مواد غذایی مفید برای سرماخوردگی

مطلب را به اشتراک بگذارید

همه ما می دانیم که داشتن یک رژیم غذایی متعادل از انواع میوه ها و سبزیجات و پروتئین های بدون چربی یک راه اساسی برای مقابله با انواع بیماریها می باشد. اما زندگی همیشه اینگونه پیش نمی رود و همه ما حتما دچار مریضی و سرماخوردگی خواهیم شد. 
هر چند وقت یکبار در فرجه های کاری و زمان های تعطیل ممکن است ناگهان مجبور به مسافرت با دوستان و همکاران شوید و یکی از همکاران هم مریض می باشد و در این زمان است که شما وقت کافی برای تهیه غذاهای مهم برای ایمنی و تقویت بدنتان ندارید و نمی توانید واکسیناسیون های لازم را هم انجام دهید . در این مواقع است ، که خودتان می توانید با این بیماری ها مقابله کنید.
حتی اگر خیلی دیر شده است بازهم می توانید با خوردن غذاهای خاص ،بدن خود را در مبارزه با دریافت ویروس تقویت کنید و تعداد سلول های سفید خون را که کار آنها دفاع از بدن در برابر بیماری ها می باشد را افزایش دهید.
در تورنتوی کانادا “آماندا لی” متخصص تغذیه توضیح داده است که بهترین و بدترین غذاها به هنگام مریض شدن و سرماخوردگی چه چیزهایی می باشد و ما در اینجا آنها را برایتان بیان کرده ایم و می توانید از این پیشنهادها بهره برده و استفاده کنید.
بهترین:
زنجبیل تازه زمانی که دچار آنفولانزا می شوید برای آرام کردن تهوع بسیار قوی و کارآمد می باشد و همچنین برای سرماخوردگی مفید است، لی می گوید: زنجبیل از لحاظ علمی حاوی آنتی اکسیدان قوی بوده و ضد التهاب نشان داده شده است و خاصیت ضد میکروبی آن به دلیل وجود یک ماده مناسب برای افزایش عملکرد ایمنی بدن در مبارزه با آسیب سلولی می باشد. لی توصیه می کند که ریشه آن را برش زده و آن را در آب گرم با لیمو تازه, ادویه های گرم و مقداری عسل به مانند چای دم کنید که بسیار تسکین دهنده می باشد. زنجبیل برای دارندگان تمام گروه های خونی سودمند است.
بهترین:
بدن شما نیاز به مواد مفید دارد تا بتواند در مصون بماند و سلول های سفید خون را برای مبارزه با بیماری ها افزایش دهد. غالبا زمانی که شما از سرماخوردگی و آنفولانزا رنج می برید نشانه های اشتها کاهش می یابد اما این روند باید هر چه زودتر بهبود یابد. در این زمان مواد غذایی سالم که غنی از ویتامین می باشند مانند میوه و ماست و شیر بسیار مفید هستند. با خوردن شیر مخاط گلو افزایش می یابد و این به دلیل خامه شیر است که مخاط دهان و گلو را افزایش میدهد که این در درمان بیماری بسیار مناسب است.
بهترین:
ماست یک منبع خوبی از پروبیوتیک می باشد که در داشتن روده ای سالم بسیار موثر بوده و سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با عفونت ها بالا می برد. مصرف لبنیات باید برای گروه های خونی O و A  محدود شود ولب برای گروه های خونی B و  AB  به مقدار کم مجاز می باشد.
بهترین:
لوبیای پخته در درمان سرماخوردگی یا آنفولانزا نیز کاملا شگفت انگیز است. نه تنها منبع کافی از پروتئین بدون چربی می باشد بلکه تعداد گلبولهای سفید را هم برای کاهش علائم سرماخوردگی و ویروس ها افزایش می دهد. تخم کدو تنبل هم به مانند لوبیا قرمز عمل می کند و یک جایگزین مناسب می باشد.  البته باید در نظر داشته باشید که لوبیا قرمز برای دارندگان گروه خونی Oُ و A و AB  مضر و برای گروه خونی B  بی اثر است.
بهترین:
تمامی مادران از گذشته تا کنون درست کردن سوپ مرغ و رشته فرنگی را یکی از بهترین غذاها برای درمان سرماخوردگی می دانند و این واقعا حقیقت دارد. سوپ در مبارزه با سرما خوردگی به خصوص به علت کاهش التهاب دستگاه تنفسی کمک بسیاری می کند. لی می گوید: به نظر می رسد ترکیبی از مرغ، پیاز، سیر، هویج و کرفس و رشته که معمولا در هر خانه ای پیدا می شود مواد اصلی این سوپ می باشند که به عنوان یک ضد التهاب بسیار مناسب و مقوی عمل می کند. هم چنین به دلیل گرم بودن در از بین بردن گرفتگی های گلو هم بسیار موثر است.
بهترین:
پروتئین های بدون چربی مانند ماهی و بوقلمون و مرغ و تخم مرغ به هنگام مریض شدن بسیار مهم هستند. این مواد غذایی در کمک به سوخت و ساز بدن و افزایش گلبولهای سفید خون بسیار تاثیرگذار می باشند. لی می گوید: خوردن پروتئین، حتی زمانی که شما اصلا احساس مریض بودن هم ندارید بسیار اهمیت دارد. بدن شما نیاز به افزایش در تولید تعداد سلول های سفید خون در مبارزه با عفونت ها دارد و این مواد غذایی حاوی این خاصیت ها می باشند.
بهترین:
چای به هنگام سرماخوردگی و مخصوصا برای گلو بسیار مناسب است. اما باید بدانید منظور ما چای کافئین دار نمی باشد بلکه ،چای گیاهی یا چای سبز که بدون کافئین می باشند از بهترین ها هستند. لی می گوید: مایعات گرم مانند آب جوشیده، چای بدون کافئین در شل کردن مخاط گلو و بیرون بردن آن از بدن بسیار موثر است.
بهترین:
همه شما احتمالا می دانید که هنگامی که دچار آنفلوانزا شده اید نوشیدنی ها کمک بسیاری در از بین بردن و رفع استفراغ و اسهال خواهند کرد.در این مواقع به جای خوردن نوشیدنی هایی که شامل قندهای افزوده شده می باشند بهترین جایگزین، آب نارگیل است که یک منبع طبیعی از الکترولیت ها برای بازگرداندن تعادل به بدن می باشد.
بهترین:
در مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده است، محققان دریافتند که یک تا دو قاشق چای خوری عسل در تسکین علائم عفونت تنفسی بسیار موثر می باشند. چیزهای شیرین طبیعی باعث ترشح بزاق و کمک به خشک نشدن گلو می شود و آنتی اکسیدان های طبیعی و خواص ضد میکروبی موجود در آن به  سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند.
بدترین:
خب، همه ما می دانیم که بیرون رفتن به هنگام مریض بودن و خوردن نوشیدنی های الکل دار چقدر در سرکوب سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار بوده و هشداردهنده می باشند. به این ترتیب به هنگام سرماخوردگی و آنفلوانزا نوشیدنی های کافئین دار و الکل دار بسیار بسیار مضر می باشند. 
بدترین:
بسیاری از مادران عزیز به هنگام مریض شدن فرزندانشان نوشیدن آب پرتقال را بسیار پیشنهاد می کنند. درست است که آب پرتقال حاوی ویتامین C می باشد اما در مقابل همین آب پرتقال آماده و بسته بندی شده حاوی قند بسیار بوده که باعث کاهش تعداد سلول های سفید خون در مبارزه با عفونت می شود.
بدترین:
به هنگام مریضی خوردن انواع گوشت های پر چرب بسیار مضر می باشد چرا که قابل هضم نیستند و در این مواقع باید از خوردن این گوشت ها اجتناب کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *