خواص شوید

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص شوید

شوید حاوی کلسیم فراوان است و منبع خوبی از فیبر، منیزیم، آهن و منگنز است. شوید دارای ۵/۲ تا ۴ درصد اسانس است که مقدار آن بر اساس منطقه جغرافیایی و فصل تغییر می کند و تا ۷/۷ درصد هم می رسد.
شوید در درمان سوء هاضمه، نفخ (بویژه نفخ کودکان) و دردهای روده ای استفاده می شود. همچنین شوید یک آنتی اکسیدان قوی است که سلول های بدن را از آسیب رادیکالهای آزاد حفظ می کند و به همین دلیل خواص ضد سرطانی دارد. شوید می تواند انوع خاصی از مواد سرطان زا را که در دود سیگار، دود زغال چوب و دود ناشی از سوختن زباله ها وجود دارد ، خنثی کند.
روغن های فرار میوه شوید ( یا همان اسانس شوید) دارای اثرات ضد باکتریایی است. شوید یک منبع بسیار خوب از کلسیم است و به همین دلیل مصرف این سبزی برای جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان بسیار مفید است.
در بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند تحمل کنند و بلافاصله استفراغ می کنند، بهترین درمان شوید است. این بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند.

در چین، شوید را برای کمردردهایی که به علت گرفتگی عضلانی باشد به کار می برند. در طب سنتی ایرانی از شوید برای افزایش ترشح شیر ودرمان قولنج نوزادان، سرفه، درد معده، بواسیر، بی خوابی، یرقان، درمان زخم و بادشکن استفاده می شده است.

مضرات شوید :

گرم مزاجان باید آن را با آب ‌لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی‌ها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند.‌
شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد .
مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.
مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .
دید را ضعیف می‎کند.
کسانی که زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی می‎کند.
مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد .

توجه : مصرف شوید برای گروه های خونی O ، A، AB بلامانع است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *