۱۱ نوع مواد غذایی که دارای آهن بالایی هستند

مطلب را به اشتراک بگذارید

دانه های کینوا : دانه های کینوا به دلیل این که فاقد گلوتن اند یک انتخاب مناسب برای افرادی هستند که مبتلا به بیماری سلیاک (یک نوع اختلال خود ایمنی روده کوچـک با زمینه ژنتیک) اند . دانه کینوا در میان سایر غلات و گیاهان  دارای  بـالاترین  میـزان پروتئین بوده و بهترین غله برای گیاهخوران و افراد کم خون است.

اسفناج اسفنـاج پخـته شـده حــاوی ۳٫۶ میـلی گرم آهـن و غـنی از ویـتـامیـن اســت (ویتامینc به طور قابل توجهی جذب آهن را افزایش میدهد) اسفناج هم  چنین      دارای آنتی آکسـیـدان هایی است کـه خـطر ابتلا به سـرطـان و الـتـهـاب را کاهــش می دهـد  . و از  چـشمها در مقابل بیماری های چشمی محافظت میکند.

اعضای بدن حیوانات مانند دل ، جگر ،مغز و غیره : دارای میزان  بالایــی آهن هستند به عنوان مثال در ۱۰۰گرم از  جگر گاو حدود ۵/۶ مـیلی گرم آهـــن یــا ۳۶%RDI  وجود دارد.

حبوبات: دارای مواد مغذی فراوانی اند مــانند  لوبیـــا ،عدس ، نخــــود وســـویا .    حبوبات یک منبع عــالی برای تامیــن آهـن بـرای گیاه خوران اســـت زیرا غنـی ازفولات، منیزیم وپتاسیم اند. علاوه برآن تحقیقات نشان داده است که لوبیا و سایر حبوبات التهاب در افراد مبتلا به دیابت را کاهش میدهد و همچنــین حبــوبات به کاهش وزن کمک میکند.

گوشت قرمز: گوشت قرمز غنی از پروتئین، روی، سلنیوم وچندین ویتامینBاست گوشت قرمز تنها منبع  غذایی است که به راحتی قابل دستـرس میباشـد و بعنوان یک ماده غذایی مهم برای افرادی که دارای کم خونی هستنــد مورد استفـاده قرار میگیرد.

دانه های کدو تنبل: دانه های کدو تنبل یک غذای خوشمزه محسوب می شوند و درهر ۲۸گرم آن ۲/۴میلی گرم  آهن وجود .همچنین دانه های کدو تنبل منبع خوبی از ویتامین K،منگنز و منیزیم هستند . و خطر دیابت و افسردگی را کاهش میدهند.

صدف: صدف ها دارای میزان بالایی آهن هستند که در بدن انسان راحتر جذب میشود . اگرچه صدف ها دارای مواد مغذی فراوانی هستند اما نگرانی هایی هم چنین در مورد جیوه و سموم در انواع خاصی از از ماهی ها و صدف ها وجود دارد.

گوشت بوقلمون: گوشت بوقلمون یک غذای خوشمزه وسـالم اســت زیرا دارای منبع خوبی از آهن است بویژه گوشت بوقلـمون تیره .  هـم چنــین خوردن غــذا هـایی بـا گوشت بوقلمون به دلیل دارا بودن پروتئین بالابه کاهش وزن و افزایش متابولیسم کمک به سزای می کند .

بروکلی: بروکلی یک منبع فوق العاده مغذی محسوب می شود. زیرا بروکلی پخته شده حاوی ۱ میـلی گرم آهن و  ۶ %RDI اسـت .بروکـلی جـزو خانواده  کلمـیـان محسوب میشود که از بدن انسان در مقابل سرطان  محافظت میکند .

توفو: یک غذای سودمنــــد  اســت. که در میان گیــــاه خوران ودر برخــی  از کشــورهای  آسیایی از محبوبیت خاصی برخوردار اســت  ، که ۱۲۶ گــرم  آن حاوی ۶/۳ میــلی گـــرم آهن و  ۱۹%RDI  است . تــوفــو به دلیــل ترکیــبـــات منــحصر به فردی به نــام ایـزوفلاون ها باعث  کاهـش خطر ابتلابه بیماری های قلبی  و کاهــــــش علائم یائسگی است.

شکلات تلخ: شکلات تلخ بسیار خوشمزه و مغذی است . شکلات تلخ تاثیرات مثبتی بر کلسترول دارد و خطر ابتلا به حملات قلبی . سکته مغزی را کاهش میدهد .

 

RDI : میانگین مصرف روزانه مواد مغذی خاص است

لیست موادی که دارایRDIهستند :

میوه و سبزیجات

نان و غلات

شیر و لبنیات

پروتئین موجود در گوشت و گیاهان

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *