رفع بوی بد و سوختگی از خانه و آشپزخانه

مطلب را به اشتراک بگذارید

رفع بوی بد و سوختگی از خانه و آشپزخانه

همان‌ قدر که پراکنده‌ شدن عطری خوشبو و دل‌انگیز در محیط، حس خوب و خوشایندی را در انسان ایجاد می‌کند، به مشام رسیدن بویی نامطبوع، ناراحت‌کننده و حتی بعضی اوقات غیرقابل تحمل می‌شود. حالا ممکن است این بوی ناخوشایند از غذایی سوخته برآمده یا حاصل انجام مراحل آماده‌سازی پخت غذایی لذیذ باشد؛ مانند درست‌کردن پیازداغ، سیرداغ یا سرخ‌کردن انواع و اقسام سبزیجات و مرغ و ماهی که همه اینها فضای خانه را با بویی ناخوشایند پر می‌کند. هرکدام از این بوها به نسبت‌های مختلف برای اغلب افراد، آزاردهنده و نامطبوع است بنابراین معمولا اولین عکس‌العمل‌ها در چنین شرایطی روشن‌کردن هواکش‌ها و بازکردن کلیه راه‌های خروجی شامل در و پنجره‌های خانه است و باتوجه به اینکه این روزها هوا سرد است، اقدام دوم (بازکردن در و پنجره) اگرچه به خروج بو با سرعت بیشتری منجر می‌شود ولی سبب به‌هدر رفتن درصد زیادی از گرمای موجود در خانه نیز می‌شود که این کار به لحاظ صرفه‌جویی در انرژی مناسب نیست؛ بنابراین باید به فکر چاره‌ای بهتر بود. برای این منظور باتوجه به نوع بوی پراکنده‌شده در محیط، راه‌های متعددی وجود دارد؛ فقط کافی است آنها را امتحان کنید:
بوی حاصل از پخت و پز غذا را با ریختن مقداری جعفری در تابه‌ای کوچک و قراردادن آن روی شعله اجاق‌گاز از بین ببرید.
 بوی سوختگی می‌آید. غذا سوخت؟!
 برای از بین بردن بوی حاصل از پخت و پز و سرخ‌کردن و به‌خصوص سوختن غذا در فضای آشپزخانه و خانه به راه‌های زیر توجه کنید:
 ۱ – کاسه‌ای حاوی آب را روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید و تعدادی چوب دارچین یا کمی از پودر آن را در آب بریزید و بگذارید روی شعله ملایم اجاق‌گاز تا کم‌کم به جوش آید. عطر دارچین فضا را معطر کرده و بوی حاصل از سرخ‌کردنی و حتی سوختگی را از بین خواهد برد.
 ۲ – برای اینکه همزمان با از بین رفتن بوی ناخوشایند موجود در آشپزخانه، بوی مطبوعی نیز در فضا بپیچد، به جز دارچین، مواد دیگری نیز وجود دارد که میخک ازجمله آنهاست. پس چند عدد میخک را داخل کاسه‌ای فلزی حاوی آب بریزید. مانند نمونه قبلی روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید.
۳ – هرچقدر هم که غذا خوشمزه باشد، بوی سوختن آن بسیار بد و ناخوشایند است. پس اگر حواستان پرت شد و غذایتان سوخت و بوی آن تمام خانه را در برگرفت، ناراحت نشوید. ابتدا اگر هواکش روشن نیست، روشنش کنید. سپس قابلمه‌ای حاوی آب را روی شعله اجاق‌گاز قرار داده و چند تکه لیموترش در آن بیندازید و بگذارید بخار حاصل از جوشیدن لیموترش در آب، بوی سوختگی موجود در خانه را از بین ببرد.
 ۴ – اگر می‌خواهید شروع به سرخ‌کردن سبزی یا موادی بکنید که مطمئن هستید هم خودتان و هم دیگر اهالی خانواده از بوی حاصل از آن ناراحت می‌شوند، پیش از شروع کار، ابتدا هواکش‌های داخل آشپزخانه را روشن کرده سپس مقداری سرکه سفید را در کاسه‌ای بریزید و آن را کنار اجاق‌گاز روشن قرار دهید؛ بوی حاصل از سرکه سفید، باقیمانده بوی حاصل از سرخ‌کردن آن مواد را در محیط خنثی می‌کند.
 ۵ – قابلمه‌ای حاوی آب را روی شعله اجاق‌گاز قرار داده و چند تکه لیموترش در آن بیندازید و بگذارید بخار حاصل از جوشیدن لیموترش در آب، بوی سوختگی موجود در خانه را از بین ببرد.
۶– اگر حواس‌پرتی کار دست‌تان داده و غذا به قدری سوخته که بوی حاصل از آن با هیچ‌یک از راهکارهای فوق خنثی‌شدنی نیست، دیگر مجبور هستید پنجره‌ها را باز کنید ولی برای اینکه این بو هرچه سریع‌تر از طریق پنجره آشپزخانه خارج شده و به دیگر قسمت‌های خانه انتقال پیدا نکند، پارچه و حوله مخصوص آشپزخانه را نمدار کرده و برای چند دقیقه آن را تکان دهید.
 ۷ – گاهی پخت بعضی سبزیجات به خصوص انواع کلم‌ها بوی نامطبوعی را در فضا پراکنده می‌کند. در چنین شرایطی یا در آب سبزیجات در حال پخت، کمی سرکه یا حتی به ادعای بعضی افراد چند تکه نان سفت بریزید یا آنکه ظرف کوچکی را از سرکه پر کنید و در کنار اجاق‌گاز قرار دهید. البته جوشاندن سرکه یا مخلوط سرکه و آب کارسازتر خواهد بود.
 ۸ – بوی حاصل از پخت و پز غذا را با ریختن مقداری جعفری در تابه‌ای کوچک و قراردادن آن روی شعله اجاق‌گاز از بین ببرید. حرارت‌دادن جعفری برای مدت ۵ دقیقه، نه تنها بوی نامطبوع موجود را از بین می‌برد بلکه فضا را عطرآگین می‌کند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *