باقالی و خواص آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

باقالی و خواص آن

باقالی یکی از قدیمی ترین سبزیجات کشت شده است و حاوی مواد مغذی بسیاری است.باقالی فاقد چربی اشباع شده و کلسترول است و حاوی مقدار زیادی تیامین، ویتامین k، ویتامین B6 ، پتاسیم ، مس ، سلنیوم ، روی ، منیزیوم و پروتئین بدون چربی می باشد.

باقالی ممکن است به صورت خام یا پخته شده مصرف شود و قبل از میل کردن ، ابتدا باید پوست آن کنده شود.

یک وعده باقالی پخته شده یا باقالی تازه به طور قابل ملاحظه ای باعث افزایش جذب فولات ، آهن ، منگنز و فیبر در بدن می شود ، یعنی تقریبا” همه مواد مغذی که به طرق مختلف برای سلامتی شما مفید هستند.

باقالی سرشار از پروتئین و انرژی است . ۱۰۰ گرم باقالی حاوی ۳۴۱ کالری است.

باقالی سرشار از انواع  آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و استرول های گیاهی است.

باقالی حاوی ماده ای به نام L-dopa است که عنصر اصلی تشکیل دهنده  دوپامین (dopamine) ، اپی نفرین epinephrine و نوراپینفرین (nor-epinephrine) موجود در مغز است . دوپامین موجود در مغز با راحتی و انعطاف پذیری حرکات بدن در ارتباط است. مصرف باقالی در رژیم غذایی در پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون کمک می کند.

باقالی همچنین دارای ویتامین B6 (پیریدوکسین) ، ویتامین B1 (تیامین) ، ریبوفلاوین و نیاسین است. این ویتامین ها به عنوان آنزیم های مشترک درسوخت و سازسلولی ، کربوهیدرات ها ، پروتئین و چربی عمل می کنند.

به علاوه ، باقالی یکی از بهترین منابع مواد معدنی مانند آهن ، مس ، منگنز ، کلسیم ، پتاسیم و منیزیم است .

پتاسیم : مصرف باقالی ۱۰۶۲ میلی گرم یا ۲۳% از نیاز روزانه بدن به پتاسیم را تامین می کند ، زیرا باقالی ، بالاترین منبع پتاسیم را در بین گیاهان دارد. پتاسیم در مقابله با تاثیرات سدیم بر قلب و فشار خون موثر است.

فولات :  یک فنجان باقالی پخته شده حاوی ۱۷۷ میکروگرم فولات است که تقریباً ۴۴ درصد نیاز روزانه بدن برای یک مرد یا زن بزرگسال است.

باقالی تازه خام حاوی مقدار بیشتری فولات است ، یک فنجان باقالی خام حاوی ۶۳۴ میکروگرم فولات می باشد.

فولات از خانواده ویتامین B است و برای سوخت و ساز انرژی ، حیاتی است . این ماده همچنین ازعملکرد سیستم عصبی حمایت کرده و به ترکیب DNA ، RNA و گلبول های قرمز خون کمک می کند. افرادی که به طور مرتب غذاهای حاوی فولات مانند باقالی مصرف می کنند ، خطر ابتلا به بیماری قلبی ، سرطان و افسردگی در آنها کاهش می یابد. زنان بارداری که از خوراکی های حاوی فولات استفاده می کنند ، کمتر احتمال دارد که نوزادان آنها دچار نواقص مادرزادی شوند.

آهن : مصرف یک فنجان باقالی پخته شده ، ۳۲ % مقدار آهن مورد نیاز روزانه  مردان و ۱۴% مقدار آهن مورد نیاز روزانه زنان را برطرف می کند .

مصرف آهن به مقدار کافی جهت تولید گلبول های قرمز خون ، انرژی سلولی اولیه، آدنوزین (adenosine) و  تری فسفات (triphosphate)  لازم است.

اگر مقدار مصرف آهن شما کافی نباشد ، احتمال ابتلا به کم خونی ، مشکلات عصبی و بیماری ADHD (اختلال کم توجهی – بیش فعالی) می شود. این بیماری یک اختلال رفتاری رشدی است. معمولاً فرد توانایی دقّت و تمرکز بر روی یک موضوع را نداشته، یادگیری در او کند است و فرد از فعّالیّت بدنی غیر معمول و بسیار بالا برخوردار است. البته این امر در کودکان رایج تر است.

آهن موجود در باقالی بر خلاف آهن موجود در گوشت قرمز، ماهی و ماکیان ،  از نوع آهنی است که به آسانی جذب بدن نمی شود . برای جذب بهتر آهن ، می توانید باقالی را همراه با گوشت یا خوراکی های حاوی ویتامین C مصرف کنید. باقالی پخته شده را می توان به عنوان غذای فرعی (چاشنی) در کنار گوشت و مرغ کبابی استفاده کرد و یا با سالاد حاوی لیمو ترش یا گریپ فروت مصرف کرد.

منگنز : طبق تحقیقات به عمل آمده ، اکثر افراد در طول روز منگنز کافی به بدن خود نمی رسانند . باقالی ، سرشار از منگنز می باشد و هر فنجان باقالی پخته شده حاوی ۱٫۶ میکروگرم منگنز است. این مقدار تقریبا” ۱۰۰% نیاز روزانه منگنز در زنان و ۷۰% نیاز روزانه منگنز در مردان را پوشش می دهد. منگنز ازعملکرد سیستم عصبی ، سیستم ایمنی و سیستم غدد درون ریز محفاظت کرده و در تولید سوپراکساید دیسموتاز (آنزیمی که آنتی اکسیدانی قوی است) موثر است .

یک رژیم غذائی سرشار از منگنز در جلوگیری از آرتروز ، پوکی استخوان و دیابت موثر است و در کاهش شدت علائم قاعدگی مفید است.

فیبر غذائی : یک فنجان باقالی پخته شده حاوی ۳۷% فیبر مورد نیاز روزانه بزرگسالان ، درحالیکه یک فنجان باقالی خام حاوی ۱۵۰ % فیبر مورد نیاز روزانه آنها است. همانند همه لوبیاها و حبوبات ، باقالی حاوی فیبر حل شدنی و فیبرحل نشدنی است، اگرچه فیبر حل نشدنی آن بیشتر است .

مصرف مقدار زیاد فیبر حل نشدنی ، در سلامتی سیستم گوارشی مفید است و در جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ سودمند می باشد. مصرف فیبر حل شدنی در کاهش خطر کلسترول بالای خون و دیابت مفید است. یک رژیم غذائی حاوی فیبر زیاد در جلوگیری از چاقی ، سکته و بیماری قلبی موثر است.

بیماری  فاویسم (Favism)

وضعیت ژنتیکی است که به علت کمبود آنزیم Glucose-6-phosphate dehydrogenase G-6PD  به وجود می آید، آنزیمی که کمبود آن باعث اختلال درحمل اکسیژن خون می شود.

مصرف باقالی و فرآورده های آن ، عفونتها و مصرف بعضی از داروها باعث اختلال در حمل اکسیژن خون در بدن می شود. پیشگیری کردن اساسا” شامل پرهیز از هرگونه عوامل تحریک کننده است.

همانند لوبیاها و سبزیجات گروه شلغمی ، باقالی حاوی اسید اگزالیک می باشد ، ماده ای که به طور طبیعی در برخی سبزیجات یافت می شود و در برخی افراد کریستاله شده و به سنگ مجرای ادراری تبدیل می شود.

بنابراین ، افرادی که دارای سنگ های اگزالات هستند ، توصیه می شود از خوردن سبزیجات شلغمی و بقولات (نخود) پرهیز کنند . بنابراین مصرف آب کافی برای حفظ میزان بالای ادرار در کاهش خطر تولید سنگ توصیه می شود.

فاویسم بیماری نادری است که در برابر کمبود آنزیم G-6PD عکس العمل نشان می دهد.  اصولا” مردها به علت وجود x-link ، عکس العمل نشان می دهند ، اگرچه زنان نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. این عکس العمل ، با استشمام گرده باقالی (گرده افشانی گیاه باقالی) و خوردن آن نیز (حتی به صورت پخته شده )،  روی می دهد. مصرف باقالا در کودکان با کمبود این آنزیم می تواند بسیار خطرناک باشد.

زرد شدن فرد مبتلا ، یکی از علائم این بیماری است و با آزمایش خون می توان متوجه کم شدن تعداد سلول های خون شد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *