فیبر و تأثیرات آن بر بدن

مطلب را به اشتراک بگذارید

فیبر نوعی ماده ی بدست آمده از گیاهان است که انسان به سادگی قادر به هضم آن نیست. 
دو نوع فیبر موجود است که هر دو برای سلامت بدن مهمند: محلول و نا محلول.
فیبر های محلول، در آب حل می شوند و در روده مانند ژله می شوند. 
جو دوسر، لوبیا و برخی سبزیجات و میوه ها سرشار از این نوع فیبر هستند.
فیبر های نامحلول در آب حل نمی شوند و پس از عبور از دستگاه گوارش، دست نخورده باقی می مانند. 
سبوس گندم، غلات سبوس دار، سبزیجات و پوست میوه منابعی غنی از این نوع فیبر هستند.
مزایا

سلامت قلب و عروق:
 فیبر محلول با مهار جذب کلسترول مضر، از بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند.

کنترل دیابت و قند خون: 
فیبر موجب تنظیم یا کاهش سرعت جذب قند می شود، از این جهت برای بیماران دیابتی بسیار مناسب است.

پیشگیری از اسهال و یبوست: 
فیبر محلول، به رشد باکتری های مفید روده کمک کرده و موجب کاهش زمان انتقال مواد غذایی از معده به روده می شود.

فیبر نامحلول موجب نرم شدن مدفوع و حرکت منظم آن می شود.

کاهش وزن: هر دو نوع فیبر موجب سیری طولانی مدت می شوند و از مصرف مقدار کالری زیاد، جلوگیری می کنند.
پیشگیری از سرطان:
 غذاهای غنی از فیبر حاوی آنتی اکسیدان و مواد شیمیایی گیاهی هستند که موجب جلوگیری از برخی سرطان ها می شوند.

سعی کنید حتماً مواد غذایی حاوی فیبر را در رژیم غذایی روزانه ی خود بگنجانید. 
یکی از بهترین و سالم ترین منابع فیبر، جو دوسر پرک است. جو دوسر پرک در پنج نوع درشت، خرد شده، صبحانه، سبوس و بلغور موجود است.
همچنین با استفاده از جو دوسر پرک می توان غذاها، سوپ ها، شیرینی ها و صبحانه های بسیار لذیذ و مغذی تهیه کرد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *