دانه گندم سیاه

دانه گندم سیاه OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

در این متن در مورد دانه گندم سیاه توضیحاتی ارائه می کنیم.

با ما همراه باشید.

دانه گندم سیاه

دانه گندم سیاه (Buckwheat) گاهی اوقات به غلط به‌ عنوان یک غله در نظر گرفته می‌شود اما با گندم خویشاوندی ندارد بلکه هم‌ تیره با ریواس و علف هفت‌ بند است.

گندم سیاه ماده ای مغذی و انرژی بخش است که به مدت چند سال است که در دسترس بوده و می تواند به عنوان جایگزین مناسبی به جای برنج در رژیم غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

گل آن بسیار معطر می باشد و به خوبی زنبورها را جذب خود می کند و باعث می شود تا زنبورها بتوانند عسلی با عطر و طعم خاص تولید کنند.

تاریخچه گندم سیاه:

گندم سیاه دانه بومی اروپای شمالی، هم چنین آسیا است. در قرن ۱۴ و ۱۵ در کشور روسیه گسترش یافت. هم چنین در طول قرن ۱۷ در ایالات متحده توسط هلندی ها نیز، تولید می شد.

دانه گندم سیاه تولید شده در روسیه، لهستان و اوکراین، نقش مهمی در آشپزی های سنتی آن ها دارد.

  • مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم گندم سیاه عبارت اند از:

آب: ۹٫۷۵ گرم                                                    کربوهیدرات: ۷۱٫۵ گرم

انرژی: ۳۴۳ کیلوکالری                                            فیبر: ۱۰ گرم

پروتئین: ۱۳٫۲۵ گرم                                            ویتامین ب-۶: ۰٫۲۱ میلی گرم

کلسیم: ۱۸ میلی گرم                                            تیامین: ۰٫۱۰۱ میلی گرم

آهن: ۲٫۲ میلی گرم                                           نیاسین: ۷٫۰۲ میلی گرم

خواص سلامتی دانه گندم سیاه:

گندم سیاه یک دانه بسیار مناسب برای سیستم قلبی-عروقی می باشد.

رژیم غذایی که حاوی گندم سیاه باشد، از خطر افزایش میزان کلسترول و قند خون جلوگیری می کند. بخشی از فوائد گندم سیاه مربوط به فلاونوئیدهای موجود در آن است.

فلاونوئیدها یک نوع ماده مغذی هستند که خواص دارویی دارند و با فعالیت ویتامین C و آنتی اکسیدان ها، باعث حفاظت از قلب و سیستم عروقی می شوند.

هم چنین گندم سیاه منبع بسیار خوبی از منیزیم است که این ماده معدنی باعث بهبود عملکرد رگ های خونی، تقویت جریان خون و انتقال مواد مغذی به تمام نقاط بدن هنگامی که فشار خون پایین است، می شود.

جمع آوری و ذخیره دانه گندم سیاه:

همانند سایر مواد غذایی، گندم سیاه را نیز می توان به صورت فله ای خریداری کرد.

محل ذخیره و نگه داری گندم سیاه باید خشک و خنک باشد. آرد گندم سیاه را نیز می توان در یخچال به مدت طولانی نگه داری کرد.

گندم سیاه به علت نداشتن گلوتن، می تواند برای افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

گندم سیاه می تواند در رژیم های غذایی که باید فاقد گلوتن باشند، جایگزین مناسبی به جای گندم سفید و جو باشد.

اطلاعات تغذیه ای گندم سیاه خام

گندم سیاه عطر و بوی دلپذیر و بافت نرم دارد و در کمتر از ۱۵ دقیقه پخته می شود. گندم سیاه خام منبع خوبی از فیبر، پروتئین و آهن می باشد. اگر شما به دنبال یک غذای سالم برای تکمیل رژیم غذایی خود هستید، گندم سیاه را فراموش نکنید.

کربوهیدرات و فیبر گندم سیاه:

۱/۴ فنجان گندم سیاه خام حاوی ۳۲ گرم کربوهیدرات پیچیده و سودمند و ۵ گرم فیبر می باشد. گندم سیاه نسبت به برنج قهوه ای منبع بهتری از فیبر است چرا که برنج قهوه ای در همین مقدار (۱/۴ فنجان) حاوی ۱ الی ۲ گرم فیبر می باشد.

فیبر گندم سیاه برای هضم زمان بیشتری نیاز دارد که همین امر باعث کمک به کنترل گرسنگی و لاغری می شود. فیبر همچنین به جلوگیری از یبوست کمک می کند و سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.

پروتئین و چربی موجود در دانه گندم سیاه:

گندم سیاه خام حاوی پروتئین و چربی نیز می باشد. ۱/۴ فنجان گندم سیاه خام حاوی ۱/۵ گرم چربی کل و ۶ گرم پروتئین می باشد.

در حالی که معمولاً افراد به خاطر افزایش وزن از مصرف چربی نگران هستند، گندم سیاه یک ماده غذایی مغذی برای این افراد به حساب می آید و می تواند ۲۰ الی ۳۵ درصد کالری مورد نیاز روزانه را بدون افزایش وزن تأمین کند.

در طول روز با مصرف گندم سیاه به همراه سایر غلات کامل مانند کینوا و سبزیجات، می توانید تمام اسید آمینه های ضروری بدن را فراهم کنید. پروتئین باید بتواند ۱۰ تا ۳۵ درصد کالری مصرفی روزانه شما را تأمین کند.

کالری:

۱/۴ فنجان گندم سیاه حاوی ۱۴۰ کالری می باشد که در مقایسه با رژیم غذایی حاوی برنج، کالری بیشتری به بدن می رساند.

آهن:

۱/۴ فنجان گندم سیاه، ۶ درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. به عبارت دیگر، ۱/۴ فنجان گندم سیاه حاوی ۱/۰۸ میلی گرم آهن می باشد.
ارزش تغذیه ای مواد مغذی مورد نیاز بدن بر اساس یک رژیم ۲۰۰۰ کالری برای بزرگسالان بیان می شود. آهن یک ماده مغذی و ضروری است که به حمل اکسیژن و انتقال آن به کل بدن شما کمک می کند. کمبود آهن یکی از رایج ترین کمبود مواد مغذی در سراسر جهان به حساب می آید.

 

رژیم گندم سیاه:

این رژیم یک دستورالعمل تک وجهی است، بدین معنا که شما می توانید تمام مواد غذایی را با یک مورد خاص جایگزین کنید، یعنی روزانه سه وعده از گندم سیاه به همراه نوشدینی هایی مانند آب، کفیر یا چای سبز استفاده کنید. رژیم های غذایی تک وجهی با هدف سم زدایی در کنار کاهش وزن و در دوره های ۱۰ الی ۱۴ روزه برای مخاطبان تجویز می گردد.

عملکرد:

همانطور که از نام این رژیم مشخص است در وجه اول هدف حذف مواد سمی از بدن برای بازیابی انرژی و در نهایت سلامت کلی بدن می باشد. اما با توجه به اینکه گندم سیاه یک دانه بدون گلوتن است، یک رژیم غذایی تک وجهی با گندم سیاه بمدت دو هفته باعث کاهش وزن ۳ تا ۹ کیلوگرمی نیز خواهد شد.

این نوع رژیم ها با پالوده کردن بدن باعث افزایش انرژی، تقویت مغز، شفاف کردن پوست، گوارش بهتر و در نتیجه عملکرد مطلوب ٱرگان های بدن می شوند. گندم سیاه با گشاد کردن رگ های خونی تأثیر مستقیمی در کاهش کلسترول و فشار خون دارد. علاوه بر این  گندم سیاه حاوی فلاونوئید هایی است که با عملکرد آنتی اکسیدانی شان به مبارزه با بیماری ها می روند.

مواد مغذی در دانه گندم سیاه

  • با تنها ۹۹ کیلوکالری در ۱۰۰ گرم گندم سیاه پخته شده، یک غذای کم کالری محسوب می شود.

  • حاوی ۲۰ گرم کربوهیدرات پیچیده و ۳ گرم فیبر رژیمی در نصف فنجان گندم سیاه پخته شده می باشد.

  • غنی از پروتئین و بسیار کم چرب است.

  • دارای بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامین B ، کوپر، اسید فولیک، زینک، منیزیم و منگنز است.

طرز استفاده از گندم سیاه:

با اینکه این دانه جزء گیاهان می باشد اما شما می توانید آنرا مانند غلات و حبوبات بجوشانید، بخارپز کنید یا همراه سایر غلات مانند برنج بپزید. فِرنی نیز انتخاب مناسبی می تواند باشد، به این ترتیب که آب جوش را به آن اضافه کنید و یک شب تا صبح بگذارید تا آب را به خود جذب کند و سپس با ترکیب چند افزودنی به دلخواه خود از آن لذت ببرید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *