خواهند داشت. (اختیاری)‏
‎هنگام سرو غذا ابتدا سس آن را خالی کنید و در ظرف دیگری بریزید‎.‎
‎بشقابی را که می‌خواهید غذا را در آن سرو کنید برعکس روی غذا قرار دهید و آنها را محکم نگه دارید سپس قابلمه ‏را برگردانید ‏تا دلمه‌ها درون ظرف قرار بگیرند‎.‎
‎بشقاب را روی میز آشپزخانه قرار دهید و قابلمه را به آرامی از روی آن بردارید‎.‎

‎بدین ترتیب دلمه‌ها به شکل زیبایی در بشقاب سرو غذا قرار می‌گیرند و روی آنها با لایه‌ای از گوجه‌فرنگی و پیاز ‏تزیین می‌شود. ‏می‌توانید مقداری از سس را روی آنها بریزید‎ ‎

البته تمام مواد غذایی باید بر اساس گروه خون انتخاب شوند. بطور مثال: مصرف روغن زیتون برای تمام گروه های خونی سودمند میباشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *