خواص آنتی اکسیدانی روغن زیتون فرابکر اُرگانیک

مطلب را به اشتراک بگذارید

خواص آنتی اکسیدانی روغن زیتون فرابکر اُرگانیک

آنتی اکسیدان و استرس اکسیداتیو چیست؟

اکسیداسیون فرآیندی است که نه تنها هنگام تهیه روغن، بلکه درون بدن انسان نیز رخ می دهد. واکنش هایی که درون بدن انسان به طور مداوم رخ می دهند، موجب ایجاد رادیکال های آزاد (پر اکسیدان ها) می گردند.
به طور طبیعی رادیکال های آزاد موجب آسیب زیادی نمی شوند زیرا آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر این رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و توازن بین آنتی اکسیدان ها و پر اکسیدان ها را حفظ می کنند.
البته اگر این توازن از بین برود، استرس اکسیداتیو ایجاد می شود که موجب زوال عملکرد سلول های سالم و حتی مرگ سلول های سالم می شود.
اکسیداسیون پدیده ای پیچیده و بنیادی در فرآیند پیری سلول ها است. غشای سلول ها دارای مقادیر زیادی از چربی و کلسترول است و ترکیب آنها به رژیم غذایی فرد بستگی دارد.
اگر رژیم غذایی حاوی روغن زیتون ارگانیک زیادی باشد، سلول ها در برابر اکسیداسیون مقاوم تر بوده و در نتیجه زوال و پیری سلول ها نیز دیر تر رخ می دهد. تقریباً ۱٫۵ درصد روغن زیتون شامل آنتی اکسیدان ها می شود.

آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون فرابکر اُرگانیک

ویتامین E، کاروتنوئید ها و ترکیبات فنولی همگی از آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون فرابکر ارگانیک هستند که خواص آنها در پیشگیری از انواع بیماری ها و جلوگیری از پیری اثبات شده است.
محتوای فنولی درون روغن زیتون بستگی به شرایط آب و هوایی محل کشت زیتون و زمان برداشت زیتون دارد. روش های تهیه و نگهداری از روغن زیتون نیز در این امر بی تاثیر نیستند.
فنول ها خواص زیستی بسیاری دارند. برای مثال، هیدروکسیتیروزول (hydroxytyrosol) از تجمع پلاکت ها جلوگیری کرده و دارای خاصیت ضد التهابی است.
اولئوروپین (oleuropein) نیز موجب تشکیل اسید نیتریک می شود که گشادکننده عروق است و دارای خاصیت ضد باکتریایی قوی می باشد.
LDL های اکسید شده موجب تشکیل پلاک های چربی در رگ ها می گردند. اما روغن زیتون ارگانیک قادر به مبارزه علیه اکسیداسیون LDL ها بوده و توانایی سلول های بدن را در مقابله با اثرات سمی اکسیدان ها افزایش می دهد.
میزان بالای آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی مدیترانه ای تاثیر زیادی بر روی طول عمر ناشی از این نوع رژیم غذایی دارد.
این آنتی اکسیدان ها در میوه ها و سبزیجات تازه یافت می شوند. روغن زیتون تنها روغنی است که از میوه گرفته می شود و به همین دلیل غنی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری است.
شاید دلیل داشتن آنتی اکسیدان های زیاد این باشد که زیتون در معرض هوا قرار دارد و مجبور است از خود در برابر اکسیژن دفاع کند. به همین دلیل آنتی اکسیدان های بیشتری تولید می کند که بعداً به روغن زیتون نیز انتقال می یابند.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *