خواص تخمه آفتابگردان

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است که نه‌ تنها به عنوان آجیل و تنقلات، بلکه در غذاها و به ‌خصوص سالادهای ‏مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرد‎.‎
تخمه‌ را به صورت تازه، خشک و بو داده مصرف می ‌کنند که البته نوع بوداده آن با نمک دریا و کمی آبلیمو بسیار خوشمزه است.‎
علاوه بر مصرف مغز تخمه‌ آفتابگردان، از روغن آن به صورت مایع برای پخت و پز نیز استفاده می ‌کنند.‎
در ضمن کره آن هم به دو صورت مارگارین و کره تخمه آفتابگردان (مانند کره بادام‌ زمینی)‏‎ ‎یافت می‌ شود.
جالب‌تر اینکه پرندگان هم مانند ما انسان‌ها به این مغز خوشمزه علاقه‌مندند و به عنوان غذا از آن استفاده می ‌کنند.‎
خواص غذایی :‏
روغن آفتابگردان، ۶۶ درصد چربی غیر اشباع‎ ‎اسیدلینولئیک دارد.
علاوه بر آن، این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین‎ E ‎، ویتامین ‎ B، ویتامین‎ A ‎و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، ‏منیزیم، ‌آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم‎ ‎و روی‎ ‎است‎.
در ضمن تخمه آفتابگردان کم‌ کالری بوده و کلسترول خون‎ ‎را پایین می ‌آورد.
خواص درمانی :‏
‎ – ‎مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می‌ ‏کنند‎.
‎ – ‎مهم‌ترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان که از قدیم‌الایام نیز به آن معروف بوده، تقویت‌ چشم و بینایی انسان است؛ البته ‏نباید در خوردن آن افراط کنید. ‎

‎- ‎ اگر از التهاب مفاصل‎) ‎آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید. ‎

تخمه آفتابگردان و گروه خون : مصرف تخمه آفتابگردان برای تمام گروه های خونی مضر میباشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *