۸ راه برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان

مطلب را به اشتراک بگذارید

وقتی بحث جلوگیری از سرطان می شود فقط یک بحث مطرح می شود آن هم دلایل ابتلا به سرطان است : ۴۰% از سرطان ها به سبک زندگی مربوط می باشد. به عنوان مثال سیگار کشیدن، خوردن بیش از اندازه و ورزش نکردن همه دست به دست هم می دهند و باعث بروز سرطان می شوند. سرطان ریه عموماً مربوط به سیگار کشیدن است. سرطان پوست به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شود. اما از طرفی دیگر ژنتیک هم یکی از مواردی است که بسیار کم در سرطان تاثیر دارد (۱۰ الی ۱۵% سرطان ها عامل ژنتیک می باشند) تمرکز کردن بر روی عادت های سالم مؤثر ترین راه برای کاهش ریسک سرطان می باشد. در زیر ۸ روش برای پیشگیری از سرطان بیان شده است.

۱- سیگار نکشید:
دوری از سیگار و سیگار نکشیدن یکی از روش های پیشگیری کلیدی برای جلوگیری از سرطان است. افراد سیگاری ۳۰% بیشتر احتمال ابتلا به انواع سرطان را دارند. طبق تحقیقی که در انستیتوی مبارزه با سرطان در آمریکا انجام گرفته، افرادی که سیگار را ترک کردند ۲۷% احتمال کمتری در ابتلا به سرطان داشتند. پزشکان می گویند هر چه کمتر در معرض دود سیگار و سیگار کشیدن قرار بگیرید، بهتر است.
۲- حواستان به وزنتان باشد:
کنترل کردن وزن نه تنها برای زیبایی و تناسب اندام مناسب است بلکه برای جلوگیری از سرطان نیز مناسب می باشد. چربی زیاد بدن باعث افزایش ریسک ابتلا به ۹ نوع سرطان می باشد. که شامل سرطان کبد، کلیه و سرطان کیسه صفرا است. چربی باعث تولید پروتئینی می شود که باعث التهاب معده می شود و کمک به رشد سلول های سرطانی می کند که این امر موجب می شود تا ریسک سرطان افزایش پیدا کند. پزشکان پیشنهاد می کنند همواره حواستان به وزنتان باشد. در صورت افزایش وزن سعی کنید وزنتان را کاهش دهید و همچنین سعی کنید BMI خود را زیر ۲۵ حفظ کنید.
۳- هفته ای ۳۰ دقیقه تعریق کنید:
وقتی بحث پیشگیری از سرطان می شود، ورزش کردن به همان اندازه که تغذیه مناسب مهم می باشد مهم است. یک سوم مرگ و میر های ناشی از سرطان در ایالات متحده مربوط به رژیم غذایی و حرکات فیزیکی می باشد. سازمان مبارزه با سرطان ایالات متحده پیشنهاد می کند هفته ای ۱۵۰ دقیقه ورزش کنید. تحقیقات نشان داده که ورزش های کوتاه تر هم می تواند مؤثر باشد. در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۰ انجام شد به این نتیجه رسیدند که زنانی که در یک هفته به طور ۳۰ دقیقه تمرین و ورزش کرده اند احتمال ابتلا به سرطان سینه در آنها به طور ۳۰% کاهش پیدا کرده است.
۴- از مصرف نوشیدنی های الکلی دوری کنید:
الکل معمولا مقصر اصلی در بیشتر سرطان ها می باشد، مانند سرطان دهان، سرطان معده، سرطان کبد و سینه. دلیل اصلی آن هنوز معلوم نیست ولی بیشتر به این دلیل است که الکل به بافت های بدن آسیب می رساند. برای مثال در روده باکتری ها می توانند الکل را تبدیل استالدهید ها کنند، یک ماده شیمیایی که باعث ایجاد سرطان در بدن می شود.در زنان مصرف الکل باعث افزایش هورمون استروژن می شود. یکی از دلایلی که ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.۵- بروکلی مصرف نمایید:
سبزیجات تنها قسمتی از رژیم غذایی سالم نیستند بله ویژگی های ضد سرطانی نیز دارند. سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم بروکسل و کلم دارای مواد شیمیایی به نام گلوکوزینولات می باشند که وقتی در طول گوارش به تکه های کوچک تر تقسیم می شوند خواص ضد سرطانی خود را نشان می دهند.

۶- از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید:
زنان در سنین ۱۸ تا ۳۹ سالگی دارای حساسیت خاصی به سرطان پوست می باشند این نوع سرطان یکی از مرگبارترین انواع سرطان می باشد. میزان مبتلایان به این سرطان در ۴۰ سال گذشته به مقدار ۸۰۰% افزایش داشته است. برونزه شدن در سالن های سولار که سبب آسیب رسیدن به DNA پوست توسط اشعه UV می شود یکی از دلایل ابتلا به این سرطان است. یکی دیگر از این دلایل برخورد مستقیم با نور خورشید است. در صورتی که در مکان های خاصی قرار دارید که با تابش مستقیم نور خورشید قرار دارید حتما از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
۷- استراحت کنید:
استرس باعث سرطان نمی شود. اما باعث تغییر شرایط بدن می شود در اینجاست که شرایط پیش سرطانی در بدن نمایان می شود. در یک تحقیق که در سال ۲۰۱۳ انجام شد نشان داد که افرادی که دارای استرس هستند کورتیزول خون آن ها افزایش می یابد و باعث افزایش کورتیزول بدن می شود، افزایش کورتیزول باعث ضعیف شدن سلول های سالم بدن و در نتیجه پیشرفت سلول های سرطانی می شود.
۸- از خود مراقبت کنید:
مراقبت از خود و زیر نظر داشتن سلامتی شاید از سرطان جلوگیری نکند اما قطعا پزشکان را برای نشانه های هشداری مطلع می سازد (مانند پولیپ در روده و …) برای همین است که افراد از ۲۰ سالگی برای جلوگیری از سرطان خود را مورد آزمایش قرار می دهند.
همچنین زنان تا سن ۴۰ سالگی هر ۳ سال یک بار آزمایش سرطان سینه بدهند. همچنین آزمایش پاپ اسمیر نیز هر سه سال یک بار توصیه می شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *