گوشت گوسفند و خواص آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

گوشت گوسفند و خواص آن

گوشت گوسفند یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی بدست می آید. گوسفندها را از نظر زمان آمادگی برای استفاده از گوشت آنها به سه دسته تقسیم می کنند که عبارت است از : گوسفندی که دارای سنی کمتر از ۱۲ ماه و بدون دندان می باشد که به آن بره گفته می شود. گوسفندی که بیش از ۲ دندان دائمی ندارد هاگست و به گوسفندی که بیش از ۲ دندان دائمی دارد قوچ (ماده) و میش (نر) گفته می شود. گوشت بره های جوان تر و کوچکتر نسبت به گوشت یک گوسفند دو ساله تردتر و دارای رنگ روشن تری می باشد. همچنین بره های کوچکتر، دارای گوشت روشن تر، معمولاً صورتی مایل به قرمز را دارا می باشند.

انواع دیگر گوسفند ها عبارت است از :

–    بره های شیر خوار :  این بره ها دارای ۴ تا ۶ هفته سن هستند. گوشت این نوع بره در کشورهای آمریکا و انگلستان به خاطر غیر اقتصادی بودن آن مورد استفاده قرار نمی گیرد. گوشت این بره های کوچک دارای عطر و طعم فوق العاده ای است که پس از کبابی یا دودی کردن طعم لذیذ و مطلوب آن چند برابر می شود. گوشت بره های کوچک در مناطق شمالی اسپانیا و یونان یافت می شود .

–    بره های جوان بره های شیر خواری هستند که ۶ تا ۸ هفته سن دارند.

–    بره های شیرخوار معمولا ۳ تا ۵ ماهه هستند و در اواخر زمستان یا اوایل بهار به دنیا آمده اند.

–    بره های جوان که سنی کمتر از یکسال را دارند.

–    بره های یکساله که ۱۲ تا ۲۴ ماهه هستند.

–    بره هایی که به آنها اجازه چرا در مناطق پر آب و علف داده می شود تا به وزن ایده ال برای فروش یا فرستادن به کشتارگاه برسند.

خواص گوشت گوسفند

–    زمانی که صحبت از تأمین امگا ۳ بدن به میان می آید ناخودآگاه ذهن ما به سمت آجیل و ماهی کشیده می شود، اما باید بدانید که گوشت گوسفند دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ می باشد.

–    گوشت گوسفند حاوی میزان بالای پروتئین می باشد.

–    گوشت گوسفند منبع غنی از آهن است. مصرف تکه ای از این گوشت می تواند ۲۰% از آهن مورد نیاز روزانه بدن یک مرد و ۱۲% آهن مورد نیاز روزانه بدن یک زن را تأمین کند. آهن موجود در گوشت گوسفند برای پیشگیری از کم خونی ضروری است. خاصیت آهن موجود در گوشت گوسفند جذب راحت آن توسط بدن است. از آنجائیکه آهن یک عنصر حیاتی جهت تشکیل گلبولهای قرمز خون می باشد مصرف این گوشت بسیار مفید می باشد.

–    با مصرف گوشت گوسفند شما می توانید ۴۵% از روی مورد نیاز بدن که برای رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری می باشد را دریافت کنید. روی موجود در گوشت گوسفند نسبت به روی موجود در خوراکیهای دیگر نظیر لبنیات و حبوبات راحت تر جذب بدن می شود.

–    گوشت گوسفند و بره منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B می باشد.این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری می باشد. با مصرف قسمتی از گوشت این حیوان فرد می تواند ۱۰۰% از نیاز ویتامین B12 روزانه خود را دریافت کند.

–    گوشت گوسفند حاوی عناصر کمیابی نظیر مس،منگنز و سلنیم می باشد.

–    با استفاده از روشهای جدید قصابی و خرد کردن گوشتها، با جدا کردن چربیهای اضافی، میزان چربی موجود در گوشتها نیز بسیار کمتر شده است. به عنوان مثال استیک ران گوسفند دارای ۵% چربی می باشد.

–    نیمی از چربی موجود در گوشت گوسفند، اشباع نشده است به همین جهت برای سلامتی انسان مفید بوده و به طور معمول مصرف این نوع گوشت در رژیم های غذائی سالم توصیه می شود.

آشپزی با گوشت گوسفند و بره :

گوشت بره از حیوان ۱ ماهه تا ۱ ساله که دارای وزن ۵/۵ تا ۳۰ کیلو است، بدست می آید. معمولاً این گوشت نسبت به گوشت گوسفند های مسن تر، تردتر و لطیف تر بوده و بیشتر در کشورهای آسیائی برای آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. گوشت هاگست و گوسفند قوچ یا میش به دلیل داشتن غلظت بالاتر اسیدهای چرب، دارای عطر و طعم قوی تری است و به همین دلیل طرفدارهای بیشتری دارد. گوشت گوسفند قوچ یا میش به دلیل بلوغ بافت های گوشتی برای پخت غذاهایی که در آن گوشت را با مواد دیگر ترکیب می کنند مناسب تر است.

گوشت قسمتهای مختلف بدن این حیوان برای پخت غذاهای گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال قسمت فیله جهت تهیه استیک مناسب است. در صنعت تهیه سوسیس، کالباس و همبرگر از گوشت گردن گوشت گوسفند استفاده می شود. گوشت قلوه گاه برای چرخ کردن مناسب بوده یا از گوشت قسمت راسته حیوان برای تهیه رست بیف استفاده می شود.


توجه :
 مصرف گوشت گوسفند برای دارندگان گروه خون A توصیه نمی شود.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *