آلودگی هوا خطر ابتلای کودک به اوتیسم را زیاد می کند؟

مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس نوزاد با مقادیر زیاد کروم (یک نوع فلز سنگین) در دوران جنینی و سال هال اول زندگی، خطر ابتلای او به اوتیسم را تا ۶۵ درصد افزایش می دهد.

محققین دریافته اند استایرن که در دود خودروها و گازهای کارخانجات وجود دارد، خطر ابتلا به اختلالات تکامل سیستم عصبی را تا دو برابر زیاد می کند.

سرپرست این تحقیق می گوید: این یافته ها، در مراحل مقدماتی هستند و نیاز به بررسی های بیشتری دارند.

همچنین هشدار می دهد نتایج این تحقیق که ارتباط بین این مواد شیمیایی آلوده کننده هوا واوتیسم را نشان می دهد، نمی تواند ثابت کند که آنها واقعا باعث اوتیسم می شوند.

علل ابتلا به اوتیسم مشخص نیست و اطلاعات کمی در مورد آنها وجود دارد. این یافته فقط یک قطعه از قطعات یک پازل است.

استایرن و کروم ممکن است زمینه ژنتیکی فرد برای ابتلا به اوتیسم را تحریک کنند.

علاوه بر این، افراد تداخل محیط و ژن ها در بروز این بیماری مؤثر می دانند. 

همچنین می دانیم ۱۰ درصد اختلالات اوتیسمی در افراد یک خانواده دیده می شود.

ارتباط بین استایرن و کروم موجود در هوا و ابتلای به اوتیسم نیاز به بررسی و تحقیقات بیشتری دارد.

پرسشی که بدون پاسخ مانده این است که چه چیزی باعث می شود یک کودک به اوتیسم دچار شود، ولی کودک دیگر مبتلا نشود، در حالیکه هر دو در تماس با یک هوای آلوده بوده اند. 

برای این بررسی، محققان با ۲۱۷ تا از خانواده های کودکان مبتلا به اختلالات اوتیسمی مصاحبه کردند.

سپس محققان این خانواده ها را با دو گروه از خانوده هایی که طی همان دوره زمانی و در شش محله بدون کودک اوتیسمی بودند، مقایسه کردند.

سپس هر خانواده در معرض تماس با مواد آلوده کننده هوایی که روی مغز و غدد و هورمون ها اثر می کردند، قرار گرفتند.

از بین تمام مواد شیمیایی آلوده کننده هوا، استایرن و کروم و در مقادیر کمتر سیانید، بیشتر از بقیه مواد با خطر ابتلای به اوتیسم ارتباط داشتند.

استایرن در ساخت پلاستیک ها و رنگ ها به کار می رود. 

کروم از طریق عملیات صنعتی، دستگاه های برقی و صنعت فولادسازی وارد هوا می شود.

سیانید هم در گازهای کارخانجات و دود خودروها وجود دارد.

ولی هنوز سئوالات زیر بدون پاسخ است که:

– آیا این مواد شیمیایی آلوده کننده هوا باعث ابتلای به نوع خاصی از اوتیسم می شوند؟
– آیا تماس بیشتر با این مواد شیمیایی، احتمال ابتلای به این بیماری را افزایش می دهد؟

بنابراین این یافته ها و نتایج آنها نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *