لودوپا (Levodopa)

مطلب را به اشتراک بگذارید

موارد و مقدار مصرف:
لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون (اما نه برای درمان علایم خارج هرمی ناشی از داروها) مصرف می شود. ‏
موارد منع مصرف و احتیاط: ‏
در گلوکوم با زاویه بسته نباید مصرف شود. ‏
عوارض جانبی: ‏
بی اشتهایی ،تهوع و استفراغ ،بی خوابی ،سراسیمگی ،کاهش فشارخون وضعیتی (ندرت کاهش فشارخون پایدار)،گیجی ‏،طپش قلب ،آریتمی ،قرمز رنگ شدن ادرار و سایر مایعات بدن ،ندرت افزایش حساسیت ،حرکات غیر ارادی و غیر ‏طبیعی ،هیپومانیا و سایکوز که ممکن است باعث محدود شدن مقدار مصرف شوند،افسردگی ،خواب آلودگی ‏،سردرد،برافروختگی ،تعریق ،خونریزی دستگاه گوارش و نروپاتی محیطی از عوارض جانبی دارو هستند.
هشدار: ‏
در گلوکوم با زاویه بسته نباید مصرف شود.
تداخل دارویی: ‏
مصرف تو ام لوودوپا با هوشبرها مثل هالوتان با خطر آریتمی همراه است. مصرف تو ام لوودوپا با داروهای ضد ‏افسردگی مهار کننده آنزیم مونوآمینواکسیداز منجر به زیادی فشارخون می گردد،به همین دلیل تا حداقل ۲ هفته پس از قطع ‏مصرف داروهای ضد افسردگی از مصرف لوودوپا خودداری شود. مصرف همزمان لوودوپا با ویتامین ‏B6‎‏ موجب کاهش ‏اثرات لوودوپا خواهدشد. ‏
مکانیسم اثر: ‏
لوودوپا،پیش ساز دوپامین است و عمدتا با افزایش دوپامین در استریاتوم عمل می کند. کندی حرکات (برادی کینزی) و ‏سختی عضلات را بیشتر از رعشه بهبود می بخشد. ‏
نکات قابل توصیه به بیمار: ‏
‏۱٫ این دارو در بیماران سالمند و بیمارانی که بمدت طولانی سابقه بیماری پارک ینسون دارند،ارزش اندکی دارد،چون این ‏افراد نمی توانند مقادیر زیاد دارو را تحمل کنند. همچنین در بیمارانی که علاوه بر بیماری پارکینسون ،بیماری مغزی ‏دیگری نیز دارند،لوودوپا ارزش کمی دارد، چون این افراد به عوارض جانبی این دارو حساسیت بیشتری دارند. همچنین در ‏پارکینسون ناشی از بیماری های دژنراتیو مغزی نیز معمولا به لوودوپا پاسخ ایجاد نمی شود.  
‏۲٫ درمان با لوودوپا باید با مقادیر کم شروع و به صورت تدریجی مقادیر دارو را افزایش داد (با فواصل ۲ تا ۳ روز). ‏مقدار نهایی معمولا بر اساس افزایش تحرک بیمار از یک طرف و عوارض جانبی محدود کننده داروی مصرفی از طرف ‏دیگر تعیین می شود. فواصل بین مقادیر مصرف مهم است و باید بر اساس نیاز هر بیمار به طور جداگانه تعیین شود.  
‏۳٫ تهوع و استفراغ بندرت باعث محدودیت در مقدار داروی دریافتی می شوند.مصرف دارو بعد از غذا تحمل آن را برای ‏دستگاه گوارش بالا می برد.  
‏۴٫قطع مصرف دارو بتدریج صورت گیرد.  
فارماکوکینتیک: ‏
لوودوپا از روده کوچک سریع جذب می شود،اما جذب آن بستگی به سرعت تخلیه معده و ‏pH‏ محتویات آن دارد. ۲ ساعت ‏بعد از مصرف خوراکی ،دارو به حداکثر غلظت پلاسمایی خود می رسد. حدود دو سوم دارو در کبد متابولیزه و از طریق ‏ادرار دفع می شود. ‏
اشکال دارویی: ‏
Tablet:500 mg

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *