نعناع خواص و مضرات

مطلب را به اشتراک بگذارید

نعناع با نام علمی (Mentha piperita, Mentha spicata) گیاهی پایا با گل های کوچک صورتی رنگ است که ارتفاع آن، بسته به نوع آن ، به ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر می رسد. این گیاه عموماً در آب و هوای معتدل قاره ای می روید و به آب زیادی احتیاج دارد. 
این گیاه دارای طعمی شیرین است و پس از خوردن آن ، مزه ای سرد در دهان باقی می ماند. از نوع تازه و یا خشک شده آن در انواع سوپ ها، سالاد ها، نوشیدنی ها و بستنی ها استفاده می شود. صد ها سال است که از نعناع برای خواص دارویی قابل توجه آن نیز استفاده شده است. در بازار جهانی نیز محصولات بسیاری وجود دارند که حاوی نعناع می باشند، مانند خمیر دندان، آدامس، خوشبوکننده های دهان، آبنبات و غیره.
نعناع اشتها آور است و با فعال سازی غدد بزاقی موجب ترشح آنزیم های گوارشی شده و به هضم غذا کمک می کند.  
نعناع به طور طبیعی گیاهی تسکین دهنده است و ماساژ سر و بینی با روغن نعناع موجب درمان سردرد، تب و التهاب می شود. 
بوی نعناع می تواند گرفتگی بینی، گلو و ریه ها را از بین برده و موجب تسکین اختلالات تنفسی ناشی از آسم و یا سرماخوردگی گردد. مصرف مداوم نعناع برای افراد مبتلا به آسم بسیار مفید است. 
نعناع محرکی طبیعی است و بوی آن موجب بهبود عملکرد مغز می شود. به همین دلیل می توان از آن برای درمان اضطراب، افسردگی و خستگی استفاده کرد. 
نعناع به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی، ماده ای مناسب برای تمیز کردن پوست است. آب نعناع موجب تسکین پوست، درمان عفونت و خارش و درمان آکنه می شود.  
خواص نعناع
• تسکین دستگاه گوارش
• درمان درد و ناراحتی های معده
• پاکسازی معده
• کاهش سندرم روده تحریک پذیر
• درمان اضطراب، افسردگی و خستگی
• کمک به هوشیاری ذهنی و حفظ حافظه
• پاکسازی پوست و درمان آکنه و جوش های سر سیاه
• درمان التهابات پوستی
• درمان سینوس، برونشیت، آسم و آنفلوآنزا
• درمان روماتیسم
• درمان التهاب گوش
• کمک به کاهش وزن
• سم زدایی بدن
• سفید کردن دندان ها و رفع بوی بد دهان
• تصفیه خون
• مبارزه با حالت تهوع 

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *