بهترین ویتامین ها برای زنان

مطلب را به اشتراک بگذارید

اگر جزء آن هفت درصد از زنانی هستید که هی چگاه وعده هایی غذایی را ترک نمی کنید یا در وقت نهار بستنی می خورید،به مکمل های ویتامینی نیازی نخواهید داشت.برای ۹۳ درصد باقی مانده، مکمل های غذایی راهی عالی برای جبران کمبود مواد مغذی رژیم غذایی است و حتی می تواند از بروز بیماری نیز پیشگیری کند.ولی مواد مغذی ای که باید به صورت مکمل مصرف شوند،مقداری که باید مصرف و بهترین نوع مصرف آن از جمله نکات مورد توجه است.همچنین در این مقاله بخشی را اختصاص داده ایم به مکمل هایی که لازم نیست به طور روزانه مصرف شوند ولی می توانند در موارد خاصی مثل ورم مفاصل یا ضعف و خستگی مورد استفاده قرار گیرند.توجه کنید که اگر تحت درمان هستید،قبل از استفاده از این مواد با پزشک مشورت کنید. 
چند نکته
توجه کنید که تمام مواد ذکر شده در اینجا باید به صورت مولتی ویتامین و همراه با غذا مصرف شوند.خرید مولتی ویتامین بسیار به صرفه تر از خریدن چندین قوطی و جعبه ی جداگانه است. همچنین ویتامین ها وقتی با هم باشند،بهتر عمل می کنند.همچنین در نظر داشته باشید که مقدار مصرف های توصیه شده در اینجا،برای زنان بالغ مناسب است و نه برای مردان یا بچه ها. همینطور میزان مصرف برای زنان باردار،زنان شیرده و زنان یائسه متفاوت است.به یاد داشته باشید که این مکمل های غذایی نمی توانند جایگزین یک رژیم غذایی خوب و مناسب باشند. 
زنجبیل:
تسکین دهنده ی دل پیچه و حالت تهوع است.همچنین ناراحتی های حرکتی و صبحگاه دوران بارداری و احتمالا دل دردهای حاصل از مصرف دارو را کنترل می کند. 
میزان مصرف: 
یک یا دو کپسول ۵۰۰ میلی گرمی پودر زنجبیل را در هر ۴ ساعت، اگر احساس نیاز کردید استفاده کنید. مصرف آن بعد از عمل های جراحی توصیه نمی شود، زیرا مدت زمان خونریزی را افزایش می دهد. 
منابع غذایی:
یک تکه ی یک اینچ مکعبی پوست تازه کنده شده ی زنجبیل حاوی مقداری مساوی مواد مفید برابر با یک کپسول ۵۰۰ میلی گرمی است.  
شربت درخت چهل سکه (جینکو):
افزایش تمرکز و حافظه و بهبود گردش خون از اثرات مفید آن است. در کاهش شدت سرگیجه و درمان جنون موثر است. همچنین برای وز وز گوش و بیماری آلزایمر نیز مفید است. 
میزان مصرف: 
۱۲۰ میلی گرم از شربت تهیه شده به نسبت یک در پنجاه را روزانه در دو یا سه نوبت استفاده کنید. عوارض آن می تواند شامل ناراحتی های گوارشی، سردرد و در موارد نادر واکنش های پوستی باشد.زنان باردار از مصرف آن خودداری کنند. نباید به همراه داروهای ایجاد کننده ی کم خونی مصرف شود،مثل آسپرین. حداقل ۳۶ ساعت قبل از عمل جراحی مصرف آن باید قطع شود. 
برای خرید:
محصولاتی که شامل ۲۴ درصد فلاونول گلیکوزید و ۶ درصد ترپن لاکتون هستند را خریداری کنید.  
جین سینگ:
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند،متابولیسم (سوخت و ساز) را بهبود می بخشد و عملکرد حافظه و تمرکز را ارتقا می دهد.احتمالا از سرطان های زیادی جلوگیری می کند و می تواند به افراد دیابتی در کنترل قند خون کمک کند. 
میزان مصرف:
یک تا دو گرم ریشه ی گیاه و یا ۲۰۰ میلی گرم عصاره ی گیاه را در دو نوبت به طور روزانه استفاده کنید. محصولاتی را خریداری کنید که حاوی ۴ درصد جینسِنوزید هستند. مدت مصرف نباید بیش از سه ماه باشد. زنان شیرده و باردار نباید از آن استفاده کنند
برای خرید: 
جینسینگ آسیایی (پاناکس، چینی و کره ای نام های دیگرش هستند) خریداری کنید.  
گلوکزآمین:
در پیشگیری و درمان آرتریت (ورم مفاصل) موثر است. همچنین در سختی و درد مفصل. 
میزان مصرف:
سه بار در روز و در هر بار ۵۰۰ میلی گرم.تا دو ماه برای از بین رفتن علائم استفاده کرده ولی بیش از ۴ ماه مصرف را ادامه ندهید.از محصولات مارک های معتبر فروشگاه استفاده کنید. 
برای خرید: 
نام های گلوکزآمین، گلوکزآمین سولفات و یا گلوکزآمین هیدروکلرید را جست و جو کنید.  
لایکوپن:
خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان ها را کاهش میدهد. 
میزان مصرف:
۵ تا ۱۵ میلی گرم 
برای خرید:
کپسول یا قرص لایکوپن 
منابع غذایی: 
گوجه فرنگی و محصولات تولید شده از آن،هندوانه و گریپ فروت.
ویتامین آ (A) و بتا کاروتن:
سیستم ایمنی و بینایی را تقویت می کند.در شکل گیری دندان و استخوان کمک کننده است. 
میزان مصرف:
تا سقف ۵ هزار واحد (IU) ویتامین آ (بیشتر از آن می تواند باعث نقص های مادر زادی در نوزادان شود). که حداقل ۲۰ درصد آن باید به صورت بتا کاروتن باشد.بتا کاروتن غیر سمی است،زیرا در بدن به مقدار مورد نیاز به ویتامین آ تبدیل شده و مقادیر اضافی دفع یا ذخیره می شوند. 
برای خرید: 
محصولات ترکیبی ویتامین آ و بتا کاروتن مثل رتینول پالمیتات یا رتینول استات را خریداری کنید. 
منابع غذایی:  
ویتامین دی (D):
تقویت کننده ی استخوان هاست و از بروز بیماری های استخوان جلوگیری می کند.در کاهش خطر ابتلا به سرطان های روده ی بزرگ،بیماری ام اس (MS) و روماتیسم مفاصل موثر است. احتمالا تقویت کننده ی بینایی وکاهنده ی PMS (علائم قبل از شروع قاعدگی) است. 
میزان مصرف:
زنان ۱۹ تا ۵۰ سال،باردار و شیرده، ۲۰۰ واحد (IU). زنان ۵۱ تا ۷۰ سال، ۴۰۰ واحد. زنان بالای ۷۰ سال، ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد. 
برای خرید:
کُلی کَلسی فِرول یا ویتامین دی. 
ویتامین ایی (E):
ماده ای آنتی اکسیدانت است.از آسیب رسیدن به دی ان ای جلوگیری می کند که در نتیجه سلول ها کمتر دچار پیری می شوند. از بیماری های قلبی، سرطان، از دست دادن حافظه و آب مروارید پیشگیری می کند.سیستم ایمنی را تقویت می کند. 
میزان مصرف: 
۳۰ واحد. مصرف تا ۴۰۰ واحد بی خطر و مفید است. 
برای خرید: 
دی آلفا توکوفریل (شکل ویتامین ایی در طبیعت)
منبع غذایی: 
روغن کافیشه، اسفناج و آجیل (بادام زمینی، بادام، فندق).  
ویتامین کا (K):
از عناصر انعقاد خون است. استخوان ها را تقویت می کند و احتمالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. 
میزان مصرف:
۵۰ میکرو گرم 
برای خرید:
ویتامین کا، ویتامین کا ۱، فیلوگویینون. 
منابع غذایی: 
سبزیجات پربرگ  
فولیک اسید:
در رشد عادی سلول دخالت دارد.از کم خونی و تولد نوزادان ناقص پیشگیری می کند.در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی،فشار خون (بالا)، مرگ زو درس، از دست دادن حافظه،بیماری آلزایمر، افسردگی و سرطان موثر است. 
میزان مصرف:
۴۰۰ میکرو گرم. زنان باردار، ۶۰۰ میکرو گرم. مادران شیرده، ۵۰۰ میکرو گرم. برای مصرف بیش از هزار میکرو گرم، با پزشک مشورت کنید. 
برای خرید:
فولیک اسید 
منابع غذایی:
سبزیجات پربرگ، آب پرتغال، جوانه ی گندم، لوبیا و جو غنی شده.  
ویتامین ب-۶ (B6): 
در تولید هورمون ها و مواد شیمیایی مغزی دخالت دارد. احتمال از دست دادن حافظه، بیماری قلبی، افسردگی و ناراحتی صبحگاهی دوران بارداری را کاهش میدهد.  
میزان مصرف:
۲ میلی گرم 
برای خرید: 
ویتامین ب-۶ یا پیریدوکسین هیدروکلرید 
منابع غذایی:
 ماکیان، حلزون، تخم مرغ، شیر. 
ویتامین ب-۱۲ (B12):
از بیماری های قلبی،از دست دادن حافظه، کم خونی و افسردگی پیشگیری می کند. عمل اعصاب و مغز را ابقا می کند. 
میزان مصرف: ۴/۲ میکرو گرم.زنان باردار، ۶/۲ میکرو گرم. زنان شیرده، ۸/۲ میکرو گرم. 
برای خرید:
ویتامین ب-۱۲، سیانوکوبالامین یا کوبالامین
منابع غذایی:
گوشت قرمز نحیف، ماکیان، حلزون، تخم مرغ و شیر.  
ویتامین سی:
از آنتی اکسیدانت های بدن است. از بافت ها حفاظت می کند، عمل بهبود یافتن را تسریع میکند و سیستم ایمنی را تقویت میکند. میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان، آسیب های ناشی از تابش آفتاب، بیماری قبلی، آب مروارید و آسیب های بافتی ناشی از تنفس غیر مستقیم دود سیگار موثر باشد. 
میزان مصرف:
افراد عادی، ۷۵ میلی گرم. سیگاری ها، ۱۱۰ میلی گرم. زنان باردار، ۸۵ میلی گرم. زنان شیرده، ۱۲۰ میلی گرم.  
منبع غذایی:
 مرکبات، فلفل، سبزیجات پربرگ و کلم بروکسل.  
کلسیم:
خطر ابتلا به بیماری های استخوان، فشار خون (بالا) و احتمالا سرطان روده ی بزرگ را کاهش میدهد. در انعقاد خون، انتقال پیام های عصبی و انقباض ماهیچه ها دخالت دارد. میتواند در کاهش PMS (علائم قبل از شروع قاعدگی) و اضافه وزن موثر باشد. 
میزان مصرف:
زنان ۱۹ تا ۵۰ سال، باردار وشیرده،هزار میلی گرم. زنان بالای ۵۰ سال، ۱۲۰۰ میلی گرم. 
برای خرید: نیازی به خرید نیست. اکثر کلسیم موجود در منابع طبیعی تا حد خوبی جذب بدن میشوند. 
منابع غذایی: محصولات تولید شده از شیر کم چربی، آب میوه، ماهی ساردین، سبزیجات پربرگ، لوبیا و نخود.  
کروم:
میزان قند خون را تنظیم میکند و در افرادی که انسولین به خوبی کار نمیکند، میتواند قند خون را کاهش دهد. 
میزان مصرف:
زنان ۱۹ تا ۵۰ سال، ۲۵ میکرو گرم.زنان باردار، ۳۰ میکرو گرم. زنان شیرده، ۴۵ میکرو گرم. زنان بالای ۵۰ سال، ۲۰ میکرو گرم. 
برای خرید:
کروم نیکوتینات، قارچ غنی شده، کروم پیکولینات. این مواد راحتر از کروم کلرید جذب بدن میشوند. 
منبع غذایی: 
حبوبات، جوانه ی گندم، آب پرتغال، مرغ و صدف.  
مس:
در انتقال پیام عصبی، تولید گلبول قرمز، تولید استخوان های قوی، فعالیت های قلب، مغز و سیستم ایمنی دخالت دارد. قند خون را تنظیم میکند و از تولد نوزادان ناقص جلوگیری میکند. 
میزان مصرف:
۲ میلی گرم 
برای خرید:
کوپر گلوکونات یا کوپر سولفات
منابع غذایی:
حلزون، گوشت اعضای داخلی بدن مثل جگر، حبوبات، آجیل، دانه ها و سبزیجات پربرگ. 
آهن:
از خستگی و کوفتگی جلوگیری میکند.فعالیت ورزشی بدن را بهبود میبخشد، سیستم ایمنی را تقویت میکند و سطح هوشیاری و حافظه را تنظیم میکند.
میزان مصرف
زنان ۱۹ تا ۵۰ سال، ۱۸ میلی گرم. زنان باردار، ۲۷ میلی گرم. زنان یائسه، حداکثر ۸ میلی گرم و نه بیشتر.
برای خرید:
آهن بهترین جذب را در فرم های فِروس فومارات یا فروس سولفات دارد. 
منابع غذایی:
گوشت قرمز نحیف، ماکیان، ماهی، نخود و لوبیا، زردآلو خشک، سبزیجات پربرگ، کشمش و غلات غنی شده.  
منیزیم:
در تنظیم فشار خون،انقباض ماهیچه ها، انتقال پیام های عصبی، عملکرد سیستم ایمنی و ساخت استخوان دخالت دارد. خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش میدهد. در درمان وکنترل تشنج دوران آبستنی، سردرد و فشار خون مفید است. گاهی نیاز است که به تنهایی مصرف شود. 
میزان مصرف: 
۴۰۰ میلی گرم 
برای خرید
منیزیم اکسید، منیزیم کربونات یا منیزیم هیدروکسید 
منابع غذایی:
شیر کم چربی، بادام زمینی، آووکادو، موز، جوانه ی گندم، حبوبات، نخود و لوبیا، سبزیجات پربرگ و صدف.  
چربی های امگا-۳:
خطر ابتلا به بیماری های قلبی،از دست دادن حافظه، پوکی استخوان و بیماری های استخوان را کاهش میدهد. علائم روماتیسم مفصلی را کاهش میدهد. احتمالا در خلق و خو موثر است. نباید همراه با مولتی ویتامین مصرف شود و باید به تنهایی مورد استفاده قرار بگیرد. 
میزان مصرف:
یک گرم.زنانی که میزان تری گلیسیرید بالایی دارند، باید ۲ تا ۴ گرم، تحت نظر پزشک مصرف کنند.  
برای خرید: امگا-۳ به شکل ترکیب EPA و DHA در دسترس است. بهترین منبع، مکمل های حاوی روغن ماهی است. 
منابع غذایی
ماهی، بذر کتان و گردو
سلنیم:
یک آنتی اکسیدانت است. خطر بیماری های قلبی، روماتیسم مفصلی و سرطان های متعددی را کاهش میدهد. 
میزان مصرف:
زنان باردار، ۵۵ میکروگرم. زنان شیرده، ۷۰ میکروگرم. مصرف بیش از ۴۰۰ میکروگرم خطرناک و سمی است. 
برای خرید:
سلنومتیونین یا قارچ های غنی شده از سلنیوم 
منابع غذایی:
حبوبات، آجیل، غذاهای دریایی و گوشت نحیف  
روی:
عمل بهبود یافتن را تسریع میکند، سیستم ایمنی را تقویت میکند، از پیچیدگی های دوران بارداری پیشگیری میکند و در قوی و سالم ماندن استخوان ها و حس بویایی و حس چشایی طبیعی دخالت دارد. 
میزان مصرف
۸ میلی گرم. زنان باردار، ۱۱ میلی گرم. زنان شیرده، ۱۲ میلی گرم. میزان مصرف باید به کمتر از ۴۰ میلی گرم در روز محدود شود. 
برای خرید:
زینک گلوکونات، زینک پیکولینات،زینک اکسید، زینک سولفات.
منابع غذایی:
صدف، گوشت قرمز نحیف،بوقلمون، آجیل، نخود و لوبیا، جوانه ی گندم و حبوبات.
ممکن است تصور کنید که استفاده از مکمل ها بسیار پیچیده اند. برای اینکه دچار سردرگمی نشوید، نکات زیر را بخوانید:
* مولتی ویتامین با دوز متوسط را به همراه یک مکمل مواد معدنی که طیف گسترده ای از مواد معدنی را شامل میشود،استفاده کنید.
* اگر مصرف روزانه ی شما از غذاهای حاوی کلسیم و غذاهای سرشار از منیزیم کمتر از سه بار در روز است،مکمل های مصرفی را با کلسیم و منیزیم اضافی استفاده کنید. همینطور اگر در رژیم غذاییتان مقدار کافی ماهی وجود ندارد، مکمل های چربی امگا-۳ را نیز در برنامه ی خود بگنجانید.
* میتوانید برنامه ی پیشنهادی بالا را با توجه به نیاز های خود تغییر دهید.
*توجه داشته باشید که همه ی مواد غذایی خود را بر اساس گروه خونی خود انتخاب کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *