ویتامین E

مطلب را به اشتراک بگذارید

ویتامین E در سال ۱۹۲۰ به عنوان فاکتوری محلول در چربی وضد سقط جنین شناخته شد و نام علمی آن توکوفرول  Tocopherol است. دلیل شهرت ویتامین E خاصیت آنتی اکسیدان آن است. که عبارتست از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که دراثر استرسهای فیزیولوژیکی و محیطی در خون بوجود آمده، این خاصیت در ویتامین E و C موجود است، پس از اینجا درمی یابیم که این ویتامین ارتباط زیادی بامحیط دارد. کسانیکه در مشاغل پر استرس فعالیت دارند، کسانیکه به بیماری های مزمن مبتلا هستند و یا دچار صدمات کلی شده اند از جمله افرادی هستند که، به این ویتامین توجه بسیاری نشان  می دهند. این ویتامین در عملکرد کلیه سلولها موثر است از اینرو کمبود آن عوارض زیادی را در پی خواهد داشت.
عملکرد ویتامین E چیست؟
همانطور که بیان شد ویتامینE یک آنتی اکسیدان است. این ویتامین در لایه چربی دیواره سلول ودر داخل سلول قرار دارد واز بروز تخریب در دیواره سلول جلوگیری می کند. همین عملکرد ویتامین E است که از بروز تخریب داخل عروق و سکته های قلبی جلوگیری می کند، کمبودهای غذایی بر ذخیره آن در بدن موثر است؛ کمبود آن در بیماریهای قلبی بیشتر دیده شده است.
بررسی اثرات آنتی اکسیدان E دربسیاری از شرایط تخریبی چون پیری، آلودگی هوا، استرس های محیطی،سرطان، بیماری های قلبی، آب مروارید، دیابت و عفونت در حال انجام است.
میزان مصرف ویتامین E برای سنین مختلف:

          گروه بندی سنی           

میزان مصرف ویتامین   E

 در روز

              کودکان            

  ۱-۳ سال

۶ میلی گرم در روز 

   ۴-۸ سال

۷ میلی گرم در روز

  ۹-۱۳ سال

۱۱ میلی گرم در روز

             زنان             

۱۴ سال و بالاتر از آن

۱۵ میلی گرم در روز

زنان باردار

۱۵ میلی گرم در روز

زنان شیرده

۱۹ میلی گرم در روز

                                         مردان                                        

۱۴ سال و بالاتر از آن 

۱۵ میلی گرم در روز

ویتامین E تنها توسط گیاهان تولید می شود.در برگها و دانه ها، خصوصا” روغنهای گیاهی موجود است و میزان مورد نیاز روزانه آن دربدن ۷ تا۹ میلی گرم می باشد. بامصرف روزانه آجیل (البته در صورت تازه بودن و بر اساس گروه خونی خود)، سبوس جو دو سر روغن زیتون و روغن هسته انگور می توانید میزان زیادی ویتامین E دریافت کنید. میزان مصرف از این مواد غذایی باید در حد نیاز باشد. 
توجه: قبل از مصرف هر گونه دارو یا مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *