۱۰ ماده ی غذایی محرک میگرن

مطلب را به اشتراک بگذارید

امروزه افراد بسیاری به میگرن دچارند. 
میگرن مانند یک حمله است که با درد شدیدی همراه است.
مواد غذایی نیز می توانند نقشی در شروع درد های میگرنی داشته باشند. 
در زیر به معرفی موادی می پردازیم که موجب تشدید درد می شوند.
الکل
برخی از کارشناسان معتقدند که ترکیبات خاصی در شراب، مانند تانن و فلاونوئیدها موجب شروع درد های میگرنی می شوند.

همچنین مصرف الکل موجب کم آبی بدن می شود، و این امر نیز خود دلیلی بر سردرد است.
کافئین
اگر مستعد میگرن هستید، پس مصرف قهوه و نوشابه های انرژی زا، و به طور کلی هر ماده ای که کافئین دارد را محدود کنید.

مصرف زیاد کافئین موجب حمله می شود. کافئین روی گیرنده های خاصی در مغز که موجب میگرن می شوند، تأثیر می گذارد.
البته از طرفی، مصرف مقدار کمی کافئین، مثلاً بین ۱ تا ۲ فنجان قهوه در روز برای آرامش اعصاب و تسکین درد مفید است. ولی دقت کنید که مصرف زیاد آن درد را شدید تر می کند.
لبنیات
وقتی احساس کردید که سردردتان شروع شده، از مصرف لبنیات به شدت خودداری کنید. 

البته دقت کنید که لبنیات تنها برای افراد دارنده گروه خونی B مفید است. سایر افراد، مخصوصاً دارندگان گروه خونی O از مصرف لبنیات خودداری کنند.                  
گوشت های فرآوری شده
موادی مانند سوسیس، کالباس و هات داگ و … به دلیل دارا بودن نگهدارنده ای به نام نیترات سدیم باعث سردرد های میگرنی و تشدید آن می شوند. 

مونو سدیم گلوتامات (MSG)
شاید نام این ماده را شنیده باشید. این ماده علاوه بر این که موجب چاقی می شود، سردرد های میگرنی را نیز شدت می بخشد. 

این ماده را به ندرت می توان در محصولات بسته بندی شده یافت. به طور طبیعی در گوجه فرنگی،  پنیر و پروتئین های گیاهی هیدرولیز شده یافت می شود.
میوه های ترش
البته برای صحت این موضوع، که میوه های ترش موجب سردرد می شوند، محققان اختلاف نظر دارند. 

ولی این امکان وجود دارد که در برخی افراد، مصرف این میوه ها موجب تشدید میگرن شود. 
آسپارتام
این مواد به عنوان شیرین کننده های مصنوعی و رژیمی استفاده می شوند، و در برخی موارد ممکن است موجب سردرد شوند.

حبوبات
لوبیا، نخود فرنگی و عدس نیز مشکوک به آغازگرهای میگرن هستند، البته کمتر از سایر موارد. 

آجیل
در برخی افراد دیده شده که با مصرف آجیل سردرد آن ها شروع شده و حتی تا ۱۲ ساعت نیز طول می کشد.

شکلات
محققان در این مورد نیز اختلاف نظر دارند. برخی، شکلات را مقصری بر شروع و تشدید میگرن می دانند و برخی دیگر نه. برخی بر این باورند که مبتلایان به میگرن میل به خوردن شکلات دارند و این دلیلی بر مضر بودن شکلات نیست. 
                   
دقت کنید که مواد غذایی محرک میگرن از فردی به فرد دیگر ممکن است تغییر کند. اگر شما به این بیماری مبتلا هستید، اگر با مصرف غذایی احساس کردید سردرد شما شروع می شود، سعی کنید از مصرف آن خودداری کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *