پیشگیری از دیابت با خوراکی ها

مطلب را به اشتراک بگذارید

پیشگیری از دیابت با خوراکی ها

برخی مواد غذایی دارای ویژگی های خاصی هستند که می توانند از بروز برخی بیماری ها جلوگیری کنند. در این مقاله تعدادی از خوراکی هایی را که قادر به پیشگیری از بروز دیابت در افراد هستند برای شما نام می بریم و نحوه تاثیر آنها را شرح می دهیم.

پیشگیری از دیابت با فلفل تند :

 

پژوهشگران در مطالعات خود دریافته اند که فلفل تند در پیشگیری از دیابت و بیماری های قلبی و عروقی که مهم ترین عوامل مرگ و میر در کشورهای رو به توسعه هستند، مفید و موثر است.
محققان می گویند، این احتمال وجود دارد که روزی فلفل جایگزین آسپیرین شود و یا با آسپیرین به عنوان دارویی برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی ترکیب شود. آسپرین به تنهایی عوارض جانبی نامطلوب و مضری دارد که باعث خونریزی معده در بیماران مصرف کننده می شود.

محققان روی دو ماده فعال در فلفل به نام های “کاپسایسین” و “دی هیدروکاپسیایسین” مطالعه و آزمایش کردند. این آزمایشات نشان داد که این مواد شیمیایی، قابلیت پایین آوردن قند خون و سطح انسولین، کاهش تشکیل چربی ها در دیواره های سرخرگی و جلوگیری از تشکیل لخته های خونی را دارند. علاوه بر این که برخی از عوارض جانبی داروهای رایج و قدیمی را نیز ندارند.

البته باید توجه داشت که مصرف فلفل تنها برای دارندگان گروه خون B مناسب است.

پیشگیری از دیابت با مغز بادام :
متخصصان تغذیه در آمریکا تاکید کردند، افرادی که نتایج آزمایش انسولین آن ها غیر عادی بوده و در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند، می توانند با افزودن بادام به رژیم غذایی خود، از بروز دیابت پیشگیری کنند.
مطالعات دیگری نیز نشان داده بود که مغز بادام در زمینه های دیگر سلامتی از قبیل: سلامت قلب و عروق و متابولیکی مفید است.
متخصصان پس از شش هفته آزمایش روی دو گروه از شرکت کنندگان دریافتند: در گروهی که در رژیم غذایی آنها بادام گنجانده شد، از نظر حساسیت انسولینی بهبودی چشمگیری حاصل گردید. در این افراد هم چنین سطح کلسترول بد خون کاهش پیدا کرد.
پیشگیری از دیابت با قهوه :
پژوهشگران ایتالیایی در بررسی های خود نشان دادند که نوشیدن یک فنجان قهوه پس از ناهار می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
محققان موسسه ملی تحقیقات غذایی با انجام تحقیقاتی بر روی مکانیزم عملکرد قهوه در پیشگیری از دیابت کشف کردند که “فنول های” موجود در قهوه مکانیزمی شبیه به برخی از داروهای ضد دیابت دارند و می توانند سطح گلایسمی خون را کاهش دهند.
تحقیقات متعدد گذشته تائید می کردند که مصرف مداوم قهوه معمولی یا بدون کافئین می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود. اما تا کنون این مکانیزمی واضح نبود.
اکنون محققان نشان دادند، افرادی که به طور مرتب پس از ناهار، یک فنجان قهوه می نوشند، احتمال کمتری دارد که به دیابت مبتلا شوند.
به گفته این دانشمندان، ترکیبات فنولیکی موجود در قهوه از جمله: اسید کلروژنتیک، اسید فرولیک و اسید کافئیک می توانند موجب توقف برخی آنزیم های مرتبط با هضم کربوهیدرات ها شود. در حالی که کافئین هیچ فعالیت بازدارنده ای در مقابل این آنزیم ها نشان نمی دهد.

کافئین یکی از موثرترین ترکیبات ضد دیابت موجود در قهوه است.که البته مصرف قهوه تنها برای دارندگان گروه خون A بی ضرر است.

 

پیشگیری از دیابت با آبلیمو و چای سبز :
شواهد پیشین نشان داده است که مواد سودمند درون چای سبز در پیشگیری از بیماری های قلبی، سرطان و دیابت تاثیر بسزایی دارد.
شواهد جدید حاکی از آن است که با چکاندن آب لیمو ترش درون چای سبز یا نوشیدن آب مرکبات بلافاصله پس از نوشیدن چای سبز، تاثیر سودمند این نوع چای دست کم سه برابر می شود.
به گفته محققان ویتامین C موجود در آبلیمو و مرکبات، موجب خارج شدن هر چه بیشتر مواد سودمند آنتی اکسیدان از برگ های چای سبز می شود.


پیشگیری از دیابت با اسفناج و کلم  :
محققان اعلام کرده اند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات برگ دار سبز ، می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
بررسی شش مطالعه در مورد مصرف سبزیجات و میوه ها نشان می دهد که تنها مصرف کلم و اسفناج در پیشگیری از دیابت موثر است.
بر اساس نتایج این مطالعه که در نشریه BMJ منتشر شده، مصرف یک و نیم وعده (معادل ۱۰۶ گرم) از این سبزیجات در روز، خطر بروز دیابت نوع ۲ را ۱۴ درصد کاهش می دهد.
طی این بررسی مشخص شد مصرف زیاد میوه و سبزی به طور کلی در کاهش خطر بروز دیابت تاثیری ندارد. اما گل کلم و کلم بروکلی در گروه سبزیجات کاهنده خطر دیابت هستند.علت تاثیر مثبت این سبزیجات هنوز مشخص نشده است، اما برخی محققان میزان بالای آنتی اکسیدان و گروهی دیگر منیزیم این سبزیجات را موثر می دانند.
پیشگیری از دیابت با چربی لبنیات :
یک مطالعه جدید نشان داده است که چربی موجود در لبنیات، برای کاهش خطر ابتلا به دیابت مفید است. البته تنها دارندگان گروه خون B مجاز به استفاده هستند.
اسید ترانس پالمی تولئیک نوعی اسید چرب است که در شیر، پنیر، ماست و کره یافت می شود، اما بدن قادر به ساخت آن نیست. این اسید خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۶۰ درصد کاهش می دهد.
این یافته به معنی خوردن لبنیات پرچرب و پرکالری نظیر بستنی نیست، اما مصرف مقدار مناسبی از ماست و شیر با میزان چربی سالم برای سلامتی بدن مفید است.
پیشگیری از دیابت با دیگر مواد غذایی :
آرتیشو (کنگر)، کاسنی، شنبلیله، پیاز، لیمو، محصولات سویا، برنج قهوه ای ، جو و لوبیا نیز از خوراکی هایی هستند که می توانند در پیشگیری از ابتلا به دیابت موثر باشند.
البته مواد غذایی فوق راحتما بر اساس گروه خون خود انتخاب نمایید به عنوان مثال دیابتی ها دارنده گروه خون A و AB باید از مصرف لوبیا قرمز و نخود خودداری نمایند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *