روماتیسم مفصلی

مطلب را به اشتراک بگذارید

نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های مفاصل حمله کرده و موجب التهاب پوشش مفاصل می گردد. این التهاب پوشش مفاصل موجب ایجاد درد، سفتی، تورم، گرمی و قرمزی می گردد. در این بیماری، مفاصل شکل طبیعی شان را از دست داده و حرکت طبیعی مفاصل با اختلال مواجه می گردد. در برخی افراد، روماتیسم مفصلی علاوه بر مفاصل، بر روی اعضای دیگر بدن مانند چشم ها، خون، ریه ها، و قلب نیز تاثیر می گذارد.

علائم روماتیسم مفصلی
گرچه روماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن است اما اغلب، شدت و طول مدت علائم آن غیرقابل پیش بینی است. علائم این نوع بیماری، گاهی برای مدتی پدیدار شده و افزایش می یابند، گاهی نیز محو یا ناپدید می شوند. علائم این بیماری عبارتند از: 

• احساس درد و سفتی به مدت بیش از ۱ ساعت در صبح و یا بعد از یک استراحت طولانی مدت
• التهاب مفاصل در مفاصل نزدیک به دست، مانند مچ دست و انگشتان
• التهاب متقارن: به این معنی که هر دو طرف بدن به طور هم زمان دچار التهاب شوند.
• خستگی، تب گاه به گاه و احساس ضعف بدنی

با پیشرفت روماتیسم مفصلی، توده های بافتی کوچکی به نام گره های روماتوئید در زیر پوست به وجود می آیند که البته دردناک نیستند اما از دیگر نشانه های این نوع بیماری هستند. 
اگر دارای هر یک از علائم ذکر شده هستید ، حتما به پزشک مراجعه فرمایید. 

دلایل بروز روماتیسم مفصلی
دلایل دقیق ایجاد روماتیسم مفصلی شناخته نشده اند اما تحقیقات نشان داده است که چندین عامل در ایجاد روماتیسم مفصلی نقش دارند. عواملی مانند: 

ژنتیک: ژن های مشخصی در سیستم ایمنی بدن نقش اساسی دارند، بنابراین عوامل ژنتیکی ممکن است موجب مبتلا شدن برخی افراد به روماتیسم مفصلی گردند. 

محیط زیست: 
در افرادی که به این نوع بیماری، گرایش ژنتیکی دارند، یک عفونت ساده نیز می تواند دلیل بروز روماتیسم مفصلی گردد. البته توجه داشته باشید که روماتیسم مفصلی مسری نیست.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *