کدام نمک فشار خون را بالا نمی برد!
با ما همراه باشید.
کدام نمک فشار خون را بالا نمی برد!!
فشار خون از قدیم الایام به عنوان اصلی ترین عامل مرگ و میر بوده و مرگ خاموش نام گرفته است. لذا مصرف نمک همیشه از سوی پزشکان جهت کاهش فشار خون اولین قدم در مبارزه با این بیماری مرگبار و بیماری های قلبی و کلیوی، آسم، سرطان ها و پوکی استخوان است.
سدیم بالا مساویست با فشار خون بالا؟
بسیاری از افراد فرق بین سدیم و نمک را نمی دانند. سدیم به تنهایی شور نیست و تمامی مواد افزودنی و نگه دارنده ها، غذاهای کنسروی، سسها و غیره.. همگی دارای سدیم بوده و روزانه به وفور وارد بدنمان می شوند.
از این رو بهترین راه پیشنهادی برای کاهش ورود سدیم به بدن کم کردن یا قطع مصرف نمک معمولی بوده و یا می توان به راحتی بدون کاهش میزان نمک مصرفی روزانه تنها با جایگزین کردن نمکهای کم سدیم از خوردن غذاهای خوش طعم لذت برد.
چرا نمک کم سدیم یددار برای سلامتی و فشار خون!
اما بهترین توصیه در انتخاب صحیح ترین نوع نمک، استفاده از نمک دریا کم سدیم یددار است. البته می بایست مواظب نمکهای قلابی موجود در بازار تحت نام نمک دریا باشید. زیرا این دسته از نمک ها فاقد اطلاعات ضروری و مناسب بر روی بسته بندی شان بوده و دارای میزان بالای فلزات سنگین مانند نیکل و آرسنیک و مس در خود هستند و تنها نمک استخراج شده از دریا که کم سدیم و یددار بوده را انتخاب نمایید که جدول میزان فلزات سنگین آن بر روی بسته بندی درج گشته باشد.
مصرف سدیم و تأثیر ناگوار آن بر روی سلامتی
بدن انسان نمی تواند بدون نمک زندگی کند، اما مقدار مصرف آن نیز بسیار مهم است. مقدار سدیم و کلر برای حفظ تعادل آب بدن و فعالیت عضلات بسیار مهم است. طبق گزارشات سازمان WHO، مقدار مصرف روزانه نمک برای بزرگسالان ۹ گرم است. افزایش مصرف نمک برابر است با افزایش سدیم بدن. این امر منجر می شود تا آب میان سلولی در بدن جمع شود و حجم خون افزایش یابد، درنتیجه قلب برای افزایش آن مقدار حجم، ضربان را افزایش می دهد. پس این تلاش اضافی قلب باعث افزایش فشار خون می شود. حتمأ در مصرف نمک باید دقت کنید.