مکمل روغن ماهی

مطلب را به اشتراک بگذارید

اثرات مفید روغن ماهی که حاوی چربیهای امگا ۳ بنامهای دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است، در مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. بسیاری از افرادی که نمیتوانند ماهی مصرف کنند، برای بهره بردن از اثرات سودمند چربیهای امگا ۳، اقدام به مصرف مکمل روغن ماهی میکنند. این مکملها به شکل کپسول موجود میباشد.
نقش های امگا ۳ در بدن:
– کنترل چربیهای خون (کاهش تری گلیسیرید و کلسترول)
– کاهش فشار خون
– جلوگیری از ایجاد لخته خون
– کاهش احتمال بروز سکته مغزی
– کاهش التهاب
– بهبود ورم مفاصل و کاهش درد در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید
– کاهش افسردگی و اختلالات دو قطبی
– پیشگیری از آلزایمر
– کاهش احتمال ابتلا به برخی انواع سرطانها
– کاهش بیش فعالی در کودکان
آیا مصرف مکمل روغن ماهی ضرورت دارد؟
حقیقت این است که هر فرد با مصرف حداقل یک تا دو وعده در هفته ماهی به عنوان بهترین منبع امگا ۳ میتواند نیاز بدن به امگا ۳ را کاملا تامین نماید. ماهیهای چرب همچون خال مخالی، حلوا، ساردین، شاه ماهی و .. امگا ۳ بالاتری دارند.
گردو نیز منبع خوب امگا ۳ است. از میان روغن ها، روغن کلزا (کانولا) و نیز روغن دانه کتان امگا ۳ بالایی دارند.
اما با این حال بعضی افراد بعلت داشتن حساسیت و یا سایر دلایل نمیتوانند ماهی مصرف کنند. به این افراد توصیه میشود حتما با مشورت پزشک خود و فقط در صورت نیاز مکمل دریافت نمایند. به خصوص که ممکن است این مکمل با سایر داروها تداخل اثر داشته باشد.
ملاحظات لازم در خصوص مکمل امگا ۳:
در هنگام خرید این مکمل، از استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کنید. توجه کنید که کپسول فاقد فلزات سنگین همچون جیوه، سرب و کادمیوم باشد.
میزان توصیه شده دریافت کپسول روغن ماهی بر اساس مقدار امگا ۳ موجود در آن تعیین میشود. معمولا کپسولها ۱ گرمی هستند و مقدار رایج امگا ۳ درآنها معمولا ۱۸۰ میلیگرم EPA و ۱۲۰ میلیگرم DHA است. هر گرم روغن ماهی نیز ۹ کالری انرژی دارد.
هرگز بیشتر از ۳ گرم روغن ماهی از طریق مکملها دریافت نکنید.
توصیه انجمن قلب آمریکا در مورد دریافت امگا ۳ اینگونه است:
– در افراد سالم بدون هیچ سابقه بیماری قلبی عروقی توصیه میشود حداقل ۲ بار در هفته ماهی مصرف کنند.
– در افرادی که سابقه بیماری قلبی عروقی دارند توصیه میشود که علاوه بر مصرف ۲ بار ماهی در هفته، روزانه ۱ گرم روغن ماهی دریافت کنند که ۲ تا ۳ هفته طول خواهد کشید تا اثرات مفید آن آشکار گردد.
– در افرادی که کلسترول بالا دارند، توصیه میشود که روزانه ۲ تا ۴ گرم روغن ماهی دریافت کنند که ۲ تا ۳ هفته طول خواهد کشید تا اثرات مفید آن آشکار گردد.
عوارض جانبی:
بیشتر افراد بالغ این مکمل را بدون بروز عارضه تحمل میکنند. عوارض رایج آن عبارتست از نفخ، تهوع، اسهال و بوی ماهی از دهان.
در افراد دیابتی، دریافت امگا ۳ تا حدودی باعث افزایش قند خون میشود و لذا فقط تحت نظر پزشک خود باید اقدام به مصرف این مکمل نمایند.
از آنجایی که روغن ماهی باعث رقیق شدن خون میگردد،توصیه میشود افرادی که داروی ضد لخته خون همچون کومادین یا آسپیرین مصرف میکنند و یا افرادی که دچار اختلالات خونی و خونریزی هستند،فقط تحت نظر پزشک این مکمل را دریافت نمایند.
در استفاده از مکملهایی که به جای استفاده از روغن ماهی، از روغن کبد ماهی استفاده میکنند باید احتیاط کنید زیرا این نوع حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و D هستند که میتوانندمسمومیت زا باشند. 

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *