مننژیت چیست؟

مطلب را به اشتراک بگذارید

مننژیت یک بیماری نادر عفونی است که غشای ظریفی که مغز و ستون فقرات را می پوشاند را تحت تاثیر قرار می گذارد. مننژیت باکتریایی می تواند مرگبار باشد و همچنین در میان افراد نزدیک مسری است.
مننژیت ویروسی کم خطر تر اند و بیشتر افراد پس از مدتی درمان به بهبود کامل می رسند. منننژیت قارچی بسیار نادر است و عموما در افرادی به وجود می آید که دارای سیستم ایمنی ضعیفی اند.

چه چیزی موجب مننژیت می شود؟

مننژیت معمولا همیشه بر اثر عفونت باکتریایی یا عفونت ویروسی که در جای دیگری از بدن شکل می گیرد به وجود می آید (مانند گوش ها یا سینوس ها) نادرترین نوع شایع این بیماری نوع قارچی آن است. اگر این نوع به درستی تشخیص و درمان نشود کشنده است. این بیماری موجب آسیب زدن به مغز و سایر قسمت های بدن می گردد.

مننژیت باکتریایی :

معمول ترین باکتری مننژیت که هم کودکان و بزرگسالان قربانی آن می شوند نایسرا مننژیتیس (Neisseria meningitides) و در بین بیماران با سن بیشتر لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) است. آنفلوانزای نوع B یکی از دلایل اصلی مننژیت در میان نوزادان و افراد جوان بود تا اینکه واکسن این آنفلوانزا برای نوزادان کشف گشت. واکسن ها برای هر دو نوع مننژیت مناسب اند. این واکسن برای کودکان و بزرگسالان پیشنهاد می شود اما در شرایط فوق العاده خاص.

این باکتری می تواند از طریق سرفه و عطسه در بین افراد مختلف پخش شود. اگر در میان افراد نزدیک کسی از مننژیت رنج می برد حتما به پزشک خود مراجعه نمایید تا ببینید چه راه حل هایی می توانید برای جلوگیری از ابتلا به عفونت داشته باشید.
در بسیاری از موارد مننژیت باکتریایی زمانی شروع به رشد می کند که باکتری از طریق سینوس ها وارد جریان خون می شود.سپس این باکتری از طریق جریان خون وارد مغز می شود.

مننژیت ویروسی :

این نوع مننژیت معمول تر است. اما نسبت به مننژیت باکتریایی معمولا کم خطر تر است. این می تواند با چندی از ویروس ها شروع شده و منجر به اسهال گردد.
افراد با مننژیت ویروسی کمتر موجب آسیب دائمی مغز می شوند. بعد از درمان عفونت معمولا این افراد کاملا درمان می گردند.

مننژیت قارچی :

مننژیت قارچی کمترین نوع شایع آن است. این نوع مننژیت در میان افراد سالم بسیار کم است. اگرچه کسی که سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد مانند افرادی که از ایدز رنج می برند. بیشتر در معرض آلودگی با این نوع مننژیت قرار می گیرند.

چه کسی بیشتر از بقیه در معرض ریسک مننژیت قرار دارد؟

هرکسی می تواند از مننژیت رنج ببرد. اما تحقیقات نشان داده که در افراد با گروه های سنی مختلف احتمال آسیب دیدن از مننژیت متفاوت است.

*کودکان کمتر از ۵ سال
*نوجوانان و جوانان بین ۱۶ تا ۲۵ سال
*بزرگسالان بیشتر از ۵۵ سال

تحقیقات نشان داده که مننژیت در افراد با شرایط سلامتی خاص بسیار خطرناک تر است، مانند افرادی که طحالشان آسیب دیده یا افرادی که از بیماری التهاب رنج می برند، همچنین افرادی که از مشکلات سیستم ایمنی رنج می برند.
بیشتر جرم هایی که منجر به مننژیت می شوند می توانند مسری باشند. ممکن است در جاهایی بین افراد پخش شوند که مردم بسیار نزدیک به هم زندگی می کنند. مانند دانشجویانی که در یک خوابگاه می خوابند یا سرباز ها در سربازخانه این افراد در ریسک بیشتری قرار دارند. همچنین در قسمت هایی از آفریقا.
همچنین به یاد داشته باشید که اگر شما شرایط ابتلا به مننژیت را دارید به یاد داشته باشید که این یک بیماری نادر است البته باید حواستان به سیستم ایمنی و بهداشت باشد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *