۱۰ مزیت کینوا

10 مزیت کینوا OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

۱۰ مزیت کینوا و دیگر خواص آن را ارائه می کنیم.

با ما همراه باشید.

۱۰ مزیت کینوا

کینوا حاوی مس، فیبر، منیزیم، منگنز، فسفر و روی است. همچنین سدیمی کمتر از ذرت، گندم و جو را داراست. کینوا فاقد گلوتن است، بنابراین حتی کسانی که بیماری سلیاک دارند می توانند از آن استفاده کنند. جداول مزیت و خواص کینوا و دیگر مواد غذایی را در انتهای متن مشاهده نمایید.

کینوا تنها دانه گیاهی است که سرشار از آمینو اسیدهای ضروری، تمامی عناصر و ویتامین هاست و همچنین با محیط زیست و شرایط اقلیمی بسیار سازگار است. در برابر خشکسالی، خاک های ضعیف و دارای شوری بالا، بسیار مقاوم است و میتواند در ارتفاع چهارهزار متری بالای سطح دریا رشد نماید و دمای ۸- تا ۳۸ درجه سانتی گراد را تحمل می کند.

امروزه کینوا در آشپزخانه ها، صنعت داروسازی و بسیاری از صنایع دیگر راه پیدا کرده است. کشت کینوا در پرو، اکوادور، بولیوی، کلمبیا و آرژانتین گسترش یافته است، هم چنین تولید کینوا در کانادا، فرانسه، سوئد، ایتالیا و بسیاری از کشورهای دیگر گسترش یافته است.

۱۰ مزیت کینوا:

۱- سرشار از پروتئین:

کینوا از معدود دانه های مغذی است که دارای ۹ نوع آمینو اسید مختلف ضروری بدن می باشد. در واقع این دانه مانند یک پروتئین حیوانی عمل می کند. کینوا علاوه بر ۸ آمینواسید دیگر، شامل لیزین نیز می باشد. یک فنجان کینوا حدود ۲۲۰ کالری و ۸ گرم پروتئین برای بدن شما فراهم می کند. این پروتئین معادل یک تخم مرغ یا ۳۰ گرم مرغ، ماهی و یا پروتئین حیوانی است.

۲- یکی از بهترین مزیت کینوا، فاقد گلوتن بودن آن است:

این دانه فاقد گلوتن است پس برای بیماران مبتلا به سلیاک که به دنبال رژیم غذایی بدون گلوتن هستند می تواند مفید باشد. این افراد برنج را به عنوان دانۀ مغذی در رژیم خود قرار می دهند که بسیاری از پروتیئن ها و مواد مغذی لازم بدن را ندارد. اگر به جای برنج از کینوا در رژیم خود استفاده کنند انواع پروتئین ها، آهن، کلسیم، فیبر و ویتامین های گروه B بیشتری را دریافت خواهند کرد و با استفاده از کینوا از یک رژیم متعادلتری برخوردار خواهند شد.

10-مزیت-کینوا-OAB

۳- کینوا سرشار از فیبر:

یکی از مزایای اصلی این دانه سرشار از فیبر بودن آن است. در هر فنجان پخته شده از این دانه ۵ گرم فیبر وجود دارد. بیشتر فیبر موجود در آن فیبر نامحلول است که مورد نیاز برای یک سیستم گوارشی سالم است. فیبر نامحلول باعث هضم راحت غذا می شود و هیچ کالری اضافی در بدن باقی نمی ماند. پس شما بدون هیچ کالری اضافی فیبر لازم خود را دریافت می کنید.

فیبر باعث از بین بردن یبوست می شود. هم چنین باعث جلوگیری از امراض قلبی در اثر افزایش فشار خون و دیابت می شود. فیبر بالای کینوا آن را به غله ای سودمند برای زنان در دوران حاملگی جهت جلوگیری از ابتلا به دیابت و یبوست دوران بارداری مبدل کرده است.

۴- سلامت قلب:

یکی از مزیت های این دانه دارا بودن چربی های سالم برای قلب است. این دانه شامل ۴ گرم چربی در هر فنجان و فاقد هر گونه چربی ترانس است. حدود ۲۵% از چربی این دانه را چربی اشباع نشده سالم تشکیل می دهند و ۸% آلفالیفولنیک از نوع امگا ۳ موجود درگیاهان. با مصرف این دانه چربی های بدن شما به تعادل می رسند و شما از هرگونه خطر قلبی و عروقی در امان هستید. رژیم غذایی سرشار از (آلفالیفولنیک اسید) ALA می تواند باعث کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند. ALA همچنین به کاهش التهاب ریه در افراد مبتلا به آسم و به طور کلی به بهبود عملکرد ریه نیز مفید است.

۵- آنتی اکسیدان:

کینوا شامل دو آنتی اکسیدان کوریستین و کامفرول که برای کاهش التهاب مفید هستند را داراست. یک آنتی اکسیدان دیگر پلی فنول است که ممکن است نقش چشمگیری در پیشگیری از بیماری ها بازی کند.

۶- مواد مغذی:

کینوا به عنوان ماده مغذی فوق العاده سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، منیزیم و آهن است. ریبوفلاوین و فولات در این دانه وجود دارد. این دانه، فرآوری شده یا تصفیه می شود بنابراین کلیه خاصیت های آن دست نخورده باقی می ماند. حاوی کلسیم، منیزیم، آهن و پتاسیم قابل توجهی نسبت به سایر غلات است.

۸۰% مردم به دلیل کمبود منیزیم دچار درد عضلات، بی خوابی و اضطراب هستند. این غله حاوی میزان قابل توجهی منیزیم است. بسیاری از بانوان به علت از دست دادن خون زیاد در عادت های ماهانه خود دچار فقر آهن و کمبود آهن هستند این دانه منبع آهن خوبی برای تأمین این فقر آهن است.

۷- دیگر مزیت کینوا این است که برای کاهش وزن مفید است:

با توجه به مقدار قابل توجه فیبر و پروتئین نامحلول بالا در این دانه، کمک شایانی به افزایش احساس سیری بعد از غذا می کند و باعث افزایش مصرف و سوزاندن چربی ها در بدن شده و وزن را کاهش می دهد.

۸- درمان سرطان:

کوریستین موجود در این دانه باعث افزایش مقاومت بدن در برابر انواع سرطان ها می شود.

۹- کاهش ابتلا به دیابت:

مطالعات نشان می دهند، استفاده دو وعده از کینوا در روز خطر ابتلا به دیابت نوع دو را تا ۲۱ % کاهش می دهد.

۱۰- مبارزه با بیماری ها:

با توجه به پروتئین بالای کینوا، فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی، این غله به عنوان یک غذای کاربردی که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت را کاهش می دهد.

خرید-کینوا-سفید-خارجی-OAB

جهت خرید و مشاهده قیمت کینوا سفید درجه یک OAB کلیک کنید.

خواص و مزیت کینوا در پزشکی:

– جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی

– برای درمان افراد دیابتی نوع ۲

– ضد فشار خون بالا

– مبارزه با سرطان روده بزرگ

– ضد چاقی مزمن

ارزش غذایی کینوا پرک

دیگر مزیت های کینوا:

دانه کینوا به طور طبیعی کم کالری است. کینوا منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی و فیبرهای غذایی است. یک سوم فنجان کینوا پرک حاوی ۱۳۰ کالری است .کینوا پرک منبع بسیار خوبی از پروتئین است و برای گیاه خواران سودمند می باشد.

فیبرومیالژیا:

بسیاری از مردم با داشتن فیبرومیالژیا (سندرم درد اسکلتی-عضلانی) از کینوا استفاده می کنند. کینوا به دلیل داشتن پروتئین بالا، به داشتن سلول های سالم کمک می کند. بسیاری از کارشناسان غذایی بر این باورند که عملکرد ضعیف سلول ها مسئول بروز فیبرومیالژیا هستند.

میگرن:

کمبود منیزیم دلیل دردهای میگرنی است. کینوا به دلیل داشتن منیزیم کافی، از دردهای میگرنی جلوگیری می کند.

مزیت کینوا در بارداری:

با مصرف کینوا در دوران بارداری می توانید پروتئین کافی را دریافت کنید. کینوا در مقایسه با گوشت و سویا منبع غنی از پروتئین است، زیرا تمامی آمینواسیدهای ضروری را دارد.

مو:

کینوا با داشتن پروتئین برای پاکسازی و تغذیه مو بسیار مفید است. آمینواسیدهای موجود در کینوا به ترمیم مو، تقویت ساقه مو و رشد مو کمک می کنند.

پرورش اندام:

در هر ۱۰۰ گرم کینوا ۱۴ گرم پروتئین وجود دارد. غذایی بسیار عالی برای بدنسازان است. بدنسازان کینوا را به دلیل داشتن ویتامین، مواد معدنی و نداشتن گلوتن مصرف می کنند. شما می توانید کینوا را جایگزین برنج کنید.

داشتن ریبوفلاوین بالا:

ریبوفلاوین یا B2، از ویتامین های گروه B، مسئول آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن است. همچنین به عملکرد آنزیم ها و اکسیژن رسانی در بدن کمک می کند. بسیاری از غذاهای مصرفی روزانه درصد کمی از ریبوفلاوین را دارا هستند. تنها با مصرف ۱۰۰ گرم کینوا می توانید ریبوفلاوین بدنتان را تأمین نمائید.

این گیاه سودمند دارای میزان قابل توجهی B6 است که از ویتامین های ضروری برای افراد باردار جهت جلوگیری از حالت تهوع در دوران بارداری است.

کینوا حاوی مقدار زیادی منگنز است:

منگنز آنتی اکسیدانی است که باعث جلوگیری از آسیب های میتوکندری در طول تولید انرژی می شود. هم چنین به محافظت از گلبول های قرمز خون و سایر سلول ها از طریق رادیکال های آزاد کمک میکند.

 

مزیت های کینوا و خواص آن را در جداول زیر، در مقایسه با دیگر مواد غذایی مشاهده نمایید.

جدول شماره ۱: فهرست مواد مغذی کینوا و مواد غذایی منتخب به ازای ۱۰۰ گرم وزن خشک

کینوا لوبیا ذرت برنج گندم

انرژی(کیلوکالری/۱۰۰ گرم)

۳۹۹ ۳۶۷ ۴۰۸ ۳۷۲ ۳۹۲

پروتئین(گرم/۱۰۰ گرم)

۱۶٫۵ ۲۸ ۱۰٫۲ ۷٫۶

۱۴٫۳

چربی(گرم/۱۰۰ گرم) ۶٫۳ ۱٫۱ ۴٫۷ ۲٫۲

۲٫۳

کربوهیدرات کل(گرم/۱۰۰ گرم) ۶۹ ۶۱٫۲ ۸۱٫۱ ۸۰٫۴

۷۸٫۴

 

جدول شماره ۲: مقایسه آمینو اسیدهای ضروری موجود در کینوا (مزیت کینوا) و دانه های دیگر با الگوی توصیه شده FAO برای سنین ۳ تا ۱۰ سال (گرم/۱۰۰ گرم پروتئین) 

 

 

 

توصیه شده FAO کینوا ذرت برنج گندم

ایزولوسین

۳ ۴٫۹ ۴ ۴٫۱ ۴٫۲

لوسین

۶٫۱ ۶٫۶ ۱۲٫۵ ۸٫۲ ۶٫۸

لیزین

۴٫۸ ۶ ۲٫۹ ۳٫۸ ۲٫۶

متیونین

۲٫۳ ۵٫۳ ۴ ۳٫۶ ۳٫۷

فنیل آلانیل

۴٫۱ ۶٫۹ ۸٫۶ ۱۰٫۵

۸٫۲

ترئونین

۲٫۵ ۳٫۷ ۳٫۸ ۳٫۸

۲٫۸

تریپتوفان ۰٫۶۶ ۰٫۹ ۰٫۷ ۱٫۱

۱٫۲

والی ۴ ۴٫۵ ۵ ۶٫۱

۴٫۴

 

جدول شماره ۳: فهرست مواد معدنی کینوا و مواد غذایی منتخب (mg/100 گرم وزن خشک)

 

 

کینوا ذرت برنج گندم

کلسیم

۱۴۸٫۷ ۱۷٫۱ ۶٫۹ ۵۰٫۳

آهن

۱۳٫۲ ۲٫۱ ۰٫۷ ۳٫۸
منیزیم ۲۴۹٫۶ ۱۳۷٫۱ ۷۳٫۵

۱۶۹٫۴

فسفر

۳۸۳٫۷ ۲۹۲٫۶ ۱۳۷٫۸ ۴۶۷٫۷
پتاسیم ۹۲۶٫۷ ۳۷۷٫۱ ۱۱۸٫۳

۵۷۸٫۳

روی ۴٫۴ ۲٫۹ ۰٫۶

۴٫۷

 

مقالات مرتبط

4 پاسخ

        1. با سلام. کینوا دارای طعم منحصر به فرد خودش بوده و می توان مانند برنج دم کرده و به عنوان جایگزین برنج و گوشت استفاده کرد. این محصول را می توانید از سایت oabshop.ir تهیه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *