021-88343490

آلرژی به گلوتن گندم

مطلب را به اشتراک بگذارید

آلرژی گندم واکنش منفی ناشی از تولید آنتی‌بادی‌های IgE در برابر پروتئین‌های گندم شامل آلبومین، گلوبولین، گلیادین و گلوتنین می‌باشد. اصلی‌ترین واکنش‌های منجر به تولید IgE مربوط به واکنش در برابر آلبومین و گلوبولین گندم می‌باشد. گلیادین و گلوتنین بندرت ممکن است موجب تولید IgE شوند.

برخلاف بیماری سلیاک که ارثی است، آلرژی گندم در هر فردی ممکن است بروز نماید. واکنش‌های آلرژیک ممکن است حاصل مصرف غذاهای حاوی گندم یا استنشاق آرد گندم ایجاد شود (آسم).
آزمایشات بالینی بیانگر این است که آلرژی گندم خیلی شایع نیست اما تصویر درستی از میزان شیوع وجود ندارد. آلرژی در گروه‌های خاص بیشتر شایع است به طور مثال آلرژی گندم در بیشتر از 30% افرادی که در صنعت پخت فعالیت دارند مشاهده می‌گردد.
علائم آلرژی گندم:
واکنش‌های آلرژیک گندم (تولید آنتی‌بادی IgE) معمولاً در مدت چند دقیقه تا چند ساعت بعد از خوردن یا استنشاق خاک گندم آغاز می‌شود. بیشتر علام شایع شامل خارش یا کهیر در سطح پوست، اگزما، عوارض گوارشی (انقباض ناحیه شکم) تهوع و استفراغ و اختلالات تنفسی می‌باشد.
تشخیص:
ممکن است تشخیص برای افرادی که واکنش‌های مشابه و مکرر پس از مصرف غذاهای حاوی گندم دارند، آسان باشد. از آنجا که گندم معمولاً با سایر غذاها مصرف می‌شود در بیشتر موارد تشخیص بیماری مشکل می‌باشد. تشخیص معمولاً مستلزم انجام آزمایشات بالینی و بررسی سابقه پزشکی، سابقه فامیلی، سابقه غذایی است.
روش درمان:
داروها جهت درمان این بیماری بی‌تأثیرند. پرهیز از مصرف گندم و غذاهای حاوی گندم تنها راه درمان است. پرهیز کامل گلوتن ممکن است سخت باشد زیرا بخشی از پروتئین گندم ممکن است در سایر غذاها پنهان باشد. از گروه غلات برنج یا ذرت می‌توانند جایگزین شوند. در چنین شرایطی متخصص تغذیه باید به نحوه درمان نظارت داشته باشد.
پیشگیری:
در اکثر کودکان مبتلا به آلرژی گندم، به‌تدریج این آلرژی کاهش می‌یابد. اما در افرادی که در سنین بالاتر آلرژی در آنها بروز می‌نماید. ممکن است آلرژی تداوم یابد. در برخی موارد مشاهده گردیده افرادی که گندم را از رژیم خود به مدت یک سال یا بیشتر حذف می‌نمایند، ممکن است در صورت ورود مجدد گندم به رژیمشان قادر به تحمل آن باشند.آلرژی به گلوتن گندم بیشتر در افراد دارنده گروه خون B و O مشهود است.

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *