آکنه را درمان کنید تا اسکار نگیرید

مطلب را به اشتراک بگذارید

 این مشکلی است که خیلی ها با آن مواجه می شوند و به خصوص در سنین بلوغ تصور می کنند نمایان شدن این همه جوش طبیعی است، اما جای جوش ها برای همه باقی نمی ماند. از طرف دیگر، گاهی این جوش ها دیرتر از موعد هم بیرون می ریزد و در سنین بالاتر نیز شخص را درگیر می کند. برای همین هم طبیعی است این افراد به فکر روش های درمانی خانگی بیفتند و از شیوه هایی کمک بگیرند که معلوم نیست واقعاً چقدر در بهبود وضع پوست شان موثر خواهد بود.
آکنه چیست؟
بعضی ها فکر می کنند آکنه غیرقابل درمان است یا اصلا نباید به فکر درمانش بود. عده ای هم از درمان های ساده مانند استفاده از ماسک های صورت کمک می گیرند. در حالی که به گفته دکتر امیرهوشنگ احسانی، درمان های خانگی آکنه برای بهبود آن چندان موثر نخواهد بود.این متخصص پوست و مو در گفت وگو با جام جم، آکنه را چنین تعریف می کند: آکنه، بیماری التهابی پوست است که معمولاً پس از شروع سنین بلوغ بروز می کند. این بیماری میان خانم ها و آقایان برابر است و به یک اندازه در دو جنس دیده می شود.
انواع شدیدتر آکنه در آقایان بیشتر مشاهده می شود و در خانم ها بیشتر شاهد بروز انواع خفیف تر آن هستیم. با این حال، دوران نمایان شدن این جوش ها میان خانم ها بیشتر ادامه پیدا می کند.بنابراین به طور خلاصه می توان گفت آکنه یا جوش های غرور جوانی در سنین بلوغ بروز می کند و شدت آن در افراد مختلف متفاوت است، اما انتظار می رود این جوش ها در سنین حدود بیست و پنج سالگی نیز بهبود یابد و اثری از آن باقی نماند.
آکنه با چه عواملی در ارتباط است؟
خوردن غذاهای چرب و شیرین، رعایت نکردن بهداشت پوست صورت، استفاده از لوازم بهداشتی نامرغوب و… از عللی است که مردم آنها را با بروز آکنه مرتبط می دانند. دکتر احسانی نیز در این باره می گوید: آکنه بیماری است که با چربی زیاد پوست و همین طور نوعی باکتری که در سطح پوست وجود دارد و باعث تجزیه چربی می شود، در ارتباط است.
این باکتری، باعث می شود چربی تجزیه شده و ضایعات اولیه آکنه روی پوست فرد ایجاد شود. به گفته این متخصص پوست و مو، ضایعات اولیه آکنه غیرالتهابی است و به صورت جوش های سرسیاه و سرسفید نمایان می شود، اما بعد از گذشت مدتی که میکروب و التهاب هم روی آکنه می نشیند، ضایعات پوستی التهابی و چرکی خواهد شد و تا جایی پیش می رود که این ضایعات چرکی، ترشح دار و کیستیک شود.
مراقب باشید جای آکنه روی پوست تان نماند:
ضایعات آکنه ممکن است بزرگ تر شود و پوست را تخریب کند که به گفته دکتر احسانی، چنین تخریبی باعث ایجاد فرورفتگی یا حفره هایی روی پوست فرد خواهد شد که به آنها اسکار آکنه می گویند.
یکی از مهم ترین نکاتی که در رابطه با آکنه باید در نظر داشته باشیم، اثراتی است که آکنه از خودش بر جا می گذارد. درواقع آکنه می تواند باعث ایجاد فرورفتگی یا حفره هایی روی پوست شود که درمانشان بسیار سخت تر از درمان خود آکنه خواهد بود.به همین دلیل هم وی توصیه می کند در صورت روبه رو شدن با آکنه، آن را بخوبی درمان کنید تا اسکار آکنه ایجاد نشود.
آکنه درمان می شود یا نه؟
برای درمان آکنه با مراجعه به متخصصان پوست باید از داروهای مناسب برای این کار استفاده کنید. در مراحل ابتدایی، درمان آکنه به کمک داروهای موضعی انجام می شود و برای مواردی که آکنه شدیدتر و بیشتر باشد، از آنتی بیوتیک های خوراکی نیز استفاده می کنیم.
در صورتی که جوش ها خیلی شدید و کیستیک شده باشد، یک روش درمانی دیگر هم وجود دارد که به گفته وی، استفاده از قوی ترین دارو ها و درمان آخر آکنه است. البته یادتان باشد تمام این روش های درمانی باید با نظر پزشک متخصص انجام شود و از مصرف خودسرانه داروهایی که دیگران به شما پیشنهاد می کنند، پرهیز کنید.
وقتی جوش ها دیرتر بیرون می ریزد:
از طرفی هم ممکن است شخصی را ببینیم که سال ها از دوران بلوغش گذشته، اما روی پوستش جوش هایی به چشم می خورد که شبیه همین آکنه هاست.
به این موارد، آکنه تاخیری می گویند و بر اثر آن، برخی افراد در سنین بالاتر با این جوش ها مواجه خواهند شد. همچنین ممکن است جوش هایی در سنین پایین وجود داشته تا سال های بعد هم ادامه پیدا کند و در آن زمان مشاهده شود.
این موارد بیشتر در خانم ها اتفاق می افتد و میان آنها شاهد بروز آکنه های تاخیری هستیم. وی می افزاید: مصرف میوه ها و سبزی ها به مقدار کافی و مورد نیاز می تواند در کاهش بروز آکنه موثر باشد. همچنین توصیه می شود مصرف شیرینی زیاد را محدود کنید و آن را کاهش دهید تا خیلی با این مشکل مواجه نشوید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *