خواص کاکائو
کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید.
این گیاه، مانند سایر غذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اکسیدان خاص خود را دارد که باعث کاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی میشود و… این گیاه، مانند سایر غذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اکسیدان خاص خود را دارد که باعث کاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی میشود. آنتی اکسیدان قوی موجود در دانه کاکائو، فلاوونوئید است که به بدن کمک می کند سموم مضر را که باعث آسیب به سلول ها می شود، دفع کند.
یک سوم چربی کاکائو را، اسید چرب اولئیک تشکیل میدهد که یک اسید چرب غیر اشباع استاز طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و سبب افزایش حافظه نیز میشود. و در روغن زیتون نیز وجود دارد و برای بیماری قلبی- عروقی مفید است. 6 ساعت بعد ازخوردن کاکائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود میآید. (گاهی آسپرین در بیماریهای قلبی، برای جلوگیری از لخته شدن خون توسط پزشک تجویز میشود).
پودر کاکائو حاوی منیزیم است که علایم قبل از قاعدگی را تسکین می دهد و مانع از بروز بیماری قلبی عروقی و فشارخون می شود.
مصرف بالای پودر کاکائو خالص عاری از شکر خطر بروز دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
– همچنین شکلات کافئین دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زیادهروی نکنید.
– فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.
– بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتیگراد است.
– شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
– شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار دهید.