برنج سفید و خواص آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

برنج سفید و خواص آن

برنج با نام علمی (Oryza sativa) از مهم ‌ترین غلات جهان است. این گیاه یکساله دارای ریشه ای سطحی و افشان و ساقه ای بندبند و تو خالی است. دانه های برنج سه نوع هستند: دانه بلند، دانه متوسط و دانه کوتاه. سرچشمه برنج از کشور چین و حدود ۶ تا ۹ هزار سال پیش می باشد.برنج سفید غذای اصلی بیش از نصف جمعیت جهان است و در نقاط دیگر نیز در حال محبوب شدن است. تقریباً ۲۵۰۰۰ نوع برنج در کل جهان وجود دارد اما رایج ترین نوع مصرفی آن برنج سفید و برنج قهوه ای است. گرچه برنج قهوه ای مفید تر از برنج سفید است اما برنج سفید پرطرفدار بوده و مردم از مصرف آن لذت بیشتری می برند.

برنج سفید همان برنج آسیاب شده است که غلاف، سبوس و جوانه آن حذف شده است. دانه های برنج را برای داشتن ظاهری روشن، سفید و براق، جلا می دهند. برنج سفید دارای خواص درمانی بسیاری مانند تامین سریع انرژی، کمک به اجابت مزاج خوب و تامین ویتامین B1 مورد نیاز بدن است.

برنج سفید دارای مقادیر بالای کربوهیدرات بوده و منبع خوبی برای تامین انرژی است. برنج دارای پروتئین، ویتامین B، اسید فولیک، آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فیبر خوراکی نیز می باشد. سدیم موجود در برنج بسیار کم است و برنج فاقد کلسترول می باشد.

جهت آگاهی از ارزش غذایی برنج سفید و خواص درمانی و تغذیه ای آن به ادامه مطلب توجه فرمائید.

ارزش غذایی ۱۵۸ گرم برنج سفید پخته شده بدون نمک و روغن عبارتست از :

ماده مغذی

میزان ماده مغذی

کالری کل

۲۰۵

پروتئین

۴٫۲ گرم

آب

۱۰۸ گرم

خاکستر

۰٫۶ گرم

کربوهیدرات کل

۴۴٫۵ گرم

فیبر خوراکی

۰٫۶ گرم

شکر

۰٫۱ گرم

چربی کل

۰٫۴ گرم

نیاسین

۲٫۳ میلی گرم

ویتامین B6

۰٫۱ میلی گرم

فولات

۹۱٫۶ میکرو گرم

کلسیم

۱۵٫۸ میلی گرم

آهن

۱٫۹ میلی گرم

منیزیم

۱۹ میلی گرم

فسفر

۶۸ میلی گرم

پتاسیم

۵۵٫۳ میلی گرم

سدیم

۱٫۶ میلی گرم

روی

۰٫۸ میلی گرم

مس

۰٫۱ میلی گرم

منگنز

۰٫۷ میلی گرم

سلنیوم

۱۱٫۹ میکرو گرم

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم برنج سفید دانه متوسط خام نیز عبارتست از :

ماده مغذی

میزان ماده مغذی

کالری

۳۶۰

ویتامین B6

۰٫۱۴۵ میلی گرم

تیامین

۰٫۰۷ میلی گرم

ریبوفلاوین

۰٫۰۴۸ میلی گرم

نیاسین

۱٫۶ میلی گرم

فولات

۹ میکروگرم

کلسیم

۹ میلی گرم

آهن

۰٫۸ میلی گرم

منیزیم

۳۵ میلی گرم

فسفر

۱۰۸ میلی گرم

پتاسیم

۸۶ میلی گرم

سدیم

۱ میلی گرم

روی

۱٫۱۶ میلی گرم

مس

۰٫۱۱ میلی گرم

منگنز

۱٫۱ میلی گرم

کربوهیدرات

۷۹٫۳۴ گرم

پروتئین

۶٫۶۱ گرم

چربی

۰٫۵۸ گرم

آب

۱۲٫۸۹ گرم

خاکستر

۰٫۵۸ گرم

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *