انواع چربی و روغن مضر و مفید

انواع چربی و روغن مضر و مفید

مطلب را به اشتراک بگذارید

انواع چربی و روغن مضر و مفید :

غذاهای سرخ شده حاوی مقدار زیادی چربی است.اصطلاح چربی و روغن دارای معنی یکسانی هستند.چربی موجود در رژیم غذایی (چربی مواد غذایی و نوشیدنی) برای بسیاری از فرآیند های بدن عاملی مهم هستند. برای مثال به حرکت برخی از ویتامین ها کمک می کنند ،همچنین برای تولید هورمون نیز نقش اساسی دارند.
گروه های مختلف چربی در رژیم غذایی وجود دارد و هر یک از گروه ها بر روی میزان کلسترول خون شما تاثیر دارند. به همین دلیل باید غذاهای حاوی چربی های اشباع نشده را جایگزین چربی های اشباع شده و ترانس کنید.
هر گرم چربی حاوی دو برابر کیلوژول (انرژی) کربوهیدرات یا پروتئین است.به همین دلیل اگر از غذاهای چرب و نوشیدنی ها بیش از حد مصرف می کنید وزن شما به راحتی بالا می رود.وعده های غذایی با چربی کمتر در داشتن وزنی ایده آل بسیار کمک می کند.

انواع چربی

چربی موجود در رژیم غذایی را می توان به سه گروه طبقه بندی کرد :

• اشباع شده
• اشباع نشده
• ترانس

هر یک از این چربی ها عملکرد متفاوتی در بدن دارند.

چربی های اشباع شده

چربی های اشباع شده خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی،سکته مغزی و سطح کلسترول خون LDL را افزایش می دهند.این نوع چربی ها بیشتر در فست فود و شیرینی جات یافت می شوند.چربی های اشباع شده در غذاهایی از جمله فرآورده های لبنی وگوشت نیز موجود اند.بر خلاف مواد قبل این نوع مواد غذایی حاوی مواد غذایی هستند.برای انتخاب این نوع مواد غذایی از مواد غذایی کم چرب استفاده کنید مثل :
شیر کم چرب،ماست و پنیر
• گوشت فاقد چربی

چرب های اشباع نشده

چربی های اشباع نشده هنگامی که جایگزین چربی های اشباع شده می شوند، سطح کلسترول LDL را کاهش می دهند. در هر صورت چربی های اشباع نشده را جایگزین اشباع شده کنید.برای مثال :
روغن زیتون را جایگزین کره کنید.
• آجیل و میان وعده های سالم را جایگزین سیب زمینی و شکلات کنید.
• سالاد و گوشت بدون چربی را جایگزین غذاهای سرخ شده و ساندویج نمائید.

چربی های ترانس

چربی های ترانس همانند چربی های اشباع شده در بدن عمل می کنند و باعث افزایش سطح کلسترول خون بد LDL و بیماری های قلبی می شوند.بر خلاف چربی های اشباع نشده ، سطح کلسترول خوب یعنی HDL را پایین می آورند.چربی های ترانس برای بدن بسیار مضرند.
چربی های ترانس در طبیعت بسیار کمیاب هستند.فقط در معده گاو و گوسفند درست می شوند.به همین دلیل به مقدار کمی در شیر،پنیر،گوشت گاو و گوسفند یافت می شود.همچنین در تولید برخی از محصولات پخته شده مانند کیک،شیرینی،بیسکویت و نان نیز موجود است.بیشترین نگرانی مربوط به محصولات تولید شده است نه در مقدار کم محصولات سالم مثل محصولات لبنی کم چرب یا گوشت بدون چربی.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *