انواع عفونت در زنان و دلایل آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

رژیم غذایی نامناسب، استرس و بی‌خوابی ابتلا به عفونت‌های قارچی را در زنان افزایش می‌دهد.
بیشتر زنان در طول زندگی عفونت‌های قارچی را تجربه می‌کنند که با سوزش ادرار، خارش و علائم دیگری همراه است. عفونت‌های قارچی به دلیل تغییرات هورمونی نظیر تغییرات در زمان بارداری، مصرف قرص‌های ضد بارداری، تغییرات قبل از قاعدگی و عدم رعایت اصول بهداشتی رخ می‌دهد. پوشیدن شلوار تنگ و چسبان، زمینه عفونت و رشد قارچ را فراهم می‌کند. استفاده از شامپو، صابون و هر وسیله بهداشتی معطر ممکن است سبب حساسیت و مشکلات زیادی شود بنابراین بهتر است از مواد شوینده معطر استفاده نشود.
مصرف مواد غذایی نظیر سیر، ماست و میوه‌های سرشار از ویتامین C نظیر مرکبات و پرهیز از مصرف غذاهای حاوی شکر در پیشگیری از ابتلا به عفونت قارچی بسیار مۆثر است.
کمبود ویتامین D باعث بروز عفونت در زنان می‌شود.
محققان دانشگاه پترزبورگ به وجود رابطه بین کمبود ویتامین D و بروز این عفونت باکتریایی مهبلی در زنان پی برده‌اند. در این تحقیق معلوم شد زنان سیاه‌پوست بیشتر در معرض ابتلا به این عفونت هستند چون بیشتر در معرض کمبود ویتامین D هستند.
در این تحقیق، متخصصان ۴۶۹ زن باردار را از نظر سطح ویتامین D در بدنشان مورد آزمایش قرار دادند. آن‌ها دریافتند، زنانی که سطح ویتامین D در بدنشان پایین است بیشتر به عفونت مهبلی مبتلا می‌شوند. بر اساس این تحقیق، حدود یک سوم از زنان در سال‌های وضع حمل، به عفونت باکتریایی مهبلی مبتلا بوده‌اند. این بیماری با زایمان پیش از موعد و زودرس در ارتباط است. متخصصان تاکید می‌کنند که هر چند برای بسیاری از زنان این بیماری عفونی ممکن است بی‌اهمیت تلقی شود، اما باید تذکر داد که همین عفونت می‌تواند زنان را بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های مقاربتی کند.
غذاهای آماده به مصرف تهدیدی علیه سلامت زنان
افزایش هضم مواد قندی، غذاهای غنی از قندهای ساده، افزایش دریافت کالری از کربوهیدرات‌های ساده و کربوهیدرات‌های زودهضم که شامل غذاهای آماده به مصرف و فست‌فودها می‌شود در بروز عفونت‌های قارچی زنان موثر است.
امروزه درمان بسیاری از بیماری‌ها یک بعدی نیست یعنی صرفاً با دارو، تغذیه و روانشناسی حل نمی‌شود که می‌توان به عفونت‌های زنان اشاره کرد که هم به درمان دارویی هم درمان تغذیه‌ای و هم درمان روانی- اجتماعی نیاز دارد چرا که بیش‌ترین عواملی که امروزه بار بیماری‌ها را افزایش می‌دهد به ویژه بیماری‌های عفونی، استرس‌هایی است که جامعه امروز ما با آن درگیر است و یکی از عواملی است که سیستم ایمنی فرد را ضعیف می‌کند و فرد را در برابر بیماری‌ها قرار می‌دهد.
رژیم گروه خون و سلامت دستگاه تناسلی
پیروی از رژیم ویژه گروه خون در زنان کمک شایانی به کاستن درصد ابتلا این افراد به عفونتهای دستگاه تناسلی است. به ویژه توجه داشته باشید که یکی از بزرگترین دلایل بروز عفونتهای دستگاه تناسلی مصرف فراورده های گندم  و جو می باشد که حاوی گلوتن هستند. مصرف گلوتن یکی از عوامل ایجاد بستر مناسب برای ابتلا زنان به عفونتهای دستگاه تناسلی است. همچنین بسیاری از غذاها مانند سوسیس و کالباس و انواع سسها حاوی گلوتن زیادی هستند. از دیگر عوامل محرک عفونتهای سیستم تناسلی مصرف لبنیات در دارندگان گروه های خونی  O,A و AB  است که مهمترین عوامل بروز عفونتها در زنان دارنده این گروه های خونی است.
علل عفونت های قارچی
عفونت قارچی زنان بیماری نسبتا شایع است و شایع‌ترین پاتوژن آن “کاندیدا آلبیکنس” است و شاید بتوان گفت ۹۰ درصد عفونت‌های زنان را شامل می‌شود. ریسک فاکتورهای بسیاری در ارتباط با این عفونت وجود دارد که یکی از آن علل تغذیه‌ای است. از دیگر علل موثر در بروز این عفونت می‌توان به وسایل جلوگیری از بارداری، رفتارهای جنسی و فاکتورهای میزبان اشاره کرد که از نظر عوامل اجتماعی و روانی می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری باشد بنابراین درمان آن هم بایستی درمانی همه جانبه باشد.
در ارتباط با عوامل تغذیه‌ای که در بروز عفونت‌های قارچی زنان می‌تواند موثر باشد می‌توان به افزایش هضم مواد قندی اشاره کرد و باید گفت این قارچ برای رشد نیاز به قند دارد بنابراین در محیطی که قند زیادی داشته باشد این قارچ شروع به رشد می‌کند. به همین علت افزایش هضم مواد قندی، غذاهای غنی از قندهای ساده، کربوهیدرات‌های زودهضم (که شامل غذاهای آماده به مصرف و فست‌فودها می‌شود)، کاهش مصرف شیر، افزایش دریافت کالری از کربوهیدرات‌های ساده به عنوان عوامل تغذیه‌ای است که در بروز این عفونت موثر است.
کربوهیدرات ساده و پیچیده
برای درمان تغذیه‌ای عفونت قارچی بایستی هم خود تغذیه و هم مکمل‌ها را در نظر داشت و در بحث درمان تغذیه‌ای بایستی رژیم غذایی کم چرب، کم کالری و غنی از کربوهیدرات‌های پیچیده را استفاده کرد. کربوهیدرات‌های ساده مثل نان‌های سفید که سبوس ندارد، انواع شیرینی‌ها، بیسکویت‌ها و شکلات‌ها، قند و شکر، مربا، شیرینی‌جات به عنوان علل بروز عفونت‌های قارچی مطرح هستند بنابراین بایستی از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات سبوس‌دار به ویژه سبوس جو دو سر و حبوبات استفاده کرد. بنابراین اجتناب از مصرف کربوهیدرات‌های ساده و رژیم غنی از کربوهیدرات‌های پیچیده مهم است. همچنین و باید گفت مصرف روزانه سیر خاصیت ضد عفونت کاندیدا دارد.
در بحث ساختارهای موثر در بروز عفونت‌های قارچی، دیابت بسیار مهم است و در افرادی که مبتلا به دیابت هستند به خصوص دیابت غیر کنترل شده، کنترل قند یکی از فاکتورهای درمانی عفونت قارچی محسوب می‌شود و تغذیه و ورزش در افرادی که عدم تحمل گلوکز دارند و افرادی که چاق هستند بسیار موثر است.
افزایش هضم مواد قندی، غذاهای غنی از قندهای ساده، افزایش دریافت کالری از کربوهیدرات‌های ساده و کربوهیدرات‌های زودهضم که شامل غذاهای آماده به مصرف و فست‌فودها می‌شود در بروز عفونت‌های قارچی زنان موثر است. 
عفونت توسط ویروس هرپس سیمپلکس
نوع دیگری از عفونت زنان ویروس “هرپس سیمپلکس” است که به دو نوع تقسیم می‌شود که نوع یک آن در اندام‌های بالایی بدن بروز می‌کند و نوع ۲ آن در اندام‌های پایینی از جمله در واژن و آلت تناسلی بروز می‌کند. مطالعات نشان داده است تغذیه در تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس (تبخال تناسلی) نقش اساسی دارد چرا که غذاهای غنی از آرژنین (نوعی اسیدآمینه) محرک تکثیر این ویروس است در مقابل غذاهای غنی از لیزین (نوعی اسیدآمینه) اثر ضد ویروسی دارند.
تب خال دستگاه تناسلی
افراد مبتلا به تب خال تناسلی بایستی از مصرف غذاهای غنی از آرژنین مثل شکلات، بادام‌زمینی، بادام، فندق، تخمه آفتابگردان و ژلاتین خودداری کنند و در مقابل از غذاهای غنی از لیزین مثل سبزیجات، حبوبات، ماهی و مرغ استفاده کنند و برای تقویت سیستم ایمنی خود مکمل ویتامین C و مکمل روی استفاده کنند که البته بر حسب اینکه فرد در چه مرحله‌ای از بیماری باشد دوز متفاوتی دارد و لازم است افراد برای اطلاعات بیشتر به متخصصین عفونی و یا متخصصین تغذیه مراجعه کنند و شاید لازم باشند مکمل لیزین برای درمان آن‌ها تجویز شود.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *