خواص و مضرات برنج سفید

مطلب را به اشتراک بگذارید

• برنج سفید نیروبخشی طبیعی است، دارای خاصیت ادرار آور است، فاقد کلسترول است و خاصیت گوارشی و ضد التهابی دارد. 
• برنج سفید منبع غنی از فیبر خوراکی است که برای داشتن سیستم گوارشی سالم بسیار ضروری است، زیرا عملکرد سیستم های مختلف بدن را منظم نگه می دارد. 
• برنج سفید دارای پروتئین است ، که برای رشد و ترمیم ماهیچه ها ضروری است. پروتئین جزء مهمی از مو، ناخن و پوست نیز می باشد.
• برنج سفید دارای مقادیر بالای منگنز است که به عملکرد سیستم ایمنی بدن و رشد و نمو استخوان ها کمک شایانی می کند.
• برنج سفید دارای چربی خیلی کم است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای افرادی است که به دنبال کاهش وزن هستند.
• برنج سفید عاری از گلوتن است و بنابراین برای مصرف افرادی که نسبت به گلوتن و پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار حساسیت دارند، بسیار مناسب است. 
• برنج سفید دارای ویتامین B1 است که برای داشتن قلبی تندرست و سیستم عصبی سالم بسیار ضروری است.
• برنج سفید دارای نشاسته مقاومی است که به صورت هضم نشده به روده انتقال یافته و موجب رشد باکتری های مفید در روده می گردد که این امر برای سلامت روده ها بسیار مفید است.
• از آنجایی که برنج سفید دارای سدیم بسیار کمی است، بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماری فشار خون توصیه می گردد. 
• از پودر برنج سفید برای درمان انواع ناراحتی های پوستی استفاده می شود.
• از آرد برنج سفید نیز ضمادی درست می شود که برای درمان آکنه، سرخک، سوختگی ها و هموروئید مورد استفاده قرار می گیرد.
•  برنج حاوی آمینو اسید ها ست که برای ساخت بافت های ماهیچه ای ، آنتی بادی ها ، آنزیم ها و هورمون ها بسیار مفید و ضروری هستند. این آمینو اسید ها در سلامت پوست، مو، دید چشم، قلب، ریه ها، غدد، مغز و سیستم عصبی نقش بسزایی دارند.
• برنج به آسانی هضم می شود و برنج برای کنترل تعریق و کاهش فشار خون بسیار مفید بوده و دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و به همین دلیل مصرف مداوم برنج از بروز بیماری اِدم (ورم) جلوگیری می کند.
• غلاف برنج، دارویی موثر در درمان اسهال خونی است. غلاف برنج ۳ ماهه دارای خواص ادرار آور است. چینی ها معتقد اند که برنج موجب افزایش اشتها، درمان ناراحتی های گوارشی و سوءهاضمه می گردد.
نکات آشپزی
• قبل از پخت و پز، برنج سفید را به درستی بشویید تا هر گونه نشاسته و پس مانده های اضافی آن زدوده شود و از چسبنده شدن برنج جلوگیری گردد.
• برنج را در قابلمه ای با کف ضخیم بپزید تا ته دیگ آن نازک تر شود.
• هنگام پخت برنج، یک قاشق روغن زیتون به آب اضافه کنید تا دانه های آن به یکدیگر نچسبند.
• از هم زدن برنج هنگام پخت خودداری کنید زیرا این کار موجب خرد شدن دانه های برنج و آزاد سازی نشاسته می شود و در نتیجه برنج چسبنده می گردد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *