گراتن سیب زمینی

مطلب را به اشتراک بگذارید

مواد لازم : 
پنیر گرویر یا پنیر سوئیسی رنده شده ………………….. ۲۵۰ گرم
پنیر پارمزان رنده شده ………………………………….. ½ پیمانه (۶۵ گرم)
خامه ……………………………………………………. ۳ پیمانه
 سیب زمینی متوسط ………………………………… ۴ عدد (۹۰۰ گرم)
تره‌فرنگی ……………………………………………….. ۱ عدد
روغن زیتون …………………………………………… ۳ قاشق غذاخوری
جعفری تازه خردشده ………………………………….. ۲ قاشق غذاخوری
نمک …………………………………………………….. به مقدار لازم

فلفل ……………………………………………………. به مقدار لازم

طرز تهیه :

۱٫ سیب زمینی‌ها را پوست کنده و به قطر ۳ میلی‌متر ورقه کنید.

۲٫ فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. یک ظرف مناسب فر و متناسب با اندازه مواد را با ۱٫۵ قاشق غذاخوری کره چرب نمایید.

۳٫ از سیب زمینی‌های ورقه‌شده را در کف ظرف بچینید و روی آنها نمک و فلفل بپاشید. سپس با نیمی از پیازهای اسلایس شده و  ½ پیمانه از پنیر رنده شده لایه‌ای ایجادکنید.

۴٫ اگر از پیازچه استفاده می‌کنید نیمی از پیازچه و جعفری را اضافه نمایید. مقدار کمی پارمزان روی آنها بپاشید. دوباره با از سیب زمینی‌ها لایه‌ای ایجاد کنید و روی آنها نمک و فلفل بپاشید.

۵٫ سپس بقیه پیازهای اسلایس شده، ½ پیمانه پنیر رنده شده، بقیه جعفری و پیازچه و کمی پنیر پارمزان را اضافه نمایید.

۶٫ روی آنها را با باقی‌مانده سیب زمینی‌های اسلایس شده بپوشانید. خامه را اضافه نموده و ۱٫۵ قاشق غذاخوری از روغن زیتون را نقطه نقطه روی سیب زمینی‌ها قرار دهید.

۷٫ روی ظرف را با فویل آلمینیومی بپوشانید و غذا را به مدت ۱ ساعت بپزید. در این مرحله سیب‌زمینی ها نسبتاً نرم شده‌اند اما کاملا پخته نیستند.

۸٫ پس از گذشت ۱ ساعت ظرف را بیرون آورده و بقیه پنیر پارمزان و پنیر گرویدر رنده‌شده را روی غذا بپاشید.

۹٫ دوباره ظرف را در فر قرار داده و اجازه دهید تا به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه دیگر بپزد. زمانی پخت غذا به اتمام می‌رسد که سیب زمینی‌ها بدون اینکه له شوند نرم شده باشند و مخلوط شیر و خامه جذب غذا شده باشد. 

نکته: مصرف سیب زمینی برای گروه های خونی O و A مضر می باشد و برای گروه های خونی B و AB بلا مانع است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *