فواید قارچ برای استخوان

مطلب را به اشتراک بگذارید

فواید قارچ برای استخوان

قارچ استخوان‌ها را تقویت می‌کند، خستگی را رفع می‌کند و کمبود ویتامین D را جبران می‌کند. اکثر مواد غذایی در طبیعت به مقدار کافی ویتامین D دارند مثل ماهی، قارچ و بعضی از انوع پنیرها.
در گذشته قارچ را از مراتع و جنگل‌ها جمع می‌کردند. امروزه درکارگاه‌های صنعتی تولید و در تمام سال در اکثر مغازه‌ها و سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شود.
قارچ استخوان‌ها را تقویت می‌کند، خستگی را رفع می‌کند و کمبود ویتامین D را جبران می‌کند. اکثر مواد غذایی در طبیعت به مقدار کافی ویتامین D دارند مثل ماهی، قارچ و بعضی از انوع پنیرها.
معمولاً چون با کمک نور آفتاب در پوست بدن به راحتی ویتامین D تولید می‌شود، مقدار کمی ویتامین D لازم داریم. فقط در زمستان وقتی که نور آفتاب به ندرت به بدنمان می‌خورد و ما خیلی کم از خانه خارج می‌شویم و وقتی هم که خارج می‌شویم لباس‌های کلفت می‌پوشیم، پوست ما این شانس را ندارد که از نور آفتاب استفاده کند و تولید ویتامین D کند.
افرادی که مدت طولانی در تخت هستند یا اصولا بیرون نمی‌روند، غالبا ازکمبود ویتامین D رنج می‌برند و این امر به استخوان‌های آن‌ها صدمه می‌زند. ویتامین D باعث می‌شود که کلسیم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوان‌ها به کار رود.
 pافراد مسن غالبا به مرض بی‌آهک شدن استخوان (پوکی استخوان) مبتلا هستند. آن‌ها بایستی از رژیم غذائی استفاده کنند که دارای ویتامین D است مثل قارچ. یک پرس قارچ(۲۰۰ گرم) نیاز روزانه به ویتامین D را تامین می‌کند.
 هر کس به هر دلیلی مدت طولانی در تخت بماند، استخوان‌هایش به صورت مطلوب ساخته نخواهد شد. از طرف دیگر در اثر کمبود نور خورشید و کمبود ویتامین D بدن قادر به جذب کلسیم نخواهد بود. غالبا این افراد وقتی متوجه نارسایی می‌شوند که می‌خواهند تخت را ترک کنند. با این استخوان‌های ضعیف بایستی انسان کاملا مراقب باشد.
 به این‌گونه افراد توصیه می‌شود حتی المقدور درهر هفته سه مرتبه هر بار یک پرس قارچ میل کنید و بهتر است با شیر یا محصولات لبنی خورده شود، چه پخته و چه خام به عنوان سالاد مصرف شود،  قارچ به عنوان منبع ویتامین D و شیر ، ماست یا پنیر به عنوان منابع کلسیم  سبب تقویت استخوان‌ها می‌شوند.
 برای این‌که تمام مواد مغذی از موادغذائی به بهترین صورت جذب شوند، نیاز به ویتامین‌های گروه B است. قارچ یک دسته از این ویتامین‌های سوخت و ساز را تامین می‌کند. هر سلول در بدن ما به ویتامین B2 موجود در قارچ نیاز دارد تا بتواند انرژی کسب کند. برای این‌که انسان زود خسته و کم حوصله نشود، اعصاب هم نیاز به ویتامین B2 دارند.
 وظیفه بیوتین موجود در قارچ در سوخت و ساز بدن این است که انرژی را آماده نگه می‌دارد و اسید فولیک در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژن‌ها نقش مهمی را بازی می‌کند.

 خانم‌ها به طور متوسط ۹۰% مقدار ویتامین B2 توصیه شده را دارا هستند و بندرت یک زن اسید فولیک را به اندازه لازم جذب می‌کند. بنابراین برای حل این مشکل بایستی خانم‌ها در رژیم غذائی خود غالبا از قارچ استفاده کنند.

مضرات :
مصرف قارچ به علت این که دیر هضم مى شود براى پیران ، زنان حامله و کسانى که بچه شیر مى دهند مناسب نیست .

کسانى که مبتلا به اختلال کلیه هستند باید مثل تمام مواد پروتئینى از مصرف زیاد قارچ خوددارى کنند.

مضرات مصرف قارچ :

کسانى که اختلال هاضمه دارند و یا از کبد علیل و رنجورند و یا کولیت روده دارند و یا به ورم مفاصل مبتلا هستند و یا به علت اسیداوریک موجود در خون مبتلا به نقرس شده اند نباید قارچ مصرف کنند.


 نکته مهم :
معمولا قارچ را بایستی فقط به صورت پخته میل کرد. چون که قارچ‌ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می‌روند. ولی قارچ‌هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می شوند، می‌توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.
مصرف قارچ گرد سفید مرصوم در ایران برای دارندگان گروه خون O مضر است و کمبود ویتامین D خود را می بایست از مصرف سایر سبزیجات مانند اسفناج به دست آورند

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *