مواد لازم:
برگ مو ………………………………… 500 گرم (در حدود 75 تا 90 عدد)
آبلیمو ترش تازه ………………………. 1 پیمانه
نخود پخته ……………………………. ½ پیمانه
برنج خام ……………………………… ½ پیمانه
روغن زیتون …………………………… ¾ پیمانه
گوجه فرنگی متوسط ………………… 3 عدد
جعفری ……………………………….. 1 دسته
نعناع ………………………………….. 1 دسته
پیازچه …………………………………. 1 دسته
پیاز متوسط …………………………… 1 عدد
نمک ………………………………….. 2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
برنج را در یک قابلمه پر از آب جوش که روی حرارت قرار دارد با نصف قاشق غذاخوری نمک به مدت 5 دقیقه بجوشانید سپس آبکش کنید.
از شب قبل بگذارید نخود خیس بخورد، سپس آن را بپزید و کنار بگذارید. بهتر است نخودها را کمی خرد یا دو نیم کنید تا بهتر با مواد ترکیب شود.
2 عدد از گوجهفرنگیها را خرد کنید.
برگهای نعناع و جعفری را ریز خرد کنید. پیازچهها را نیز ریز خرد کنید.
برای آماده کردن مواد میانی برگها، در یک کاسه، گوجهفرنگیهای خرد شده، نعناع، پیازچه، نخود پخته، برنج، 1 قاشق مرباخوری نمک، ¼ پیمانه روغن زیتون، ¼ پیمانه آبلیمو را با هم مخلوط نمایید.
برای آماده کردن برگ موی تازه آنها را بشوئید و 20 تا 30 دقیقه در آب جوش بگذارید بجوشد تا نرم شود و برای پیچیدن و در طی فرایند پخت مشکلی نداشته باشید. (اگر از برگهای کنسروی استفاده میکنید آب آن را خالی کنید، چند بار آبکشی کنید تا مواد نگهدارنده آن شسته شود و استفاده کنید.)
برگها را روی تخته آشپزی قرار دهید به نحوی که پشت آنها رو به بالا باشد.
¾ قاشق غذاخوری از مواد تهیه شده را در یک سمت برگ مو به صورت یک ردیف بریزید.
در این روش میخواهیم دلمهها را سیگاری بپیچیم؛ به همین دلیل دو سمت برگ را روی سرو ته مواد قرار داده و از قسمت طولی میپیچیم.
رول تهیه شده باید محکم باشد تا وا نرود و مواد آن بیرون نریزد. اگر میخواهید دلمههایی که درست میکنید شکل زیباتری داشته باشند بهتر است رولهایی تهیه کنید که قطری حدود 1 سانتیمتر و طولی در حدود 6 سانتیمتر داشته باشند.
1 عدد گوجهفرنگی و پیاز بزرگ را به صورت لایهای و نازک خرد کنید.
وقتی رولها آماده شدند آنها را چسبیده به هم و لایهای در قابلمهای بچینید که کف آن با یک لایه پیاز اسلایس شده و یک لایه گوجهفرنگی اسلایس شده پوشیده شده است.
زمانی که چیدن دلمهها به پایان رسید روی آنها 1 قاشق مرباخوری نمک، ¾ پیمانه آب لیمو،½ پیمانه روغن زیتون و 2 پیمانه آب بریزید.
ظرف را به طرفین تکان دهید تا مایه سس به کف آن نیز برسد. به خاطر داشته باشید که سس باید سطح بالایی برگ موها را بپوشاند.
یک بشقاب نشکن را برعکس روی دلمهها و داخل قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا در حین پختن دلمهها، روی آنها باقی بماند. این بشقاب فشاری را به سمت پایین ایجاد میکند و سبب میشود تا دلمهها باز نشوند.
درب ظرف را باز بگذارید و اجازه دهید تا روی شعله زیاد سس آن به جوش آید پس از آن شعله را کم کنید و به مدت 35 دقیقه دلمهها را بپزید.
برای سرو غذا در ظرف را بردارید و اجازه دهید تا به مدت 1 ساعت خنک شود.
در این فاصله دلمهها سس بیشتری به خود جذب میکنند و طعم بهتری خواهند داشت. (اختیاری)
هنگام سرو غذا ابتدا سس آن را خالی کنید و در ظرف دیگری بریزید.
بشقابی را که میخواهید غذا را در آن سرو کنید برعکس روی غذا قرار دهید و آنها را محکم نگه دارید سپس قابلمه را برگردانید تا دلمهها درون ظرف قرار بگیرند.
بشقاب را روی میز آشپزخانه قرار دهید و قابلمه را به آرامی از روی آن بردارید.
بدین ترتیب دلمهها به شکل زیبایی در بشقاب سرو غذا قرار میگیرند و روی آنها با لایهای از گوجهفرنگی و پیاز تزیین میشود. میتوانید مقداری از سس را روی آنها بریزید
البته تمام مواد غذایی باید بر اساس گروه خون انتخاب شوند. بطور مثال: مصرف روغن زیتون برای تمام گروه های خونی سودمند میباشد.