انسفالیت

مطلب را به اشتراک بگذارید

انسفالیت یا التهاب مغز یک بیماری مغزی نادر است که از میان هر ۲۰۰ هزار نفر یک نفر قربانی آن می شود.
وقتی فردی مبتلا به این بیماری می شود بسیار جدی است و باعث تغییر در خلق و خوی فرد می گردد. عوارض آن شامل تشنج، ضعف و علائم دیگری بسته به قسمتی از مغز که تحت تاثیر حمله قرار گرفته است. 
کودکان، سالمندان و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند بیشتر در خطر اند. این بیماری بر اثر یک عفونت ویروسی به وجود می آید معمولا به این بیماری انسفالیت ویروسی می گویند. 
بسیاری از افراد که از این بیماری رنج می برند بعد از مدتی به طور کامل بهبود می یابند.درمان مناسب و شانس بیمار در بهبودی بستگی به ویروس و شدت التهاب دارد.
در انسفالیت نوع حاد عفونت به صورت مستقیم بر سلول های مغز تاثیر می گذارد و حتی باعث التهاب ستون فقرات می شود. پس از ۲ الی ۳ هفته از عفونت ویروسی این مشکل پدید می آید.
چه چیزی موجب انسفالیت می شود؟
انسفالیت ویروسی ممکن است در هنگامی به وجود آید که فرد بیمار از یک عفونت ویروسی رنج می برد نظیر آنفلوانزا، تبخال، بیماری هاری، عابله مرغان و ویروس نیل غربی.
گاهی وقت ها این بیماری می تواند منجر به تشنج شود و یا حتی منجر به مرگ و یا کما شود. ویروسی که بر اثر تبخال به وجود آمده باشد ممکن است از طریق پوست در بدن جا به جا شود. تشخیص زود هنگام و به موقع این نوع انسفالیت می تواند جان فرد را نجات دهد.
انسفالیت آربوویروسی (ویروس هایی که از طریق نیش پشه منتغل می شوند) یک نوع دیگری از انسفالیت می باشد. این ویروس ها از طریق پشه ها و نیش آن ها منتغل می شوند بر خلاف نوع تبخالی این نوع از انسفالیت فصلی می باشد. این نوع از انسفالیت ها معمولا در تابستان و اوایل پاییز به وجود می آید همچنین در مکان و موقعیت های جغرافیایی خاص.
در بسیاری از موارد نادر ویروس ها و باکتری ها منجر به بیماری انسفالیت می گردد. سرطان و مصرف برخی داروهای شیمیایی نیز می تواند منجر به انسفالیت شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *