مریم گلی و خواص و مضرات آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

مریم گلی (sage) گیاه دارویی است و در کتب طب سنتی به نام «مریمی» نام برده شده است و در زبان عربی «مریمیه» و «شالبیه» و «مریمیه صغیره» نام برده می‌شود.گیاه مریم گلی گیاهی با قدمت بسیار طولانی است و در حدود ۱٠٠٠ سال پیش به وجود این گیاه پی برده و از آن استفاده می کرده اند، از جمله ابوعلی سینا که در کتابهای خود به این گیاه اشاره کرده و خواص آن را برشمرده و تأکید بر مصرف آن کرده است. این گیاه در تمام مناطق معتدله رویش دارد. گلهای سفید زیبایی می دهد، بصورت خوشه ای است و جزء گیاهان معطر و خوشبو است که طعم بسیار تلخی دارد.

خواص مریم گلی

مریم گلی خاصیت ضد عفونت و التهاب دارد.
مریم گلی مانع عرق کردن بی‌رویه می‌شود نام دیگر آن سالویا به معنی نجات دهنده (SALVARE) یا درمان کننده است اسنادی موجود است که ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد نوشته شده جایی که مریم گلی می‌روید انسانی نخواهد مُردقوی تراز مریم گلی، نقطه قوت مریم گلی خاصیت ضد عفونت و التهاب آن است که نابود کننده باکتری و قارچ‌های موذی است. این گیاه چربی را سوزانده و متابولیسم را فعال می‌کند و اسپاسم معده و روده را برطرف و پاک می‌کند.
از دیگر خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مانع عرق کردن زیاد شده، یعنی منافذ عرقی را تنظیم می‌کند.
• اختلال عصبی را برطرف می‌کند.
• مریم گلی برطرف کننده سرگیجه است.
• داغ شدن ناگهانی که در هنگام یائسگی  به وجود می آید را از بین می برد.
• هنگام دندان درد، برگ مریم گلی و آویشن را گلوله کرده، روی دندان گذاشته درد را از بین می‌رود.
• آرامش بخش و برای کاهش قند خون استفاده می شود.  
• همچنین برای زخمهایی که بر اثر واریس به وجود می آیند بسیار مؤثر است.
• جوشهای داخل دهان و بعضاً آفت دهان را درمان می کند.
• ضد آلزایمر است.
• کاهش دهنده قند خون است.

• برطرف کننده نیش حشرات است.

گروه خون و مریم گلی:
استفاده از مریم گلی برای تمامی گروه های خونی مفید است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *