آزمایشات بالینی بیانگر این است که آلرژی گندم خیلی شایع نیست اما تصویر درستی از میزان شیوع وجود ندارد. آلرژی در گروههای خاص بیشتر شایع است به طور مثال آلرژی گندم در بیشتر از ۳۰% افرادی که در صنعت پخت فعالیت دارند مشاهده میگردد.
واکنشهای آلرژیک گندم (تولید آنتیباید IgE) معمولاً در مدت چند دقیقه تا چند ساعت بعد از خوردن یا استنشاق خاک گندم آغاز میشود. بیشتر علام شایع شامل خارش یا کهیر در سطح پوست، اگزما، عوارض گوارشی (انقباض ناحیه شکم) تهوع و استفراغ و اختلالات تنفسی میباشد.
ممکن است تشخیص برای افرادی که واکنشهای مشابه و مکرر پس از مصرف غذاهای حاوی گندم دارند، آسان باشد. از آنجا که گندم معمولاً با سایر غذاها مصرف میشود در بیشتر موارد تشخیص بیماری مشکل میباشد. تشخیص معمولاً مستلزم انجام آزمایشات بالینی و بررسی سابقه پزشکی، سابقه فامیلی، سابقه غذایی است.
داروها جهت درمان این بیماری بیتأثیرند. پرهیز از مصرف گندم و غذاهای حاوی گندم تنها راه درمان است. پرهیز کامل گلوتن ممکن است سخت باشد زیرا بخشی از پروتئین گندم ممکن است در سایر غذاها پنهان باشد. از گروه غلات برنج یا ذرت میتوانند جایگزین شوند. در چنین شرایطی متخصص تغذیه باید به نحوه درمان نظارت داشته باشد.
آلرژی به گلوتن گندم بیشتر در افراد دارنده گروه خون B و O مشهود است.