خواص برنج قهوه ای

مطلب را به اشتراک بگذارید

غلات کامل یا سبوس‌دار بخش مهمی از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند و از جمله سالم‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شوند ‏که بهتر است همه گروه‌های سنی از آن استفاده کنند. ‎
برنج قهوه‌ای نیز در زمره غلات کامل قرار دارد. این نوع برنج، طبیعی و تصفیه نشده است. بسیاری از مردم مصرف برنج ‏قهوه‌ای را به خاطر خواص سلامتی که دارد به برنج سفید ترجیح می‌دهند‎.‎
در این مطلب به برخی از این خواص پرداخته‌ایم‎:‎
‏۱-‏‎ ‎از پیشرفت دیابت پیشگیری می‌کند:‏
محققان دانشگاه هاروارد می‌گویند مصرف‏‎ ۲ ‎بار برنج قهوه‌ای در هفته از خطر پیشرفت دیابت پیشگیری می‌کند‎.‎
این محققان پی برده‌اند با مصرف ۵۰ گرم برنج قهوه‌ای در روز، می‌توان از خطر ابتلا به دیابت‎ ‎نوع ۲ تا ۱۶ درصد و نیز ‏با مصرف دیگر غلات کامل مانند جو دوسر و گندم کامل، خطر ابتلا به این بیماری را تا ۳۶ درصد کاهش داد‎.‎
۲- سرشار از فیبر است:‏
برنج قهوه‌ای ۱۴ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به‎ ‎فیبر‎ ‎را که ماده غذایی مهمی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان روده‎ ‎و سینه محسوب می‌شود تامین می‌کند‎.‎
مصرف فیبر خواص مفید بسیاری برای بدن دارد که سلامت دستگاه قلبی عروقی جزوی از آن‌ها است‎.‎
۳- منبع خوبی از منگنز و سلنیوم است:‏
مصرف یک پیمانه برنج قهوه‌ای ۸۸ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به منگنز را که نقش مهمی در مبارزه با ‏رادیکال‌های آزاد ایفا می‌کند، تامین می‌کند‎.‎
منگنز همچنین در کسب انرژی از پروتئین و کربوهیدرات‌ها و نیز سنتز کردن اسیدهای چرب نقش اساسی را بر عهده دارد‎.‎
سلنیوم نیز نقش مهمی را در فرآیند آنتی‌اکسیدان‌ها برعهده دارد و می‌تواند سلول‌های سرطانی را تخریب کرده و حتی‎ DNA ‎را نیز تعمیر کند‎.‎
سلنیوم در تنظیم متابولیسم هورمون تیروئید و عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز اهمیت اساسی دارد‎.‎
۴-‏‎ ‎از افزایش وزن پیشگیری می‌کند:‏
نتایج تحقیقات دانشگاه هاروارد حاکی از آن است زنانی که غلات کامل ازجمله برنج قهوه‌ای را در برنامه غذایی خود وارد ‏کرده‌اند بسیار بهتر از دیگران توانسته‌اند به وزن ایده‌ال خود دست یافته و آن را نیز حفظ کنند‎.‎
۵- مقدار کلسترول بد را کاهش می‌دهد:‏
تحقیقات نشان داده روغن برنج قهوه‌ای سطح کلسترول بد‎ (LDL) ‎را تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد و نیز رژیم سرشار از ‏غلات کامل، سطح کلسترول خوب‎ (HDL) ‎را افزایش می‌دهد‎.‎
‏۶- منبع خوبی از فیتونوترینت‌ها است:‏
فیتونوترینت‌ها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در گیاهانی یافت می‌شوند که دارای خواص ضد التهابی بوده و تمایل دارند ‏به عنوان یک آنتی‌ اکسیدان عمل کنند‎.‎
برنج قهوه‌ای منبع خوبی از این ترکیبات گیاهی به خصوص فنولیک‌ها محسوب می‌شود‎.‎
۷- خطر ابتلا به آسم کودکی را کاهش می‌دهد:‏
آسم، بیماری بسیار رایجی در میان کودکان است که با ابتلا به آن کودکان مجبور به غیبت چند روزه در سر کلاس‌های درس ‏می‌شوند‎  ‎اما کودکانی که مقدار زیادی غلات کامل را همراه با ماهی می‌خورند احتمال ابتلا به این بیماری را تا ۵۰ درصد ‏در خود کاهش می‌دهند‎.‎
بررسی‌ها نشان داده مصرف میوه و سبزیجات و حتی لبنیات تاثیر زیادی بر کاهش آسم کودکی ندارد اما مصرف غلات ‏کامل و ماهی تأثیر به سزایی دارد‎.‎
۸- سلامت استخوان‌ها را افزایش می‌دهد:‏
برنج قهوه‌ای منبع خوبی از منیزیم است – ماده معدنی که در سلامت استخوان‌ها نقشی اساسی دارد‎.‎
تنها مصرف یک پیمانه برنج قهوه‌ای، ۲۱ درصد از مقدار نیاز توصیه شده روزانه بدن به منیزیم را برطرف می‌کند‎.‎

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *