تحقیقات نشان می دهند تقریباً نیمی از تمام مرگ و میر در جهان ناشی از بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ است که به علت رژیم های غذایی نامناسب ایجاد می شوند. طبق مطالعات در سال ۲۰۱۲ حدود ۴۵ درصد از مرگ و میرها ناشی از بیماری های کاردیومتابولیک (نوعی اختلال در عضله قلب) که شامل انواع بیماری های قلبی، سکته قلبی و حتی دیابت نوع ۲ می شود، مربوط به غذاهایی بود که مردم مصرف می کردند. محققان دریافتند که در سال ۲۰۱۲ فقط بیش از ۷۰۰،۰۰۰ نفر در اثر بیماری های قلبی و متابولیکی جان خود را از دست دادند. تعداد زیادی از مرگ و میر ناشی از عدم دریافت کافی غذاهای سالم و مواد مغذی خاص بود. محققان تحلیل خود را بر روی ۱۰ گروه غذایی و مواد مغذی متمرکز کردند که شامل: میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه های روغنی، دانه های کامل، گوشت قرمز فرآوری نشده، گوشت فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین شده، چربی های اشباع نشده، چربی های امگا ۳ از غذاهای دریایی و نمک.
نمک دریا کم سدیم و یددار:
محققان برای هر ماده غذایی مقدار “مصرف مطلوب” را شناسایی کردند. به طور کلی، بیشترین تعداد مرگ و میر مربوط به مصرف سدیم زیاد؛ به عبارت دیگر خوردن نمک زیاد بود. محققان دریافتند که حدود ۶۶،۵۰۰ مرگ و میر قلبی در سال ۲۰۱۲ با افزایش مصرف سدیم ارتباط داشت. به همین دلیل توصیه می شود از نمک دریا کم سدیم یددار استفاده شود.
تخم کتان، منبع غنی امگا ۳:
عدم مصرف کافی آجیل و دانه ها، دومین عامل مرگ و میر یعنی حدود ۵۹،۰۰۰ و پس از آن عدم مصرف گوشت فراوری شده (۵۸،۰۰۰) مرگ و میر را نشان داد. هم چنین تعداد مرگ و میر ناشی از عدم مصرف امگا ۳، سبزیجات و میوه ها به ترتیب، ۵۵،۰۰۰ و ۵۳،۰۰۰ و ۵۲،۵۰۰ مرگ و میر اعلام شد. یکی از منابع غنی امگا ۳ دانه کتان می باشد که یکی از مواد مغذی در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی است.
تعداد بیشتری از مرگ و میر در افراد جوان تر در مقایسه با سالمندان رخ می دهد و این امر به عوامل مختلف رژیم غذایی مربوط می شود.